Rivola: Dukatijev novi deo je ilegalan VIDEO

Prvi čovek Aprilije, Masimo Rivola, rekao je da je novi deo na Dukatijevom motoru ilegalan.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

O čemu se tu zapravo radi? Dukati je ispred zadnjeg točka instalirao jedan mali metalni deo, koji liči na krilo, čija je funkcija da poboljša aerodrinamiku, nešto slično je imala Jamaha prošle sezone sa ciljem da se "odstranjuje" voda kada se trke voze po kiši.

Masimo Rivola, prvi čovek Aprilije je u taj tim stigao iz Formule 1 i sam kaže da se Aprilija već raspitivala oko ovog "izuma" želevši i sama da na svom motoru ima nešto tako, ali da je tehnički delegat poslao odgovor da je tako nešto ilegalno.

"Ovakvo rešenje mi je otvorilo oči, još početkom godine sam želeo da uradim tako nešto za Apriliju, ali sam dobio negativan odgovor uz poruku da je tako nešto ilegalno. Ovo nije nikakav protest zbog Dukatija, ne želimo nikome da stajemo na stopalo, samo je zanimljivo da smo mi dobili negativan odgovor za nešto što je druga ekipa primenila samo dve nedelje kasnije", poručio je Masimo Rivola.

Rivola je takođe objasnio učinak ovog spornog detalja.

"Ono što ovaj deo radi je veoma prosto da se shvati. Dinamika fluida nam je pokazala da sve što se desi u prednjem delu ima uticaj na zadnji, tako da se pomoću nečega ovakvog dodatno dobija na brzini", pojasnio je Rivola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.