- Australian Open 2017 -

Neko nam je ugasio svetlo i zasipa nas lošim vestima

Loše vesti obično prate jedna drugu, ali na ovogodišnjem Australijan openu one se nižu kao na traci.

Nikola Đukić
Podeli
Photo by Scott Barbour/Getty Images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Počelo je senzacionalnom eliminacijom Novaka Đokovića od Denisa Istomina u drugom kolu u četvrtak i nastavilo se užasnim vremenom u Melburnu, jer je tokom čitave noći padala kiša.

Temperatura je toliko pala da sam, umesto planiranih bermuda i majice, morao da poslušam Nadu Macuru i slojevito se obučem.

Poprilično sam se smrzao gledajući Jelenu Janković koja se tri i po sata borila sa Svetlanom Kuznjecovom na ‘Hajsens areni’. Najavila je preokret serijom u drugom i početkom trećeg seta, ali ga nije bilo. Ipak, niko od nas nije mogao ni da pomisli kakva će nas priča sačekati po povratku u prostoriju za medije.

"Vozač automobila pokosio je pešake u Melburnu i pritom ubio najmanje troje i povredio 20 ljudi, među kojima je četvoro dece, javljaju mediji", bila je prva rečenica koju sam morao danas da napišem.

Čitavog jutra vladao je haos u samom centru grada zbog tragedije koju je izazvao drogirani muškarac poreklom iz Grčke – na jednoj od glavnih raskrsnica vozio je ukrug i "palio" gume dok nisu stigli policajci, da bi se tokom potere popeo na trotoar i uništio živote mnogih Australijanaca.

Photo by Mark Kolbe/Getty Images
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Momentalno sam se prebacio na informativnu stranu sajta (pozdrav za urednika), a kada sam pogledao ka kolegi iz Beograda, shvatio sam koliko je bio uzrujan. Nije ni čudo jer tim ulicama prolazi svakodnevno kako bi došao do teniskog kompleksa.

Nažalost, i takve stvari se događaju, uprkos činjenici da su iz grada bili spremni za nešto lepše dane nakon krize sa beskućnicima, koji su napadali posetioce i iznuđivali im novac.

Ne baš tako dobar početak dana u stvari je nastavak jučerašnjeg košmara – teniski svet ostao je u šoku zbog poraza Đokovića od Istomina u trileru koji je trajao pet setova. Uzbekistanac je odigrao meč karijere i postao prvi igrač van top 100 koji je na Grend slemovima dobio Novaka.

Australijanci su ponovo u pitanje dovodili njegovu ishranu, bivši igrači i analitičari potencirali su da to nije pravi Novak Đoković, dok je navijačima drastično opala volja za tenisom. Spomenuti duel Jankovićeve i Kuznjecove igran je u gotovo pozorišnoj atmosferi (znamo da na prvom Grend slemu nikada nije tako), sve do samog finiša kada su obe jedva stajale na nogama.

Mnogo manje srpskih zastava vijorilo se kompleksom i izgledalo je kao da je neko u Melburnu ugasio svetlo zvano "srpski tenis". Možda zvuči preoštro, ali jeste tako, jer je Stan Vavrinka eliminisao Viktora Troickog, poslednjeg Srbina u singlu.

Photo by Jack Thomas/Getty Images
Photo by Jack Thomas/Getty Images

"Koliko puta sam samo izgubio od Novaka?", kroz smeh mi je Šajcarac odgovorio pitanjem, kada sam mu napomenuo da izgleda da voli da igra protiv srpskih tenisera.

Troicki će u paru sa Dušanom Lajovićem igrati protiv Kabala i Faraha, Nenad Zimonjić će pokušati da se odupru braći Brajan, ali njihove šanse nisu prevelike.Ipak, to ne znači da ćemo u potpunosti ostati bez predstavnika na Australijan openu.

Marijanu Veljović, sudiju sa 'zlatnim bedžom' ITF, upoznali ste tokom prošlogodišnjeg turnira u Melburnu, a sutra vas očekuje priča o tome koliko joj se život promenio tokom poslednjih 365 dana.

Veoma prijatna Kragujevčanka otkrila nam je kako je to iza kulisa na ATP i WTA turu, a mi smo joj poželeli da što pre ostvari životnu želju i sudi finale Grend slema.

Takođe, potrudiću se da vam za predstojeće dane obezbedim mnogo zanimljivog sadržaja i nadomestim odsustvo onih za koje navijamo – ostanite uz B92.net i "Nikolin slajs".

Pozdrav iz Melburna.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu