De la Hoja: Mejveder vs Mekgregor? Cirkus i farsa

Bivši svetski šampion Oskar de la Hoja rekao je da bi meč između Flojda Mejvedera i zvezde mešovitih borilačkih veština Konora Mekgregora bio cirkus i farsa.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

De la Hoja i Mejveder borili su se petog maja 2007. godine, u meču supervelter kategorije, kada je Flojd slavio protiv Oskara odlukom sudija – tada prvaka sveta u šest divizija.

Svetski šampion lake kategorije UFC Irac Konor Mekgregor (28) rekao je nedavno da je potpisao svoj deo ugovora za borbu protiv četrdesetogodišnjeg Amerikanca Flojda Mejvedera, koji se povukao iz boksa 2015. godine kao neporaženi svetski bokserski šampion.

Mejveder je rekao da postoji 90 odsto šanse da će se boriti protiv Mekgregora, ako se bude vratio u ring.

"Uspeh u jednom sportu ne garantuje uspeh u drugom. Nije baš da će se Mekgregor boriti protiv dobrog boksera, niti osrednjeg, on će se boriti protiv najboljeg. Izgleda mi da će cirkus poznat kao borba Flojda Mejvedera i Konora Mekgregora u bliskoj budućnosti stići u grad", rekao je De la Hoja, preneo je BBC.

On je dodao da treba napraviti razliku između sportova.

"Potpuno razumem privlačnost koju oseća svaki navijač borbenih sportova. Mekgregor je gotovo sigurno najbolji MMA borac, a Flojd je Flojd, najdominantniji bokser svog vremena. Da budemo jasni, to su dva različita sporta", naveo je De la Hoja.

De la Hoja, koji se povukao 2009. godine, rekao je da je njemu u interesu dobrobit boksa.

"Naš sport se možda nikada neće oporaviti. Da iskoristim pomalo ekstremnu analgogiju – ja sam na primer prilično dobar golfer. Da li ću moći da se takmičim protiv Rorija Mekilroja, Džordana Spejta ili Serhija Garsije? Naravno da ne. Ne bih ni pokušao", naveo je De la Hoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.