Rasel se javno izvinio Botasu zbog sudara

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel se javno izvinio kolegi iz Mercedesa Valteriju Botasu zbog sudara na Imoli.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Dvojica vozača su završila trku posle samo 32 kruga nakon kontakta koji je uništio oba bolida.

Rasel je krenuo da obilazi Botasa sa desne strane, zakačio je zadnjim desnim točkom zemlju pored stae, izgubio kontrolu pa je "nosem" svog bolida zakačio njegov i izazvao udes zbog koga je cela trka bila prekinuta na više od 40 minuta.

Britanac je "preuzeo odgovornost" za rizik koji j uzeo kada je pokušao da obiđe Finca, dodavši da je posle incidenta "podlegao emocijama".

Naime, Rasel je u besu napustio svoj bolid, prišao Botasu koji je i dalje bio u kokpitu svog Mercedesa, izvređao ga i čak kucnuo rukom u kacigu jer mu je Finac pokazao srednji prst.

Posle trke je optužio Botasa za nepoštovanje opasnosti Formule 1 i upitao da li bi se Finac drugačije branio da ga je preticao drugi vozač.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Inače, Rasel je nadmašio Botasa prošle godine kada je zamenio Luisa Hamiltona u bolidu Mercedesa na Velikoj nagradi Bahreina.

U međuvremenu je najavljeno da pregovara sa Mercedesom o prelasku u redove ovog tima naredne sezone, zbog čega mnogi veruju da je i usledila ovo javno izvinjenje.

Rasel je saopštio da u nedelju bio bio dan "na koji može da bude ponosan".

"Znao sam da će to biti jedna od najboljih šansi da osvojim bodove ove sezone, a kada su ti bodovi toliko bitni, nekada rizikujete. Nije se isplatilo i moram da preuzmem odgovornost za to. Imao sam vremena da sagledam šta se dogodilo i znam da sam mogao da se ponašam bolje. Emocij su me preplavile i u žaru trenutka nisam bio najbolji. Izvinjavam se Valteriju, svom timu i svima koji su razočarani mojom reakcijom. To nisam ja i očekujem više od sebe kao što i drugi očekuju više od mene. Naučio sam lekciju ovog vikenda i izaći ću iz toga kao bolji vozač i bolja osoba"
, saopštio je Rasel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.