Palmin kikbokser titulu posvetio Vučiću

Kikbokser "Palminih tigrova" Aleksandar Konovalov odbranio je u Jagodini titulu prvaka sveta, a titulu je posvetio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty images (ilustracija)
Foto: Getty images (ilustracija)

Konovalov je u disciplini lou-kik do 64 kilograma pobedio Italijana Luku Mamelija, prekidom u trećoj rundi posle tri nokdauna

"Želeo bih da se zahvalim i Draganu Markoviću Palmi za sve ono što mi je pružio u dosadašnjoj karijeri i što mi je omogućio da branim titulu u svom gradu", rekao je Konovalov.

On je rekao i da mu je čast što mu je pojas uručio ministar Vanja Udovičić.

"Imam jednu želju, a to je da zamolim ministra Udovičića da ovaj pojas, koji sam osvojio, uruči našem budućem predsedniku države Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za sve što pruža nama sportistima u Srbiji", rekao je Konovalov.

Meču u Hali sportova Jasa u Jagodini su prisustvovali predsednik Skupštine grada Jagodine i vlasnik Palminih tigrova Dragan Marković Palma, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar energetike Aleksandar Antić, zatim Srđan Đoković i predsednik Kikboks saveza Srbije Borislav Pelević.

Prisustvovali su i predstavnici ambasada 15 država, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i ambasador Kine Li Mančang.

Pelević je Draganu Markoviću Palmi uručio zlatnu plaketu za doprinos razvoju kikboksa u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.