Pavlović vozi u čast Sene u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović učestvovaće na memorijalnom skupu „Aerton Sena“ u Imoli, povodom obeležavanja 20. godišnjice smrti legendarnog Brazilca.

JTIzvor: B92 Italija
Podeli

Sledećeg četvrtka, 1. maja, navršava se 20 godina od Senine pogibije tokom trke za Veliku nagradu San Marina. Tim povodom, na stazi „Enco i Dino Ferari“ voziće se karting trka u znak sećanja na Brazilca, ali i Austrijanca Rolanda Racenbergera, koji je poginuo dan pre Sene.

Organizatori skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Instituta Aerton Sena iz Brazila, pripremili su bogat četvorodnevni program od 1. do 4. maja. Tokom četiri dana će biti održane brojne tribine, prezentacije knjiga i izložbe slika i video materijala, u kojima će se posetioci podsetiti na život, karijeru i dostignuća brazilskog šampiona.

Takođe, organizatori su planirali i nekoliko sportskih događaja, kao što je tradicionalni humanitarni fudbalski meč između poznatih vozača i njihovih gostiju na stadionu u okviru kompleksa staze u Imoli.

Svoje prisustvo u Imoli su, između ostalih, potvrdili Fernadno Alonso, Dejvid Kultard, Gerhard Berger, Rikardo Patreze i Jarno Truli. U trci koja će se voziti na specijalno pripremljenoj stazi ispred startno-ciljnog pravca, učestvovaće 25 timova, čiji vozači su izabrani isključivo po pozivu.

Veoma sam počastvovan što sam dobio poziv da učestvujem na Memorijalu. Moj mali doprinos ovoj manifestaciji biće učešće u karting trci koja će trajati sedam časova, a nastupaću za Poršeov tim. Ipak, moram da priznam da u Imoli neću biti srećan, pošto bih voleo da se taj 1. maj 1994. godine nikad nije desio i da je on i danas među nama“, rekao je Pavlović.

Pavlović je, inače, tokom svoje bogate karijere osvojio trofej „Aerton Sena“ za najboljeg karting vozača na svetu. Do tog priznanja Pavlović je stigao kao 16-godišnjak, ispred Italijana Đorđa Pantana i šampiona Formule 1 Džensona Batona, 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.