Nova uloga za Suzi Volf u Vilijamsu

Ekipa Vilijamsa objavila je da će Suzi Volf biti zvanični test vozač britanskog tima tokom sledeće sezone u Formuli 1.

JTIzvor: B92 Velika Britanija
Podeli

Volfova će tako napraviti korak napred u odnosu na prethodna tri šampionata Formule 1, pošto je do sada imala ulogu razvojnog vozača.

Suzi je ove sezone vozila bolid Vilijamsa na dva treninga, i dok je na „Silverstonu“ imala probleme, na „Hokenajmu“ je zasijala i bila samo dve desetinke iza timskog kolege Felipea Mase.

Zahvaljujući novoj ulozi, Volfova će voziti Vilijamsov model FW37 na dva slobodna treninga tokom naredne sezone, ali i tokom dva dana testiranja. Takođe će imati testiranja u simulatoru u cilju razvoja modela FW37 i FW38.

Volfova je, inače, ove godine postala prva žena koja je vozila bolid Formule 1 tokom trkačkog vikenda posle 22 godine. Više o tome pročitajte u ekskluzivnom intervjuu koji je dala za B92.

Ovo je još jedan korak u pravom pravcu za mene. Presrećna sam što su u Vilijamsu uvideli moj napredak, vredan rad i da ono što se postigne na stazi vredi.Vilijams je trenutno u veoma uzbudljivom poglavlju svoje istorije i u narednu sezonu ulazimo sa dobrom osnovom, a ja sam ponosna što sam deo ovog tima. Sarađivaću blisko sa Felipeom i Valterijem da bismo se postarali da FW37 nastavi tamo gde je stao FW36”, rekla je Volfova.

Felipe Masa i Valteri Botas su još ranije potvrđeni kao vozači Vilijamsa za narednu sezonu koja počinje 15. marta Velikom nagradom Australije.

Na našem sajtu možete da nađete i intervju sa Valterijem Botasom, ali i Danijelom Rikardom, Miodragom Koturom i Danilom Kvjatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.