Borba za prestiž i milione Abu Dabija (VIDEO)

U nedelju je na programu poslednja trka sezone Formule 1 u Abu Dabiju.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Uoči "poslednjeg kruga" u 2017. na stazi Jas Marina su o protekloj sezoni pričali novi šampion Luis Hamilton i njegov glavni konkurent Sebastijan Fetel.

"Na kraju godine se analizira sve. Šta god Sebastijan mislio ili osećao da mu je bila slabost ove sezone, radiće na tome preko zime, kao i svi mi, jer niko nije savršen, čak i kad imate sve što je potrebno za pobedu. Očekujem da sledeće godine podigne svoj nivo, pa ću se potruditi da to uradim i ja, ili će rezultat biti drugačiji. Svi kažu da je Mercedes imao najbrži bolid ove godine, ali ja mislim da smo osvojili titulu jer smo bili najkonstantniji, nismo imali kvarova i manje smo grešili. Ali Ferari je imao veoma, veoma, veoma dobru sezonu, bili su u prednosti na početku i u finišu sezone. To nije puka sreća, već su imali fantastičan bolid i radili su sjajan posao. Mislim da će sledeće godine biti još jači. Očekujem da ćemo i mi imati moćniju pogonsku jedinicu, a mislim da će i Red Bul biti uz nas, takođe", rekao je Hamilton.

Britancu je do samog kraja za vratom disao Ferari.

"Bilo nam je zabavno, napravili smo ogroman korak napred. Ako pogledate gde smo bili 2016, mislim da smo uradili najviše od svih. Pre nismo uspevali da pratimo razvoj, što je bio najvažniji faktor ove godine, zbopg čega smo se i borili tako dobro do kraja. Prethodnih godina smo padali kako je sezona prolazila, a ove smo pokazali da imamo još potencijala da napredujemo. Nažalost, dve ili tri trke su nas koštale boljeg rezultata. Na kraju nismo bili dovoljno dobri da uzmemo titulu, ali sada znamo šta nam je potrebno da to uradimo. Naučili smo lekcije", istakao je Fetel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.