Niš posle 63 godine dobio halu za boks

Bokserski savez Srbije (BSS), uz pomoć grada Niša, uložio je četiri miliona dinara u obnovu i sređivanje hale "Sofka", kojom rukovodi Sportski centar Čair

Izvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Ova hala renovirana je posle 63 godine, a danas je i zvanično otvorena i opremljena ringom i sa 18 raznih sprava za trening boksa.

Otvorili su je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik BSS Nenad Borovčanin i većnik za omladinu i sport Branislav Kačar.

Održan je i pokazni trening talentovanih boksera iz dva niška kluba.

"Drago mi je što sam danas ovde i hvala bokserima na poklonu, lepim rukavicama koje će krasiti moj kabinet. Gledaćemo da kao grad pomažemo boksu i da se potrudimo da sva zainteresovana omladina za ovaj lepi sport počne ovde da trenira. Želim da vratimo staru slavu boksu, koju je ovaj sport imao pre dosta godina. I da se klubovi ujedine u jedan, kako bi imali još bolju priliku da ostvare značajnije rezultate", istakla je Sotirovski.

Borovčanin je rekao da je tradicija boksa u Nišu duga, ali da je poslednjih godina boks u ovom lepom gradu stagnirao.

"Od prošle godine počeo je da se budi, a ova vrhunska hala će biti pravi podstrek za još bolji rad. Hvala gradu na podršci. Sada je važno da klubovi Radnički i Naisus formiraju besplatnu školu boksa, koja bi za nekoliko godina trebalo da iznedri nove šampione. U dogovoru sa gradonačelnicom nastavićemo da radimo na jačanju našeg sporta, a da od sledeće godine, od proleća imamo boks i na Čairu i Tvrđavi", poručio je Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.