U Padinskoj skeli 300 rvača

Peti međunarodni turnir "Trofej pobednik" u rvanju biće otvoren 2. decembra u hali "Dejan Smiljković" u Padinskoj skeli u 16.30 časova.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Učešće je najavilo 300 takmičara iz Srbije, Švedske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Dagestana, Makedonije, Grčke Bugarske i Irana.

Predsednik borčanskog rvačkog kluba Pobednik Aleksandar Gačanović ponosan je što njegov klub organizuje ovaj turnir.

"Poslednje dve godine radimo na promovisanju rvanja, Pobednik slavi 11 godina postojanja i osvajači smo medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ova ekipa je napravila velike rezultate, ugostili smo reprezentaciju u Padinskoj skeli, organizovali smo i Evropsko prvenstvo u hali "Aleksandar Nikolić", a sada za kraj godine kao vrhunac ugostićemo takmičare iz inostranstva", rekao je Gačanović.

Sekretar rvačkog saveza Srbije Mihailo Jelić istakao je da je cilj predstojećeg turnira promocija slobodnog stila u rvanju kao olimpijske discipline.

"Svake godine ovo takmičenje se diže na veći nivo zahvaljujući entuzijasti Gačanoviću. Naši takmičari su najbolje rezulate u grčko-rimskom stilu, a sada ćemo slobodni stil pokušati da podignemo na viši nivo da bismo u budućnosti osvajali što više medalja kao što to danas radi Davor Štefanek", zaključio je Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.