Rozberg: Luis mi je mnogo olakšao posao u Belgiji

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je zadovoljan pobedom trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Izvor: B92, Beta Belgija
Podeli
Getty images
Getty images

"Ovo je bio odličan vikend i zadovoljan sam rezultatom", rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg je trijumfovao u Belgiji, ostvario 20. pobedu u karijeri, šestu u sezoni, a svoju prvu na stazi Spa Frankoršan. Njemu su navijači zviždali dok je davao izjavu po uručivanju trofeja.

"Znam da ste vi navijači razočarani pošto ste želeli da Maks Verstapen bude na podijumu. Ali, on je mlad, njegovo vreme će doći", rekao je Rozberg.

On je čestitao klupskom kolegi Luisu Hamiltonu na osvajanju trećeg mesta, pošto je Britanac startovao sa poslednje pozicije.

"Od poslednjeg do trećeg mesta, prilično je impresivno. Osećam se sjajno zbog pobede, ovo je legendarna staza. Luis je krenuo sa začelja, što mi je mnogo olakšalo, ali siguran sam da će se vratiti u Monci", rekao je Rozberg.

Drugo mesto na stazi Spa Frankoršan osvojio je vozač Red Bula Danijel Rikardo.

"Bilo je kul. Posle prve krivine smo pretrpeli štetu, ali uspeli smo da se vratimo. Sjajno je što sam uspeo da ostavim Luisa iza sebe. Imamo tri uzastopna plasmana na podijum. Naš tempo nije bio loš i držali smo se prilično dobro. Mislim da će trka u Monci biti najzahtevnija do kraja prvenstva, ali tu su još Singapur i Suzuka", rekao je Rikardo.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton zahvalio je ekipi na dobrom radu pošto su uspeli da na vreme pripreme tri nova motora.

"Ja sam zapravo ispred ovih momaka po pitanju motora, što je dobra stvar. Ovo je bio neverovatan dan i sjajna trka. To zaista nisam očekivao, nisam znao šta je moguće. Izašao sam sa pozitivnim stavom i to se isplatilo. To smo uradili zajedno, kao tim. Momci su obavili izuzetan posao, lako je pogrešiti, ali sva tri motora su radila savršeno" rekao je trostruki svetski šampion.

Start današnje trke bio je haotičan, a dogodio se i udes Kevina Magnusena iz Renoa, zbog čega je trka bila prekinuta, a Hamilton je rekao da je zahvalan što je mogao da izvuče najbolje iz svega toga.

"Mislim da sada imam više motora od većine i borba počinje. Nadam se da ćemo imati čistiji drugi deo sezone i da ćemo imati veoma dobre borbe na stazi", rekao je britanski vozač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.