Fetel nije zabrinut zbog navoda o prelasku Hamiltona u Ferari

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel nije zabrinut zbog brojnih navoda da će ga svetski šampion Luis Hamilton zameniti u italijanskoj ekipi 2021. godine.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Charles Coates/Getty Images
Photo by Charles Coates/Getty Images

Fetelov ugovor sa Ferarijem ističe na kraju 2020. godine, kada i Hamiltonov ugovor sa Mercedesom, a brojni mediji spekulišu kako bi šestostruki svetski šampion mogao da predje u italijansku ekipu 2021. godine.

Hamilton bi tada u Ferariju zamenio Fetela, pošto Šarl Lekler ima godinu dana duži ugovor od Fetela.

Kako je preneo Skaj, Fetel se našalio kada su ga novinari pitali o tome, nije želeo da posmatra stvar iz ugla Formule 1, već je podsetio na to da Hamilton ima nekoliko Ferarijevih automobila.

"Ja mislim da je on već vozač Ferarija, zar ne? Pa tako, nema promene. On je dobar kupac, ima više od jednog automobila (Ferarija)", naveo je Fetel.

Četvorostruki svetski prvak odbacio je navode da bi sledeće sezone mogao da se penzioniše. Posle brojnih grešaka u trkama ove godine, pojavile su se priče da bi Fetel mogao da napusti Ferari godinu dana pre isteka ugovora, ili da napusti Formulu 1. Upitan o planovima za 2021. godinu, Fetel je rekao: "Odmor".

"Mislim da sam već sad na odmoru za sledeću godinu. Čuo sam da prestajem da se bavim sportom, pa čini se da neko zna više od mene. Pošto pretpostavljam da ste vi novinari uvek u pravu, sve to će me pogoditi, sve ću shvatiti u narednih nekoliko nedelja", rekao je Fetel.

On je u nedelju, poslednju trku u šampionatu, za Veliku nagradu Abu Dabija, završio na petom mestu. Fetel je šampionat završio kao peti vozač sveta, iza dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa, vozača Red Bula Maksa Verstapena i timskog kolege Šarla Leklera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.