Lepotica testira bolid Lotusa

Ekipa Lotusa angažovala je Karmen Đordi kao razvojnog vozača, a britanski tim objavio je da će ona testirati bolid za ovu sezonu tokom 2015. godine.

JTIzvor: B92
Podeli

Vest da je Lotus angažovao Đordu izazvala je podeljena mišljenja u svetu Formule 1, posebno zbog činjenice da ona nema zavidne rezultate iza sebe.

Španska vozačica se u poslednje tri godine takmičila u GP3 seriji, a nijednom nije bila bolje plasirana od 13. pozicije. Mediji su se posebno osvrtali na njen izgled, navodeći da više liči na manekenku, nego na nekoga ko bi mogao da se nađe u bolidu Formule 1.

Međutim, iz Lotusa su poručili da će 26-godišnja Đorda provesti dosta vremena u simulatoru i da će dobiti priliku za volanom modela E23 kasnije tokom godine.

Trkam se od svoje desete godine i moj san još od detinjstva je da se nađem u bolidu Formule 1. Radiću vredno da bih napredovala kao vozač, ali i da bih pomogla timu da razvije bolid, što je fantastična prilika. Znam da je ovo samo početak i najveći izazov pred kojim sam se našla, ali biti deo tima koji ima toliko bogatu istoriju je prava čast“, rekla je Đorda.

Đorda će tako postati druga žena u Formuli 1, uz Suzi Volf, koja je već nekoliko godina test vozač Vilijamsa. Intervju sa Volfovom možete da pročitate na našem sajtu.

Tokom ovogodišnjeg šampionata Formule 1 boje Lotusa braniće Roman Grožan i Pastor Maldonado, dok je uloga test vozača poverena Džolionu Palmeru.

Nova sezona Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.