Srpski rvači na jakom turniru u Zagrebu

Narednog vikenda seniorska reprezentacija Rvačkog saveza Srbije učestvovaće na međunarodnom turniru Zagreb Gran Prix Open 2018.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Rvački savez Srbije
Foto: Rvački savez Srbije

Želja svih u Savezu bila je da se putuje u najjačem sastavu, ali će prve testove, posle napornih priprema u bugarskom Belmekenu, preskočiti Davor Štefanek, braća Viktor i Mate Nemeš, kao i Kristijan Fris.

"Godinu smo započeli prema planiranim aktivnostima i uspešno smo sproveli bazične pripreme u Nacionalnoj sportskoj bazi u Bugarskoj u Belmekenu. Momci su zaista imali žestok tempo, jake sparing partnere iz Francuske i Rusije, tako da su ispunili prva očekivanja nacionalnog trenera Stojana Dobreva. Predstojeći turnir u Zagrebu će nam dati i prve rezultate rada. Ujedno će biti pripremno takmičenje pred odlazak u Ameriku i susret sa američkom reprezentacijom koji je zakazan za 11. februar u gradu Bojzi, država Ajdaho. Iskreno verujem da će se Fris, Štefanek, braća Nemeš brzo oporaviti, kako bi sa Acom Maksimovićem u najboljem svetlu predstavljali srpsko rvanje u Bojziju", rekao je predsednik Rvačnog saveza Željko Trajković.

Učestvovaće više od 120 rvača grčko-rimskog stila iz 16 zemalja, a tim Srbije predstavljaće 15 rvača.

"Imali smo kratak predah nakon dolaska iz Belmekena. U Zagreb krećemo motivisani, spremni, svako sa svojim ciljem. Nadam se da ćemo imati uspešan nastup kao tim, ali od sebe svakako očekujem dobar start jer je to pravi put ka cilju - medalji sa velikih šampionata", rekao je reprezentativac Aleksandar Maksimović.

Foto: Rvački savez Srbije
Foto: Rvački savez Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.