- Davis Cup Finale 2019 -

Spektakularan drugi dan Dejvis kupa

Drugog dana Dejvis kupa u Madridu odigrana su po tri duela u svim grupama.

MT
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Dan je počeo u 11 časova prepodne, a završio se dva sata iza ponoći – to dovoljno govori o şpektaklu koji su nam priredile reprezentacije.

Pobede u jutarnjim terminima ostvarile su reprezentacije Francuske, Kazahstana i Argentine, dok su poraze doživeli Čile, Japan i Holandije.

Drugi dan, od 12 časova:

Kazahstan – Holandija 2-1
Argentina – Čile 2-0
Francuska – Japan 2-1

Od 18 časova:

Australija – Kolumbija 3:0
Španija – Rusija 2:1
SAD – Kanada 1:2

Ovde nije bilo mnogo drame, međutim u poslepodnevnim mečevima atmosfera u "Magičnoj kutiji" doći će do usijanja jer je Španija posle prvog meča gubila i bila je blizu poraza od Rusije.

U međuvremenu, zanimljivo je bilo na terenu broj 2, gde su se suočile komšije – Sjedinjene Američke Države i Kanada. Denis Šapovalov i Vasek Pospišil doneli su Kanadi plasman u četvrtfinale, a opšitnije možete pročitati OVDE.

Na terenu broj 3 Australija je zahvaljujući pobedama Nika Kirjosa i Aleksa de Minora na najbolji mogući način započela učešće. "Bumersi" su lako došli do 2:0 protiv Kolumbije, a maksimalan rezultat postavio je dubl Pirs/Tompson koji je posle velike borbe pobedio Kabala i Faraha.

Ipak, vratimo se Španiji i Rusiji. Domaćin je gubio 1-0, to je značilo da Nadal i kasnije dubl moraju da budu perfektni.

Najbolji teniser sveta je posle velike borbe pobedio Karena Hačanova, a onda je red došao do Marsela Granoljersa i Felisijana Lopesa.

Iskusni španski dubl bio je veliki favorit protiv Rubljova i Hačanova i taj epitet su opravdali. Njihov meč završen je dva sata iz ponoći, a što je najvažnije za špansku publiku, njihovi miljenici su pobedili.

Sve detalje mečeva u Madridu mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.