Jović: Očekujem nekoliko medalja na Gran priju

Trener srpskih tekvondista Dragan Jović rekao je da očekuje jaku konkurenciju na predstojećem Gran priju u Rabatu, u Maroku, ali i da očekuje nekoliko medalja.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Sedmoro srpskih tekvondista učestvovaće na Gran priju koji se od 22. do 24. septembra održava u Rabatu.

Gran pri je pozivni turnir na kome učestvuje prvih 32 takmičara sa olimpijske liste, a pobednici će osvojiti 40 poena koji se boduju za rang-listu.

"Tim je do sada najbrojniji. Putujemo sa sedam takmičara, što je potvrda kvaliteta koji se poslednjih sedam godina podiže iz godine u godinu. Poznato je da na Gran pri turniru mogu da učestvuju borci sa specijalnom pozivnicom Svetske federacije, a to znači da su u prvih 32 na olimpijskoj rang listi. Konkurencija je izuzetno jaka, a očekujemo da će bar nekoliko takmičara doći do medalje", rekao je Jović.

U oktobru tekvondiste očekuje učešće na Gran priju u Londonu, a finale, u kome će učestvovati prvih osam boraca sa olimpijske liste, održaće se u decembru u Obali Slonovače.

Srpski tim čini sedmoro iskusnih boraca, a svako od njih je osvojio neku od medalja sa medjunarodnih turnira, svetskog, evropskog šampionata ili Olimpijskih igara.

U timu su: Milica Mandić i Ana Bajić u kategoriji preko 67 kilograma, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković do 49 kilograma, Damir Fejzić i Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma i Draško Jovanov u konkurenciji preko 80 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.