Alonso: Jedan od mojih najboljih nastupa

Vozač Meklarena Fernando Alonso rekao je da su performanse njegovog bolida najgore u F1, kao i da bi "u normalnim uslovima" oni bili poslednji na startu trke.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Alonso je u Melburnu nadmašio očekivanja tako što je izorio 13. vreme u kvalifikacijama, a tokom većeg dela trke o u borbi za bodove.

Na njegovu žalost, pred kraj je ao da odustane zbog problema sa vešanjem. Njegov timski kolega Stofel Vandorn bio je poslednji od svih vozača, odnosno 13.

"Vozio sam jednu od svojih najboljih trka do sada i neočekivano smo bili u trci za bodovima sve vreme. Bilo smo najgori po performansama. Bili smo deseti jer je kvalifikacioni krug u subotu bio izuzetno dobar. Na početku sam osvojio jednu poziciju, a onda nam je povlačenje (Romana) Grožana dalo još jednu. U normalnim uslovima na normalnoj stazi, bili bismo poslednji i pretposlednji", rekao je Alonso za Skaj.

Meklaren je u trci uspeo da izbegne velike probleme koji su ga mučili tokom predsezonskog testiranja, ali su automobili bili spori. Vandorn je tokom kvalifikacija bio najsporiji na najbržem delu staze, dok je Alfonso bio treći od pozadi.

"Morali smo mnogo da čuvamo gorivo, što nam je prilično štetilo, ali smo uspeli da sačuvamo poziciju. Bio sam iznenađen što sam bio tako visoko, ali na kraju nismo uspeli da završimo, tako da moramo ubrzo da postanemo konkurentniji", rekao je Alonso.

Meklaren se 2015. godine ponovo ujedinio sa Hondom, ali nije uspeo da se vrati u prve redove, dok je njen motor imao problema sa vibracijama koje su dovodile do kvarova.

Šef Hondinog odeljenja za F1 Jusuke Hasegava rekao je da će tim imati novi motor za dva meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.