Jubilarna 60. 'Zlatna rukavica' u Areni

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji slavi jubilarni 60. rođendan "Zlatna rukavica" održaće se u Beogradskoj areni od 23. do 25. novembra 2017. godine.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto/Tanjug Zlatna rukavica
Foto/Tanjug Zlatna rukavica

Očekuje se učešće boksera iz oko 20 zemalja, a zanimljivo je da je selekcija Kine već prijavila dolazak.

Predsednik organizacionog odbora "Zlatne rukavice 2017" je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a finale je zakazano za 25. november od 19 sati, uz besplatan ulaz.

Čuveni "Meč šampiona" za trofej " Zlatna rukavica" prvi put je održan 1957. godine, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog i srpskog boksa, a prestižni trofej osvajali su legendarni asovi Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić

"Nova renesansa srpskog boksa počinje sa "Zlatnom rukavicom", jer je boks predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima. Publika može očekivati istinski spektakl, vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju poput onih u Las Vegasu.

Naša reprezentacija putuje na pripreme u Makedoniju, jer hoćemo da imamo spremnu ekipu za izlazak pred beogradsku publiku.

"Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da medju njima ima budućih Olimpijskih pobednika", izjavio je predsednik BŠ Nenad Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.