Džošua "srušio" Klička za šampionsku titulu!

Britanski bokser Entoni Džošua osvojio je titule u IBF, IBO i WBA kategoriji pošto je na Vembliju u 11. rundi tehničkim nokautom savladao Vladimira Klička.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

U sjajnoj atmosferi pred 90.000 gledalaca, momak iz Votforda je odlukom sudije savladao 41-godišnjeg Ukrajinca i postao prvak sveta u teškoj kategoriji.

Prve četiri runde nisu donele previše uzbuđenja, da bi do prave borbe došlo u petoj, kada je Džošua uspeo da obori rivala razornom serijom.

Međutim, Kličko uspeva da se povrati i do kraja runde preuzima icijativu, pre nego što je u šestoj rundi sa dva žestoka udarca naterao Entonija da padne na pod.

Sve do 11. runde nije bilo novih uzbuđenja, delovao je da će sudije odlučivati, ali je onda na scenu ponovo nastupio Britanac, još jednom nokautiravši 14 godina stariju legendu "plemenite veštine", posle čega je sudija prekinuo meč, i ispisao novu stranicu istorije boksa.

On je ostvario 19. pobedu u karijeri i to sve nokautom, dok je Vladimir doživeo peti poraz, pored 64 trijumfa, a ovo mu je verovatno i poslednja borba u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.