Hamilton: Vi ste favoriti; Fetel: Ne, vi ste

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ocenio je da je Ferari favorit u novoj sezoni Formule 1, koja počinje u nedelju u Australiji.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Hamiltonov Mercedes osvojio je tri uzastopne duple titule od 2014. godine, ali je ove godine posle promene pravila Ferari uvek bio brži u testiranju.

"Ferari je trenutno najbrži, on je definitivno favorit. Njihova brzina je bila sjajna u testiranju", rekao je Hamilton u Melburnu, a preneli su lokalni mediji.

Testiranje obično nije pokazatelj kako će se stvari odvijati kada počnu trke, ali su pred početak nove sezone Mercedes i Ferari bili ispred svih i vrlo blizu jedan drugog.

"Vrlo je jasno ko je favorit. Dajemo sve od sebe da ih sustignemo", odgovorio je Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Italijanski tim je prethodnih godina često bio optimističan pred početak sezone, da bi posle početka bio kritikovan zbog neuspeha, tako da su sada u Ferariju odlučili da daju skromne izjave, iako je na testiranju bilo očigledno da su im motori sustigli Mercedes, pošto su Fetel i timski drug Kimi Raikonen često bili najbrži.

"Mercedes je u poslednje tri godine bio vrlo jak. Bez obzira na promenu pravila i propisa, ako je tim bio jak, biće jak i u godini posle promena, bez obzira šta se radilo sa pravilima", rekao je Fetel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.