- Komentari -
  1. Na BIZ vam je tenis u Androidu!
    (masak, 1. februar 2017 15:35)

    # Link komentara

  2. @vuk
    slažem se u vezi Rafe i Noleta, ipak je Rafa kralj šljake. Ali da je uspeo pobediti na AO i postati prvi sa najmanje po 2 gs... a malo je falilo.
    Mislim da je pred Novakom više velikih titula nego pred Rafom koji će pre Novaka završit karijeru jer je potrošeniji zbog stila tenisa koji igra. Dovoljno je da se Novak izjednači s njim u GS titulama i da ga se smatra većim od Rafe u nekom istorijskom kontekstu.
    (Uroš, 1. februar 2017 11:57)

    # Link komentara

  3. @Uroš ...hvala! Dve poslednje rečenice su samo mala zezancija..Federer ok.Kako stoje stvrari ,neprikosnoven je za sva vremena.Ali kod Nadala nije takva situacija.Slepo gledanje u Nadala i nekonstatovati Novakove rezultate takođe vređa intiligenciju.On ima samo 2 GS više.Novakovih 12 je ipak bolje raspoređeno.Koliko je Nadal osvojio GS van RG? Kakav im je odnos u osvojenim mastersima,mađusobni skor?Nadal je samo godinu dana stariji od Novaka.Njjh dvojicu ,ipak da uporedimo za 5-6 godina.Puno dobrog tenisa je pred N
    nama.Rano je u slučaju njuh dvojice doneti konačan sud.To su u današnjem tenisu mladi igrači.Federer je to dokazao.Da vidimo,godina je tek počela..
    (VUK, 1. februar 2017 11:21)

    # Link komentara

  4. @vuk
    Dobar komentar, šteta što si ga upropastio sa zadnje dve rečenice... Nedostatak objektivnosti je veći problem komentatora čak i od patološkog paranoičnog sklapanja teorija zavere.

    Uporni pokušaji da se ljude uveri u laž da je Nolo bolji od Rogera i Nadala su kontraproduktivni, jer vređaju inteligenciju
    (Uroš, 1. februar 2017 09:52)

    # Link komentara

  5. komentar za kraj AO 2017.Ovaj turnir je zaista pokazao svu lepotu tenisa kao sporta.Za razliku od nekih sportova gde se sve zasniva na fizičkoj pripremi i duel igri,što uzrokuje teške povrede i karijere u seniorskoj konkurenciji u maksimalnom trajanju od 8-10 godina, ovaj turnir je dokazao da je tenis sport gde igrači mogu računati na duge karijere na radost ljubitelja ovog sporta.Eliminisani su u ranoj fazi 1 i 2 igrač sveta. To je uvek iznenađenje,ali oba igrača su odigrali dobro mečeve u kojima su poraženi.Protivnici su odigrali fantastično.Nivo tenisa se jako podigao.Postoji 40 igrača koji svakoga mogu da pobede.Federer i Nadal posle toliko muke i rada su došli do finala.Svaka čast!Federer je slavio .To je zaista vredno divljenja.Sve čestitke.Kao Nolov navijač , sve ove dane učešće na ovom portaku bilo je istovetno ponašanju navijača Federera i Nadala u periodu Novakove dominacije.Ničim izazvane nebuloze,vređanje njega lično i članova porodice...sve to smo ja i dobra grupa Novakovih navijača sada isto učinili.Da možda Vi koji mrzite Novaka više nego što volite i poštujete Federera i Nadala,prepoznate i vidite sebe !Ako niste to u stanju,ok.Nastavljamo pa kome dosadi. Kao sportista , morao sam ipak da napišem iskren kometar na ono sto se desilo u Melburnu.I izlazi na dobro.Novak je ponovo u reprezentaciji..tako je sve i počelo.Vratiće se i on .Zašto ne bi?Nadal i Federer nisu bolji..
    Skor govori sve.
    (VUK, 1. februar 2017 08:53)

    # Link komentara

  6. Dobro, do kada ce se pricati o ovoj podlozi na AO. Da su je napravili brzom od prosle godine nema smisla.Fedex sa svojih 36 kuka uzeo im pehar, a toliko servera na turu koji serviraju znatno brze nego sam Fedex, nema smisla komentarisati.Treba mu cestitati na ovom uspehu iako nisam njegov navijac, ali je najbolji tenis pokazao na ovom AO, i tu nema primedbe.Gledao sam svaki mec, tako da nema potrebe trositi vreme na ove glupe komentare.
    (Dragan, 1. februar 2017 03:58)

    # Link komentara

  7. E da su ostale stare podloge(rebound ace) i brza trava na Wimbldonu,pa Novak ni u snu ne bi pobedio Rodzera,a AO bi najvise jednom ili mozda dva puta osvojio....o Us openu da ne pricam,poslednji put kad je podloga bila brza je tacno pre 7 i po godina kada je Delpo osvojio 2009-te.Tako da je ocigledno da su ssve uradili samo Roger ne osvaja sve,fora da ne bi tenis bio dosadan,a ustvari dosadnim ga prave ovi trkaci iza osnovnih linija (najvise jedna trojica momaka-zna se koji su,kojima je to najvise doprinelo)
    (OBJAVITE MI KONACNO KOMENTAR-MOLIM VAAAS!!!!!!!!, 1. februar 2017 01:44)

    # Link komentara

  8. To znaci da je poslednjih godina podloga na Wimbledonu usporena zbog Djokovica,Mareja, Nadala? Pomirite se sa brojem 18!
    (RF, 31. januar 2017 19:38)

    # Link komentara

  9. Poslednje poverljive informacije: na AO 2017 prvi put koristena pametna podloga. Federer u patikama ima chip koji ga "uloguje" na teren tako da sve loptice koje padnu na njegovu stranu bivaju usporene, a na protivnicku stranu ubrzane. Kazu i da je tehnologija razvijana u saradnji sa Najkom i Rolexom. Nista nije slucajno u svetu tenisa....
    (Iggy, 31. januar 2017 19:24)

    # Link komentara

  10. Kako je Rafa onda dosao do finala ako je podloga tako brza,a znamo da njemu najmanje odgovara bas brza podloga? Ne pisite gluposti ako vec nemate nesto pametno i suvislo za napisat! Pozdrav
    (Ante, 31. januar 2017 18:22)

    # Link komentara

  11. Potpuno je jasno da ovo sve standardno dolazi od Britanaca i njihovih medija. Samo sto je Rodzer malo veci zalogaj od Novaka kojeg napadaju godinama, pa onako izokola napadaju organizatore AO jer Federera direktno ne smeju, posto bi im se vratilo kao bumerang.
    Pre svega, kako neki vec rekose, Marej je sampion Vimbldona tako da bi njemu trebala da odgovara brza podloga, ne Federeru koji je titulu na VB osvojio jos 2012. Trebala bi da odgovara i Raonicu, finalisti VB, ali Raonica je rutinski izbacio onaj kojem bi najmanje trebala da odgovara brza podloga - Rafael Nadal. U polufinalu je igrao Vavrinka, covek koji nikada nije igrao u poufinalu Vimbldona.
    Tako da eto, ja mogu da zakljucim da je podloga ubrzana da bi Marej imao vise sansi, ali je on toliko prosecan teniser da i pored brze podloge nije uspeo ni 3 kolo da prodje.
    Sada besne Englezi jer Federer u 36 godini i Nadal, obojica posle teskih povreda, uspevaju da pomute slavu njihovom pulenu, jer niko vise i ne pominje ko je prvi na listi, cak stavise, ostave upamceno da je u periodu Marejeve "vladavine" GS osvajao covek koji ima 36 godina i nije igrao tenis 6 meseci zbog povrede.
    Umesto da budu srecni, jer da nije bilo te povrede, ne bi Marej ni onaj Vimbldon osvojio.
    (BG, 31. januar 2017 17:50)

    # Link komentara

  12. E sad milion razloga.. osvojio ga je brate nije prvi njegov trofej.. a mozda ni poslednji...
    (Danijel, 31. januar 2017 17:37)

    # Link komentara

  13. Jok, ja sam je ubrzao ako nisu oni!! Naravno da jesu, nego šta su!! Ubrzali i time favorizovali određenog tenis-baletana!! Onaj maltene očajničji krik zvaničnog AO Twitter naloga, koji nije tu napisan slučajno, iako je posle uklonjen kada su videli da su se tim twitom skoro pa sasvim razotkrili, dovoljno govori koliko je organizatorima bilo stalo da se ove godine na AO desi to što se desilo!! Rukovodili su se onim "cilj ne bira sredstva", a cilj je bio jasan dovesti tenis-baletana po svaku cenu do finala i podariti mu 18.GS titulu!! Ove godine slično očekujem i na WB pa čak i na RG!! Živi bili pa videli!!
    (Ivan, 31. januar 2017 16:51)

    # Link komentara

  14. Federer je GOAT, možete samo da ga mrzite.
    (L, 31. januar 2017 16:46)

    # Link komentara

  15. ubrzanje podloge je opet magla.Mašinerija koja sada uzima novac na mesiji svetskog sporta Federeru, bi baš uložila novac uz rizik ,ajde da ubrzamo podlogu možda će Roger uzezi..Neee! Ovde je situacija mnogo gora .Igrali su se namešteni mečevi i tužilaštvo bi moralo da interveniše.Kešovo povraćanje i nebuloze sa ubrzanim terenom su samo pokušaj da ceo slučaj se podvede pod benignu pojavu tračarenja.Ali su se zaigrali i preigrali..Brzo su zaboravili rušenje FIFA i UEFA bogova i hapšenje visokog člana OI usred Olimpijade.Kaže krivični zakon u Srbiji koji je blag o odnosu na međunarodno pravne lekove..za nameštanje sportskih rezultata predviđena kazna je od 3 do 10 god.zatvora i doživotna diskvalifikacija iz sporta.Kad tad neko će robijati za AO 2017.
    (Borivoje, 31. januar 2017 16:32)

    # Link komentara

  16. haah..koje neznalice..pa naravno da su se sve podloge usporile ,samo zato jer su bile prebrze i protom favorizirale Federera etc..
    ali neka,samo krizam nickove,cije komentare ne citam ,jer takva razina neznanja naprosto ocarava..
    prvo pogledam nick ,pa tek onda procitam komentar,jos ih je ostalo par koje citam
    (Rafa30, 31. januar 2017 15:53)

    # Link komentara

  17. Vas problem je sto zelite da verujete da nema mutnih poslova u tenisu, tako vam je valjda lakse, da pobegnete od realnosti, tj sveta u kom zivimo danas.
    (Milan, 31. januar 2017 15:39)

    # Link komentara

  18. Lakse za Federera jel su kraci mecevi a za podlogu bitno je dali su igraci ranije obavesteni o tome pa da znaju kako da se pripremaju
    (Najbolji je opancarev lepak, 31. januar 2017 15:24)

    # Link komentara

  19. Pitajte Istomina i Misu Zvereva oni najbolje znaju....
    (moma, 31. januar 2017 15:22)

    # Link komentara

  20. Цео турнир је у режији компаније NIKE од жреба до брзине подлоге.
    Та је компанија чак јача и од некада да мвелике империје Британије и чак је и њиховог пулена и узданицу Ендија гурнула у запећак.
    Ово је уједно и порука Нолету од ове компаније оже бити успешан само ако се приклони овој компанији.
    (Рајко Четник, 31. januar 2017 15:14)

    # Link komentara

  21. To samo govori o tome koliko je Wimbledon sramotno usporen.
    (zki, 31. januar 2017 15:13)

    # Link komentara

  22. federer je covek koji ima dosta srece u karijeri i to je to, pa djokovic je 11/12 Gs osvojio protiv 3 najveca rivala, federer samo 6 od toga ovaj sad sa nadalom koji ipak nije onaj stari, djokovic da je stigao do finala obojicu bi samleo, novak ima problem da se motivise, protiv ovih slabije rangiranih, al mislim da kad bude stizao do finala, polufinala, da ce lako izlaziti na kraj sa nadalom, federerom.
    (demograf, 31. januar 2017 15:11)

    # Link komentara

  23. Ja se nadam da ce i na Vimbldonu i na USO ubrzati podlogu. Dosta je bilo usporavanja. Vimbldon su upropastili usporavanjem podloge, a to su uradili da bi defanzivci poput Nadala, Mareja, djokovica mogli da osvoje nesto.
    (?, 31. januar 2017 15:03)

    # Link komentara

  24. @savest
    Ko je osvajao Vimbldon u prethodnim godinama? Djokovic i Marej. Znaci da je podloga najvise odgovarala njima, ne Federeru koji titulu video nije jos od 2012
    (?, 31. januar 2017 15:02)

    # Link komentara

  25. Sve podloge treba ubrzati, tj. vratiti na stare brzine. Mecevi bi opet bili atraktivniji i kraci. Ako pogledate, na svim turnirima i podlogama, u zadnjih 10-ak godina su oboreni rekordi po trajanju meca. 5-6 sati jedan te isti poen, negledljivo. Mogu i ja sada reci da im je smetao jedan momak iz Svajcarske, koji je pretio da ce osvojiti svaki turnir, svaki GS, pa su u vreme njegove najvece dominacije usporili sve podloge, i doveli neke dopingovane kiborge da jurcaju iza osnovne linije satima i sve vracaju. Mogu ali necu :)
    (Poyyzz, 31. januar 2017 14:47)

    # Link komentara

  26. E jeste Srbi sve najbolje znaju,ubrzali podlogu samo zbog Federera možeš da zamisliš...Pa jel on jedini koji igra dobro na bržoj podlozi???
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neki tamo, 31. januar 2017 13:13)

    Pa nisu Srbi pokrenuli pricu o brzini podloge .
    Pokrenuli su je neki drugi, Srbi kao i svi ostali imaju pravo da komentarisu kao sto i direktor AO ima neodoljivu potrebu da se pravda da podloga nije ubrzana da bi se favorizovao Federer. A ko ga je prozvao za Federera i trazio objasnjenje ? Srbi ? Zapravo ko ga je uopste prozvao da se pravda ? Ljudi su konstatovali samo i dokazali a to sto on prica da to nije tacno i da nije uradjeno zbog Federera, to vec samo on zna zbog cega se pravda. .
    (savest, 31. januar 2017 14:42)

    # Link komentara

  27. I da je brza podloga nego prosle godine - opet je svima ista. Treba li da se na RG ubrza zato sto spora favorizuje Nadala? Bogatstvo i raznolikost tenisa je u tome sto nudi razlicite uslove koji favorizuju razlicite stilove. I Nadal i Djokovic i Marej su osvajali Wb vise pita, tako da umeju da igraju i na brzim podlogama. Godinama se podloge usporavaju, sto pomaze svima protiv Federera. Izuzetak koji potvrdjuje pravili je Sinsinati. Ne zaboravite da se AO ranije igrao na travi, pa se preslo na beton. I da se ni jedan masters 1000 ne igra na teavi. Spore podloge dominiraju tenisom. Sto se tice termina igranja, da sam na mestu Mareja, Federera i Nadala, insistirao bi da Federer dobija najbolje termine, kao tridesetsestogodisnji veteran legenda, rekorder po osvojenim GS. Valjda i u tenisu treba da postoji neko postovanje i teadicija. Njihova je sramota sto ih dere u ovim godinama.
    (Milance, 31. januar 2017 14:36)

    # Link komentara

  28. Covek dobio najtezi zreb u istoriji tenisa, ali nema veze, opet ljudi misle da je namesteno...

    3. kolo: Berdih
    4. kolo: Nisikori
    1/4: Projektovan Marej, koji je ispao pa umesto njega Zverev
    1/2: Wawrinka
    Finale: Nadal.

    Nema sta, tako se namesta!
    (#logika, 31. januar 2017 14:35)

    # Link komentara

  29. Da, bas je tesko napraviti brzu podlogu od trave na WB, koja je godinama unazad usporavana, ne bi li pojedini ljudi uspeli da ga osvoje. Ista stvar je radjena na AO i US Open-u. Pa da li imate predstavu kako je podloga na AO bila brza ranije, dok se nije pojavio Nadal? :)
    Ali nakon usporavanja, po njega se javio neki drugi problem u Australiji, a to je Djokovic, kojem je upravo to usporavanje savrseno odgovaralo i zato ima 6gs titula sa AO. :)
    P.S. I dokle bre vise kukate? Ima li logike da coveku od 35 godina vise prija brzi teren nego ovim mladjima? Pa nije on Raonic ili Isner da 90% poena resava servisom.
    (Pukovnik Vranic, 31. januar 2017 14:12)

    # Link komentara

  30. Cekaj malo, zar nije to trebalo da odgovara Djokovicu i Mareju? Ipak su oni osvajali Vimbldon u prethodnim sezonama, Marej 2013 i 2016, Djokovic 2014 i 2015? Kako sad odgovaralo Federeru kada je on Vimbldon osvojio pre skoro 5 godina? Nema tu logike.
    (?, 31. januar 2017 14:09)

    # Link komentara

  31. Haha, jel to Verdasko ispricao? Kako to, tako brza podloga a veliki sampion Vimbldona, svetski broj 1, Ser Endi Marej izleteo u trecem kolu a Nadal koji eto zna samo na sljaci da igra namlatio Raonica i Dimitrova i dosao do finala? Mora da je neka zabuna u pitanju, sigurno je sljaka stavljena na njegovu polovinu terena.
    (?, 31. januar 2017 14:06)

    # Link komentara

  32. Ne znam sad u cemu je problem. Organizator bira podlogu. Ista je za sve.
    Lijepo je govoriti da je Nole veci od Samprasa jer ovaj nije osvojio RG, pa Nole "raznovrsniji", ali Nole je osvajao u vrijeme kada u podloge izjednacene, a Sampras kad je trava bila trava a sljaka sljaka.
    Sada frka i teorije zavjere sto je beton na ovom turniru bio tipa kao na Sinsinatiju, i poeni su mogli da se zavrse majstorijom umjesto besomucnim prebacivanjem loptice pa ko moze duze i jace.
    (Kralj Beljo, 31. januar 2017 13:57)

    # Link komentara

  33. Koje price iz svlacionice? Odmah dajte izvor informacije. Ne igrajte se.
    (-, 31. januar 2017 13:42)

    # Link komentara

  34. haha pa sta ako se je ubrzali?! tako su je pre 7-8god.usporili,i nikom nista. Uostalom, Nadal je igrao finale, tako da ne vidim da mu je smetala brzina podloge (a znamo svi,gde Rafa igra najbolje). Novak i Marej jednostavno nisu u formi,i niko im nije kriv za to. manite se prica o namestanju, covek je pobedio cetvoricu iz top 10,i zasluzeno osvojio AO, imao je ubedljivo najtezi zreb.
    jeste sve sto se u tenisu desva, je da bi se Novak sabotirao, dajte ljudi molim vas.
    (xxx7, 31. januar 2017 13:39)

    # Link komentara

  35. E onda samo probajte zamisliti gdje bi Djokovic i Murray bili da već zadnjih 10-ak godina ne usporavaju konstantno podloge...
    Normalno je da se tenis igra za winner više umjesto za prebačenu lopticu preko mreže više i fizičko nadduravanje protivnika.
    (RF 4ever, 31. januar 2017 13:37)

    # Link komentara

  36. Jeste bila je brža ali ista je za sve. Jeste da Rođa uvek dobija bolje termine, poslednji Wimbledon sa Novakovim mečaom koji je išao dva dana na terenu broj 1 a Endi i Rođa do kraja turnira su igrali samo na centralnom pokazuje da se nekim igračima malo pomaže. Ali ne vredi kukati nad podeljenim kartama nekog gledaj kako da igraš sa njima.
    (šetač, 31. januar 2017 13:23)

    # Link komentara

  37. E jeste Srbi sve najbolje znaju,ubrzali podlogu samo zbog Federera možeš da zamisliš...Pa jel on jedini koji igra dobro na bržoj podlozi???
    (neki tamo, 31. januar 2017 13:13)

    # Link komentara

  38. Pa sta ? Nole i Rafa su dobijali mladjeg i brzeg Federera na travi...uz to aj da se podsetimo da su WB usporili...ispunpavanjem loptica , tako da je ta trava postala ista po brzini kao i beton...razlog za usporenje i ispunpavanje loptica je bio da bi se sprecili igraci tipa Karlovic, Isner...da jednim udarcem osvoje GS...ovo je tako glupo i smesno...setite se plave sljake u Madridu...Federer je osvojio tada taj masters...Nole , Rafa ...su se zalili da nikad vise nece doci u Madrid ako sljaka ostane plava ...pa zar su i tada Spanci pomogli Federeru bojenjem sljake :-)
    (alfistaupokusaju@gmail.com, 31. januar 2017 13:07)

    # Link komentara

  39. Kakve su ovo vise teorije zavere, Djokovic je 6 puta ovo osvajao tad je bilo okej. Covek je osvojio 18 GS j to je to!!! A kad smo kod brzine Wimbledonske trave, pogledajte ko je osvojio, i bice vam jasno koliko je brza.
    (uhhh, 31. januar 2017 13:05)

    # Link komentara

  40. кога је брига да ли је бржи, па када су поставили спорију траву на Вимблдону, то су људи прихватили, тако ће и ово... ако си у том тренутку најбољи освојићеш и то је то...
    (3D, 31. januar 2017 13:05)

    # Link komentara

  41. Pa ako je rafa stigao do finala na brzoj podlozi od wimbledona znaci da ce u finalu RG prepustiti protivniku par gemova ....
    (FLopez, 31. januar 2017 13:04)

    # Link komentara

  42. Jeste...zavjera protiv Srba na svakom koraku...Kad osvaja Djokovic onda je sve u redu i tu je srpski inat da pokaze cijelome svijetu....nista doping nista namjestanje...A kad neko drugi osvaja onda krecu teorije zavjere protiv srpskog sina...Smijesni ste ljudi...
    (petar, 31. januar 2017 12:59)

    # Link komentara

  43. Sport koji je jedna od najzdraviji stvari i za tijelo i za duh postaje nesto odvratno.. Pa je l toliko tesko donijeti neki sportski pravni akt kojim bi se ustanovila norma o mekoci/tvrdoci terena jednom za stalno? Sledece godine ocekujemo da ce biti ko na sljaci jer red je da ispostujemo Nadala koji kuka o brzini podloga sve ove godine.. Izgleda da ce ovo biti vijek kad ce propasti sport ako ne uvedu neka pravila. Svjedoci smo oduZimanja medalja na Olimpijsdi i davanja medalja nezasluzeno(Felps-Cavic), pobjedama u fudbalu golom iz ofsajda od po metar i slicnih stvari koje je lako iskontrolisati, al nekom takvo stanje stvari odogovara a mi tu ne mozemo nista.
    (P, 31. januar 2017 12:50)

    # Link komentara

  44. A sto je igrao svoje sve meceve uvece?
    (BojanNS, 31. januar 2017 12:47)

    # Link komentara

  45. Jeste 100c/o.I reket mu je namešten bio da lopticu privlači na sredinu površine tako da uvek pravilno je udari.Istominu su dali brze gaće i patike da bi mogao da leti po terenu protiv Novaka a Novaku reket sa glutenom.Sad je sve jasnije.
    (Milanče, 31. januar 2017 12:45)

    # Link komentara

  46. Koje gluposti,neverovatno,treba da budemo objektivni i da prihvatimo cinjenicu da je covek kome je volja,motivacija i glad za pobedama neverovatna,cak i u ovim godinama,...veliki primer za prvog i drugog tenisera
    (neutralan, 31. januar 2017 12:40)

    # Link komentara

  47. Zato je Misa Zverev doguro dokle je doguro.. covjek izvalio da je ko na travi da igra, pa igro citav turnir taktiku servis volej, po cemu je Sampras bio poznat na Wimbldonu, jer to najbolje prolazi na brzoj podlozi posto je servis brz a spora loptica ne odskace mnogo.
    (P, 31. januar 2017 12:36)

    # Link komentara

  48. ma nije nego...
    (grobar, 31. januar 2017 12:35)

    # Link komentara

  49. U prevodu ma neeee, samo smo organizovali da nadmenko osvoji turnir...
    (Realista, 31. januar 2017 12:29)

    # Link komentara

  50. Kompanijama, koje prodaju teniske rekvizite, sponzorima nikako ne odgovara da samo jedan teniser bude dominantan. Na isti nacin su pre 10 godina, usporili podloge, da Rodzer ne bi bio apsolutno dominantan. Sta da se radi, posao pre svega, nazalost, to je posledica, jer su ogromne pare u pitanju. Sport je odavno prestao da bude, ono sto jeste njegova sustina.
    (Alex, 31. januar 2017 12:29)

    # Link komentara

  51. Od početka je bilo jasno da se sve namešta za Federera. Brža podloga, rana eliminacija Đokovića i Mareja od autsajdera, tajm-auti sa Nišikorijem i Nadalom... Sve je to jedan veliki putujući cirkus i trebalo je vratiti gledanost jer je postalo nezanimljivo da samo dva tenisera uzimaju sve titule
    (highlander, 31. januar 2017 12:28)

    # Link komentara

  52. Znaci kada je od jednog od najbrzih turnira 2007. godine, AO postao jedan od sporijih 2008., to je bilo ok. Nema namestanja, sve regularno. A kada malo ubrzaju podlogu, onda je to namestanje za Federera? Ima smisla.

    P.S. Nadal i njegov tim su aktivno ucestvovali i pritiskali ATP i vlasnike turnira da uspore mnoge podloge, kasnije je to radio i Djokovic. Federer nikada nije trazio da podloge budu brze.
    (#logika, 31. januar 2017 12:28)

    # Link komentara

  53. ovo je bila farsa, i ne znam ko to nije video!
    (dusan, 31. januar 2017 12:27)

    # Link komentara

  54. Pa podloga svuda treba bit brza osim u RG, ako su problem serveri smanjit servis polje. Ne znaš ko je najbolji skijaš ako je staza dječja, najbolji vozač ako je utrka po parkingu. Kome se gleda kako maratonac vraća preko mreže dok igrač koji gađa crte ne pogriješi.
    (Oops, 31. januar 2017 12:25)

    # Link komentara

  55. Moguce je da je ove godine podloga ubrzana mozda, i znacajno ubrzana. To sad svi koji ili ne vole Frederera, ili podrzavaju teorije zavere, vide kao zlu nameru, da se nekome pomogne a nekome odmogne. Istim ne smeta sto se brze podloge vec deceniju i po usporavaju, pre svega trava na W je znacajno usporena, ali i u dobroj meri i podloge na USO i AO. Mogu da zamislim samo da je Novak na Federerovom mestu, koliko bi se samo ovde kritikovali organizatori turnira.
    (Vladan R, 31. januar 2017 12:24)

    # Link komentara

  56. Frauderer. Može on da se raduje kao mala beba koliko oće, može 90% fanova tenisa da ga veliča, idolizuje, diže u nebesa, al svima koji su objektivni je jasno da ima boljijh tenisera od njega, dvojica najmanje. To što je njegov tenis "lep za oko". Mislite da zbog elegancije pri kretanju i tzv baletskog tenisa njegovi rezultati više dobijaju na značaju.. komedija, efikasnost je jedino što se računa, a u prethodnih 7, 8 godina on je bio sve samo ne efikasan (kad je reč o titulama). Fedbotovi su proizvod medijskog idealizovanja i guranja Federera i njegovih interesa ispred ostalih, čisto ko suza.
    (stef, 31. januar 2017 12:24)

    # Link komentara

  57. Sad kad nagrnu teoreticari zavere,neka mi objasne samo da li je onda i ona linija sto je Rodzer pogodio u onoj razmeni deo zavere i ako jeste kako se to planira?
    (Walter White, 31. januar 2017 12:23)

    # Link komentara

  58. a ne pricate sta su 2008. usporili sve podloge da bi zaustavili federera i dali sansu nadalu da osvoji wimbledon i neki turnir sem šljake da bi učinili tenis zanimljivijim, o tome ne pricate?
    (nikola.savic, 31. januar 2017 12:18)

    # Link komentara

  59. ooohhhhoooo ohooo buuuuaaaahaaaa..ceo svet bruji i napravio se skandal veka, samo jos trolovi veruju u regularnost 18GS.Ovo ne računamo, kao ni džemper predaju u Londonu.
    (VUK, 31. januar 2017 12:16)

    # Link komentara

  60. polako se otvaraju karte,još malo pa očekujemo i potencijalni doping od čika Rodzera.
    (Kio B.L., 31. januar 2017 12:14)

    # Link komentara

  61. prevara 100%
    (nebojsanele, 31. januar 2017 12:11)

    # Link komentara

  62. Ajde Novak i Endi ispali al najveca koleteralna steta da se tako izjasnim je Rafa a sto se tice AO isplivace tu jos svakakve stvari i dalje ima postenih ljudi koji nemaju straha da kazu istinu
    (Najbolji je opancarev lepak, 31. januar 2017 12:10)

    # Link komentara

  63. Isto tako su i usporavali teren na Vimbldonu, tako da je isti đavo. Svakako više turnira favorizuje defanzivne tenisere i zbog toga je Marej dogurao tako daleko. Iskreno, kao i u svakom drugom sportu, više poštujem ofanzivne timove i igrače.
    (Analogija, 31. januar 2017 12:04)

    # Link komentara

  64. Mnogo toga je pored ovoga sumnjivo. Federer svoje polufinale igre u danu za zensko polufinale, dobija dan vise odmora. Zatim medicinski tajm aut pred 5. set i to van terena. Najavna spica na Eurosportu, gde je na kraju Rodzer sa peharom. Zar nije logicno da bude branilac titule na tom mestu. Da ne nabrajam dalje, ne vredi. Samo se nadam da ce Noletu da proradi inat i da se vrati, ali sve se bojim da je on duhovno otisao u krivom smeru, covek se vise ne nervira, samo siri ljubav, i mislim da se mnogo vise mi nerviramo zbog njegovih poraza, kao da je zacaran, za sve je kriv onaj Spanac.
    (sumLJivo, 31. januar 2017 12:02)

    # Link komentara

  65. Ne nego ste moju babu favorizovali..
    (Pfc, 31. januar 2017 12:02)

    # Link komentara

  66. Milan... kud ces veceg licemjera od tvoga u ovoj poruci...
    (cheers, 31. januar 2017 11:58)

    # Link komentara

  67. Tako i treba, brza podloga, male lopte, ocemo malo serve i volej, u mrezi, lepih passing shots, asove, a ne 6 sati igre, 3 metara iza linije ping-pong i cekaj drugi da pravi gresku.
    (Toxic_Pr, 31. januar 2017 11:37)

    # Link komentara

  68. A to sto je Vimbldon svake godine sve sporiji, to su isto namestili Federeru? Dajte ljudi, ne budite smesni. Pogledajte opet turnir, a posebno finale. Covek je apsolutno zasluzeno osvojio trofej.
    (Blek, 31. januar 2017 11:31)

    # Link komentara

  69. Znači na dosta bržem i težem terenu za igranje Rofžer sa 35 godina mlati sve redom? Definitivno je najbolji svih vremena!!!
    (Tolle, 31. januar 2017 11:17)

    # Link komentara

  70. Ispade sad da Đokoviću smeta brza podloga, pa najbolje rezultate ima baš na betonu! Setite se onih hvalospeva, kako je jedini na svetu koji i tu proklizava... Osim toga, pa kako je Rafa došao do finala, je li i njemu odgovara superbrza podloga?
    (Danilo, 31. januar 2017 11:11)

    # Link komentara

  71. Zarad potpune informacije - direktor turnira je dalje rekao da je podloga zaista brza, da je to zato sto je naneta ranije nego sto je uobicajeno a da se do odredjene mere podloga ubrzava starenjem, kao i da su merenja pokazala da je na pocetku turnura bila onoliko brza kao prosle godine na kraju turnira.

    Na Australijskoj televiziji Kanal 7 je pokazana animacija prvog Federerovog servisa na razlicitim podlogama. Vreme reakcije na njegov servis na tipicnom AO je 0.69sec. Na Vimbldonu je 0.63sec a ove godine na AO je bila 0.60sec. Dzim Kurijer koji je teniski komentator Kanala 7 je samo konstatovao da to odgovara Federeru.
    (Stajic-Sydney, 31. januar 2017 11:10)

    # Link komentara

  72. Pa sevap je i da kralj osvoji nešto pred kraj karijere.
    (zamčo, 31. januar 2017 11:06)

    # Link komentara

  73. Pitajte BET365.COM kako je moguce da je federer osvojio australijan oupen
    (Fato, 31. januar 2017 10:57)

    # Link komentara

  74. Ја не знам шта више није јасно. Једноставно је морао да освоји, као што Реал мора лигу шампиона и крај. Сви ми који живимо у уверењу да је спорт на високом нивоу чист и поштен, грдно се варамо.
    (ИксОкс, 31. januar 2017 10:57)

    # Link komentara

  75. bedno i jadno!
    (Aca, 31. januar 2017 10:56)

    # Link komentara

  76. Naravno da je istina. Ko je prošle godine gledao AO mogao je lako zaključiti koliko je teže bilo pogadjati vinere nego ove godine. Čak je brži i od poslednjeg US Opena koji je tradicionalno brži od AO.
    Tako da ne znam kome su pomogli, tj. samu nameru, ali znam kome su sigurno odmogli, prvoplasiranoj dvojici, i to ponajviše šestostrukom osvajaču turnira. Klasični licemeri svi Anglosaksonci, bez izuzetka.
    (Milan, 31. januar 2017 10:51)

    # Link komentara

  77. Dosadan bio Đoković pa ajd da smislimo kako da ga sprecimo i usput vaskrsnemo naseg ljubimca vremesnog idola.Prosto kao pasulj samo ne znam sta su mu dali na medical time out.Bruka koja pokazuje pravo lice zapada.
    (nikola, 31. januar 2017 10:50)

    # Link komentara

  78. Brzi ne brzi rezultat znamo, gledajmo u buducnost. Vec za vikend izlazi Nole na teren da demolira ruse.
    (Xfaktor, 31. januar 2017 10:48)

    # Link komentara

  79. Dobro,pa?
    (gandra šajkaš, 31. januar 2017 10:41)

    # Link komentara

  80. eee zbog ovakvih stvari sam ja napustio tenis pre svoje 30 godine . Ko ima želudac neka bude glumac .Ja sam samo teniser.
    (Borg, 31. januar 2017 10:38)

    # Link komentara

  81. I brži teren, i konstelacija planeta, obrnuta rotacija Venere, mikro eksplozije na Suncu, masoni, iluminati i šta-sve-ne... Sve se urotilo da Federer osvoji 18. GS, a da Djovak i Marica brže otud nbo odvud! Zašto je tako teško priznati da je zasluženo pobedio najbolji teniser u istoriji ovog sporta?!? Nolobotine uvek nešto izmišljaji... Te nije imao nikakvu konkurenciju, te tražio MTO, te loši termini, te gluten, te kobaja... E, pa Djovak i Marica su na AO dobili po kobaju...
    (Japaja, 31. januar 2017 10:34)

    # Link komentara

  82. a istina je da su sve terene usporili, da bi se igralo duze.
    (vojkan, 31. januar 2017 10:24)

    # Link komentara

  83. Dajte tri mastersa na travi, a nula na sljaci...Ovo je najmanje sto su mogli da urade, da malo ubrzaju Melburn...
    (Valentino Rossi, 31. januar 2017 10:22)

    # Link komentara

  84. Cekaj, ne razumijem.. je istina ili nije da je brza podloga na AO 2017 od Wimbldonske trave? Ako jeste onda je prevara vijeka.
    (P, 31. januar 2017 10:21)

    # Link komentara

  85. верујемо вам, човек је тренутно нај по бр освојених грен слемова, не разумем зашто му треба ваша помоћ, вероватно су спонзори тражили, данас се све врти око новца
    (Нина, 31. januar 2017 10:20)

    # Link komentara

  86. a da ima turnira na travi kao na sljaci federer bi imao 150 titula
    (roki, 31. januar 2017 10:18)

    # Link komentara

  87. Ma jok, nisu dzaba Nole i Endi ispali onako rano,skuzili sta se desava...al Federetatirci u transu,do sledeceg turnira
    (Andalaga, 31. januar 2017 10:18)

    # Link komentara

  88. Pa kome ce da se pomogne nego Tati. Zbog njega svi zaradjuju 30% vise nego da njega nije bilo. A jos veca ironija , zbog cega mladji treba da se zapitaju, zar dedi da vise odgovara brza podloga.
    (parx, 31. januar 2017 10:15)

    # Link komentara