Rozberg: Bio sam fokusiran na Hamiltona

Vozač Mercedesa Niko Rozberg priznao je da je tokom Velike nagrade Mađarske bio previše fokusiran na svom timskog kolegu Luisa Hamiltona.

JTIzvor: B92 Mađarska
Podeli

Dvojac nemačkog tima je startovao iz prvog startnog reda na stazi “Hungaroring”, ali je loše startovao i uz brojne probleme osvojio samo 12 bodova, što je najmanje još od trke u Brazilu 2013.

Hamilton je posle niza incidenata zauzeo šesto mesto, dok je Rozberg bio osmi, a na trci je trijumfovao vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

To da je Rozberg bio fokusiran na Hamiltona bilo je jasno tokom trke, pošto nije ni pokušao da izazove Fetela i Kimija Raikonena, koji su poveli posle starta, a Britanac je posle greške bio daleko iza. Nemac je do poslednjih desetak krugova bio u konkurenciji za podijum, ali je bez njega ostao posle kontakta sa vozačem Red Bula Danijelom Rikardom.

Upitan da li su on i Hamilton ne gledaju dalje od svog timskog kolege što se tiče opasnosti, Rozberg je rekao:

Ne mislim da postoji opasnost u tome. Uvek smo svesni svojih rivala, ali pošto se uvek između sebe borimo za pobede, da, u Mađarskoj sam bio fokusiran na Luisa. Međutim, ne smatram da može neko da nas ugrozi. Naš bolid je i dalje sjajan”, rekao je Rozberg.

Ovogodišnji šampiona Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Belgije 23. avgusta, a Hamilton je letnju pauzu dočekao sa 21 bodom više od timskog kolege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.