AMSS: Vratimo auto-moto sport na staze uspeha

Auto-moto savez Srbije i Sportski auto i karting savez Srbije potpisali su na Beogradskom sajmu ugovore o saradnji sa predstavnicima gradova i opština.

ĐNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Brian Cleary/Getty Images
Photo by Brian Cleary/Getty Images

Ugovori su potpisani sa ciljem pružanja podrške auto-moto sportu kako bi se vratio na stare staze uspeha, ali i podigne svest o važnosti i edukaciji bezbednosti u saobraćaju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da se nada da će auto-moto sport ojačati.

"Na početku smo lepe inicijative, o njoj se priča godinu i po dana, da sportovi koji nisu toliko zastupljeni, a skupi za održavanje, dobiju svoje mesto u Srbiji. Želimo preventivno da delujemo kroz edukaciju o bezbednosti, a onda i kvalitetnije da primenimo delovanje vožnje automobilima", rekao je Udovičić.

Predsdnik AMSS Mirko Butulija naglasio je da će nova saradnja veliki korak ka napretku auto-moto sporta.

"Ovaj sporazum je između nas i lokalnih samouprava doneće promociji i bezbednosti saobraćaja. Opštine će ozbiljne podrzati auto i moto sport, nadam se da će ovo biti korak napred", rekao je Butulija.

Predstavnik agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je značaj bezbednosti, posebno mladih.

"Mladi su najugroženiji u saobraćaju sa kojima moramo posebno da radimo, pre svega na edukaciji. Neophodno je da pravila o ponašanju budu na pravi način svima dostupna", poručio je Stamatović.

Srpski vozači Dušan Borković i Nikola Miljković složili su se da je neophodni da se stvori što više karting centara u Srbiji kako bi se stvarali novi šampioni Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.