Tri medalje za srpske džudiste na kadetskom EP

Srpske džudistkinje osvojile su tri medalje na Evropskom kadetskom prvenstvu u Kaunasu, saopštio je Džudo savez Srbije.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto/Džudo savez Srbije
Foto/Džudo savez Srbije

Anja Obradović je u kategoriji do 63 kilograma odbranila titulu, dok je Andrea Stojadinov osvojila srebro u kategoriji do 48 kilograma.

U ekipnoj konkurenciji srpske džudistkinje u sastavu Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović, osvojile su srebrnu medalju.

"Treba imati u vidu da smo u startu bili u nepovoljnom položaju jer ekipu čine pet takmičarki, a njih je bilo samo tri. Ipak, to nama nije smetalo i one su imale samo jedan cilj, pobedu", rekao je trener kadetske reprezentacije Srbije Nemanja Nikolić.

Srpske džudistkinje su prvo eliminisale Ukrajinu, a u duelu koji je odlučivao učesnika polufinala pobedile su ekipu Gruzije. U polufinalu Srbija je pobedila Tursku sa 3:2, a u finalu je izgubila od Nemačke sa 2:3.

"Izgubile su tesno. Zaista želim da pohvalim i zahvalim devojkama jer su bile na visini zadatka i pokazale su kako se srcem bori za Srbiju. Svakako da su napravile pravi podvig i o njima se priča ovde na Evropskom prvenstvu jer su njih tri uspele da dodju do finala", naveo je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.