Boksom protiv raka, sjajna akcija "Boxing Night"

Marko Nikolić naš nabolji profesionalni bokser u subotu će na malom Kalemegdanu boksovati za decu koja se leče na Instututu za onkologiju i radiologiju Srbije.

PTIzvor: B92
Podeli

"Srce mi se kidalo kada sam video decu obolelu od raka kako biju svoje bitke bez straha i s osmehom. Odlučio sam da ovaj put pobedim za njih", kažen Marko.

Cena ulaznice za manifestaciju Kalemegdan "Boxing Night" je 300 dinara, a sav prihod biće doniran Udruženju "Uvek sa decom" za lečenje mališana na Onkologiji.

Ljubitelji plemenite veštine gledaće dve borbe večeri, jedna u šest i druga u 12 rundi. U finišu boks večeri biće upriličena borba između dva sjajna borca Srbije, najboljeg boksera naše zemlje Marka Nikolića i velikog i potvrđenog fajtera Bojana Radovića, u šest rudi.

Pre njih u ring će izaći i pokazati svu svoju snagu i znanje mladi bokser iz Novog Pazara, Šerif Gurdijeljac, u kategoriji do 59 kilograma, protiv Mađara Lasla Feketea, u 12 rundi.

Tokom trajanja bokserske revije humani građani moći će da prilože novac u obeležene kutije ili da pošalju SMS na 7175 kako bi pomogli realizaciji projekta koji nosi naziv "Roditeljski kutak".

"Reč je o kupovini stana za roditelje dece koja se leče od raka. Mnoge porodice dolaze iz unutrašnjosti, da deca ne bi bila sama u bolnici roditelji se snalaze na različite načine, te je Udruženje Uvek sa decom došlo na sjajnu ideju da im omoguće kutak u kome će moći da odmore, prespavaju i budu podrška tokom trajanja borbe protiv najstrašnijeg neprijatelja", objašnjava bokser.

Svoju prvu posetu Dečjem odeljenju na Instututu Nikolić kaže da neće zaboraviti.

"Mnogo je teško gledati nedužna bića kako se muče. To su najsvetlije duše, najčistija i najplemenitija srca koja su nepravedno kažnjena. Njima je oduzeto detinjstvo, oni su morali da odrastu u deliću sekunde kada im je saopšteno da su bolesni. Oni su rođeni borci koji prkose bolesti i hrabro savladavaju protivnika svakog dana sve više, sve do nokdauna. Kada sam ih upoznao znao sam da nešto moram da uradim, da im pružim podršku ali i da alarmiram ljude koje poznajem da zajedno sa njima istrajemo u toj borbi za život", kaže Nikolić.

Marko nije samo najbolji bokser već i šampion humanosti. Svoju plemenitu stranu pokazao je mnogo puta i van ringa, pomažući onima kojima je pomoć potrebna. Nakon pobede na bokserskom spektaklu u organizaciji "Balkanboksinga" 10. marta u Hali sportova u Kruševcu, šampion se odrekao honorara a novac prosledio šestogodišnjem dečaku obolelom od cerebralne paralize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.