Peres i Ferstapen najbrži na prva dva treninga u Austriji

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres i Maks Ferstapen iz Red Bula bili su danas najbrži na prvom i drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Peres je bio najbrži na prvom treningu rezultatom 1:04,867 minuta. Drugi je bio Ferstapen sa zaostatkom od 0,096 sekundi, a treći vozač Mercedesa Valteri Botas sa 0,222 sekunde zaostatka.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa bio je četvrti sa 0,253 sekunde zaostatka za najbržim. Dvojac Ferarija Sebastijan Fetel i Šarl Lekler zauzeli su 10. i 12. mesto, uprkos tome što su na svojim bolidima imali nova prednja krila.

Na drugom treningu najbrži je bio Verstapen rezultatom 1:03,660 minuta. Drugi je bio Botas sa 0,043 sekunde zaostatka, a treći Peres sa 0,217. Iza njih vozio je Lens Strol iz Rejsing Pointa sa 0,581 sekundi zaostatka, zatim Karlos Sainc iz Meklarena sa 0,673, pa Hamilton kao šesti sa zaostatkom od 0,688 sekundi.

Mercedes je posle treninga saopštio da Hamilton nije zadovoljan bolidom i da će vozilo večeras biti pregledano.

Lekler je zauzeo deveto mesto, a Fetel 16.

Drugi trening obeležio je i incident, nakon što je u pretposlednjem krugu vozač Renoa Danijel Rikardo udario u zaštitnu ogradu. Australijanac je izašao bezbedno iz bolida i odmah je otišao na preglede u medicinski centar na stazi nakon što se videlo da blago hramlje.

Treći trening na programu je u subotu uoči kvalifikacija koje se voze od 15 časova. Trka za Veliku nagradu Štajerske na programu je u nedelju od 15.10.

To je prvi put u istoriji Formule 1 da se dve nedelje uzastopno voze dve trke, pa još i na istoj stazi. Šampionat je počeo prošle nedelje na stazi u Špilbergu, kada se vozila trka za Veliku nagradu Austrije. Pobedio je Botas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.