Ko je najbolji vozač u istoriji Formule 1? ANKETA

Došli smo do trenutka kada se u Formuli 1 vodi diskusija ko je najbolji vozač u istoriji.

Izvor: B92
Podeli
Photos by Robert Cianflone/Mark Thompson/Express/Pascal Rondeau/Mark Thompson/Getty images
Photos by Robert Cianflone/Mark Thompson/Express/Pascal Rondeau/Mark Thompson/Getty images

Za mnoge je to bio Huan Manuel Fanđo, dok početkom ovog veka Mihael Šumaher nije nadmašio sve njegove rekorde.

Međutim, nije prošlo dugo, a imamo još jednog kandidata dostojnog "GOAT" (Greatest of all time) titule.

Naravno, u pitanju je aktuelni šampion Luis Hamilton koji je na dobrom putu da se ove sezone izjednači sa Šumaherom po broju titula – sedam.

Svako ima svog favorita s obzirom da su u pitanju različite ere života i sporta, ali ako neko ima pravo da se njegov glas posebno čuje u ovoj diskusiji, to je onda Marej Voker.

Voker ima 96 godina, a ovaj penzionisani novinar gledao je sve generacije vozača pa njegova reč ima posebnu težinu na pitanje ko je najbolji svih vremena?

"Nekad bih rekao da je Huan Manuel Fanđo najveći. Ali sad mislim da ću vrlo kratko i jasno reći da je to Luis Hamilton. Ako pogledate statistike, već ima više 'pol' pozicija od Mihaela Šumahera (91-68). Verovatno ima još bar tri prvenstva ispred sebe pa će i statistički postati najveći", rekao je Voker.

"On je po mom mišljenju bolji od Šumahera i Sene jer su oni, u različitim trenucima svoje karijere, koristili kontroverzne taktike. Kao kad se Šumaher namerno zaustavio u Monaku kako bi sprečio Fernanda Alonsa da osvoji 'pol' ili kad se sudario s Žakom Vilnevom u Heresu 1997. ili kad je Sena udario Prosta 1990. u Japanu"
, dodatno je objasnio Voker.

Voker nije govorio o današnjoj neverovatnoj dominaciji Mercedesovih motora u odnosu na ostale bolide nego je nastavio s pohvalama prema Hamiltonu.

"Hamilton nikad nije učinio nešto tako. Uvek je vozio maksimalno korektno. On je izuzetno drag i neverovatno talentovan vozač. Mislim da dosad nikad nismo videli nekoga poput njega", zaključio je bivši novinar.

Ko je po Vašem mišljenju najbolji vozač u istoriji Formule 1?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.