UFC: Spektakl 7. marta – dve borbe za šampionski pojas

Najjača MMA organizacija na svetu UFC, najavila je dve velike borbe za svoj 248. događaj u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Darrian Traynor/Getty Images
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

UFC je 2020. godinu počeo spektakularnim povratkom Konora Mekgregora, koji je za 40 sekundi nokautirao Donalda Seronija.

Na tom događaju smo videli i debi Aleksa Camura, koji je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Džastina Ledeta, a 25. januara nas očekuje borba i Darka Stošića protiv Džamahala Hila.

Aleksandar Rakić je sumnjivom odlukom poražen krajem 2019. godine, dok nas čeka i debi Duška Todorovića, koji će se 21. marta boriti sa Džonom Filipsom u Londonu.

Dve nedelje pre debija Duška Todorovića, UFC nam je spremio pravi spektakl – dve borbe za šampionski pojas.

U pitaju je okršaj dama u strovejt diviziji, a boriće se kineska borkinja Vejli Žang i čuvena Poljakinja Joana Jedžejček.

Kao glavna borba večeri, u Las Vegasu ćemo imati okršaj Izraela Adesanje i Joela Romera. Adesanja je osvojio šampionski pojas savladavši sjajnog Roberta Vitakera i očekivalo se da prvu odbranu ima protiv Paula Koste Borahinje, ali se Brazilac povredio.

Dugo se spekulisalo o Izraelovom narednom protivniku, da bismo saznali da će to ipak biti Joel Romero, iskusni borac koga je, zanimljivo, Borahinja već jednom pobedio.

Romero je jedan od najopasnijih UFC boraca i relativno skoro smo imali izjavu Derena Tila, koji je rekao kako ne bi imao hrabrosti da sa njim uđe u oktagon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.