Fetel: Olakšali smo Mercedesu posao

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je njegova ekipa olakšala posao rivalu Mercedesu u poslednjih nekoliko trka u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty images
Getty images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u nedelju u trci u Japanu i na 67 bodova uvećao prednost na Fetelom u borbi za titulu.

Britanac bi mogao da osvoji petu titulu svetskog šampiona ako pobedi za dve nedelje u trci u Ostinu, a Fetel ne osvoji drugo mesto.

Vikend na stazi Suzuka nije bio dobar za Fetela, on je zauzeo osmo mesto u kvalifikacijama, a tokom trke sudario se sa Maksom Verstapenom iz Red Bula, pa je završio na šestom mestu.

Otkako je Fetel pobedio u prvoj trci posle letnje pauze, u Belgiji, Hamilton je osvojio 50 bodova više od Nemca. Takođe, Ferari zaostaje za Mercedesom i u konkurenciji konstruktora.

"Još ima šanse, ali u poslednjih nekoliko trka smo im suviše olakšali posao. Ali, treba im čestitati, uradili su sve što je trebalo, a to je najvažnije. Moramo da gledamo sebe i da obavimo naš deo posla u narednim trkma i videćemo. Sigurno da nije pomoglo to što smo osvojili šesto mesto a oni pobedili", naveo je Fetel, preneli su britanski mediji.

Četvorostruki svetski prvak je rekao da su trke između te dve ekipe uglavnom tesne, ali da u poslednjih nekoliko Ferari nije bio toliko jak. On je dodao da je, uprkos lošim rezultatima, timski duh u Ferariju ostao isti.

"Nije bilo lako poslednjih nekoliko nedelja, ali timski duh nije slomljen. Znam koliko je teško, s obzirom da se nalazimo u ovakvoj situaciji, ali šta imamo da izgubimo? Daćemo sve što možemo.Ako budemo imali ovakve trke, praktično ćemo im predati sve, ali mislim da treba da se trudimo, da se borimo i da pružimo otpor", dodao je Fetel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.