Istorijsko srebro za Jovanu Atlagić

Srpska tekvondoistkinja Jovana Atlagić osvojila srebro na Svetskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdzanu.

ĐNIzvor: B92
Podeli

Na prvom svetskom kadetskom prvenstvu (24-27.07.2014.) koje se održava u Azerbejdzanu, Baku, Jovana Atlagić (do 37 kg) iz tekvondo kluba Eurošped iz Vršca, napravila je rezultat karijere.

U konkurenciji 63 zemalja, Srbija je na startu SP zabeležila uspeh što ostalim takmičarima samo predstavlja vetar u leđa za nova odličja do kraja turnira.

Jovana je na startu bila slobodna, u drugom je pobedila Francuskinju na zlatan bod posle 4:4, treće kolo pobedila je Čehinju 5:1, dok je u polufinalu bila bolja od Azerbejdzanke 5:0. U tesnoj borbi za zlatno odličje, Jovana je na proglašavanje izgubila od Iranke.

“Spremala sam se naporno, imala sam i povredu, međutim na kraju sam uspela da osvojim medalju. Žao mi je sto nije zlatna, ali ovo je moje prvo svetsko prvenstvo, tako da je i srebro veoma veliki uspeh”, rekla je Jovana.

Trener Jugoslav Nastasić pun je optimizma posle prvog dana SP, a osim njega na kadetskom SP su i Mario Dujić, vođa tima Boris Gorjup, kao i Veljko Savićević i Srećković Nenad.

“Prezadovoljni smo osvajanjem srebrne medalje. Ovo je istorijski uspeh za nas, puno smo radili i očekivali smo medalju na ovom takmičenju. Atmosfera u timu je odlična, pred nama su još tri dana i nadamo se da će nas jos neko obradovati”, rekao je Nastasić.

Ostali takmičari nisu imali mnogo sreće prvog dana: Batalo Aleksandar (-37 kg) je u prvom kolu izgubio od Nemca 5:3, Stefanov Miljana (-33 kg) na startu poražena od Ruskinje 11:3, Resanović Nikola (-33kg) je pobedio Uzbekistanca sa 6:1, ali je u sledećoj borbi poražen od Meksikanca 7:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.