Ferari razmišlja o Hamiltonu?

Direktor Ferarija Matija Binoto zadovoljan je što će aktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton biti slobodan 2021. godine.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images
Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Hamiltonov ugovor sa Mercedesom ističe 2020. godine, sezonu pre nego što u Formuli 1 stupe na snagu nova pravila, vezano za budžete ekipa, dizajn bolida i sportska pravila.

U isto vreme ugovori će isteći vozaču Ferarja Sebastijanu Fetelu i Maksu Verstapenu iz Red Bula, zbog čega će biti mnogo posla za čelnike ekipa da pokušaju da zadrže ili angažuju najbolje vozače.

Osim Fetela za Ferari vozi i Šarl Lekler, a na pitanje da li bi voleo da dovede Hamiltona u Maranelo, Binoto je odgovorio: "Luis je izvanredan, fantastičan vozač".

"Znajući da će Hamilton biti dostupan 2021. godine može nas samo učiniti srećnim, ali još je rano za bilo kakvu odluku. Zadovoljni smo vozačima koje sada imamo i sigurno je da ćemo u nekom trenutku sledeće sezone početi razgovore i shvatiti šta treba da uradimo", rekao je Binoto, preneo je Skaj.

Photo by Clive Rose/Getty Images
Photo by Clive Rose/Getty Images

Hamilton je ove sezone osvojio šestu šampionsku titulu, a posle trke u Brazilu pre dve nedelje, rekao je da je spreman za početak pregovora o nastavku saradnje sa Mercedesom. Direktor Mercedesa Toto Volf nije bio na Interlagosu pre dve nedelje.

"Zajedno smo počeli ovo putovanje 2013. godine i poverenje među nama je veliko. To je mnogo više nego poslovni odnos. U toj grupi nismo samo Luis i ja već mnogi ljudi koje smatram glavnim delom tima i važno je da svi razumemo šta ćemo raditi u budućnosti.Važno mi je da znam šta Luis misli o budućnosti i neki momci koje smatram veoma važnim. To su razgovori koje trenutno vodimo", naveo je Volf.

Volf je postao prvi direktor ekipe u istoriji Formule 1 koji je nadgledao osvajanje šest uzastopnih titula u konkurenciji vozača i konstruktora, a Mercedes je u poslednjih šest sezona pobedio u 73 odsto trka.

Upitan o svojoj budućnosti u Mercedesu, Volf je rekao da analizira situaciju, ali da za sada izgleda da će "nastaviti putovanje sa ekipom".

"Zaista volim taj posao. To je savršena kombinacija brutalnosti i iskrenosti štoperice koja nikada ne laže i govori vam da li ste dovoljno dobro obavili posao ili niste, ali volim i poslovni aspekt tih stvari. Prilično je napeto, ali uvek mislim na koji način da doprinesem. Nikada ne bih voleo da padnem sa sjajnog na dobrog, ne želim da propustim taj trenutak i to su stvari o kojima razmišljam", naveo je on.

"Ali, zaista volim odnos koji imamo u ekipi ali i u upravi Dajmlera. Svi znaci su tu da će se putovanje nastaviti", dodao je Volf.

Poslednja trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju od 14.10 za Veliku nagradu Abu Dabija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.