- Komentari -
  1. Poslednja recenica je pun pogodak.
    (afrogipsy, 20. januar 2017 17:22)

    # Link komentara

  2. Ja ga od srca podržavam!
    I kao sportistu, ali i kao čoveka - kako god da želi da se hrani, živi i gradi karijeru. Nisu titule najvažnije, čak ni za sportiste njegovog kalibra. Najvažnija je čovečnost, a on je to pokazao mnogo puta. Čestitaju mu na tome stranci a mnogi 'naši' ga napadaju, stamota.
    Hvala mu za sve trenutke ponosa i sreće, svako mu dobro želim!
    Idemooooo Noleeee!
    (sdned, 20. januar 2017 11:08)

    # Link komentara

  3. @? Pa ja plačem od smeha kako kompleksi pršte kada Novak izgubi neki meč a čovek je najveći teniser svih vremena. Migu tek da zamislim kako se Novak obazire na takve, pa mi bude još smešnije.
    (Saša, 20. januar 2017 08:31)

    # Link komentara

  4. Ljudi sta se cimate, sve u svoje vreme. Realno je da Novak do kraja karijere uzme jos 10 slemova, nekom to mozda zvuci smesno Ali je vise nego realno. Ja kao navijac bicu zadovoljan sa +1 u odnosu Na Rogera. Opustite se I uzivajte pred Novakovom je jos bar 4-5 godina jakog tenisa. Znam sta pricam, pozz
    (Milan, 20. januar 2017 02:40)

    # Link komentara

  5. jesam li ja jedini koji misli da bi bas rodik bio pun pogodak za novog novakovog trenera. bas tip sa kojim se nije slagao, jedan od retkih sa kojima je nole bio u losim odnosima. postaviti njega za trenera ja mislim da to bila dobitna kombimacija, taj inat, e sad cu da uzmem za trenera onoga sa kojim najgore stojim. dve stvari bi nole sigurno dobio ovim. ta publika na us openu bi mozda konacno stala na novakovu stranu, jer je jedan od razloga sto su protiv nola, upravo rodik. a druga stvar i ona vaznija, mislim da bi novak unapredio servis, sa kojim bi bio jaci nego ikad. a verovatno ima jos mnogo toga sto bi novak dobio s rodikom, sto mi ne znamo. novače voleo bih da ovaj komentar dopre do tebe nekako. ovo je dobitna kombinacija.
    (ras, 20. januar 2017 01:33)

    # Link komentara

  6. @Saša
    Ne mastersi se ne racunaju. Racuna se GS i prvo mesto. Ostalo je samo dodatak. Novak Djokovic nije ni bluzu da bude najbolji svih vremena. Placi!
    (?, 20. januar 2017 01:00)

    # Link komentara

  7. Uvjeren sam da 90% kritičara trenutnog stanja Novakove igre, to ne čine zato što ga mrze, nego što ne mogu da gledaju ravnodušno takav pad u igri .Možemo svi naći opravdanja,ali mislim da je konstruktivna kritika bolja opcija.
    (Laf, 20. januar 2017 00:24)

    # Link komentara

  8. Nije hejter svako ko kritikuje čoveka koji srlja u ambis. Ko ne vidi dalje od svog nosa on ce ga tapšati po ramenu sta god da uradi i gde god da krene, pa makar to bila propast. Uvek je bolja dobronamerna kritika od uzdizanja u nebesa i pumpanja ega neprestanim laskanjem. Nije vam smetalo kada je veličan do granica bolesnog posle pobeda, kada je proglašavan za većeg Srbina od Tesle, Vuka, kada mu dodeljujemo natprirodne osobine samo zato sto super pika tenis, kada nipodaštavamo ostale sportiste da bi njega uzdigli. Da je Novak bilo koje druge nacije ne bi doživeo 5 posto počasti kakve je u Srbiji samo zato sto je nebeski narod posle svega izgubio svoj identitet, što je opterećen kompleksima prema zapadu, pa mu Novak dođe kao jedina uteha. Novak je i pao zahvaljujuci nedostatku kritičkog okruženja oko sebe, godinama živi pod staklenim zvonom okružen tapšačima po ramenu i onima koji mu govore da je Bog, na kraju je i logicno da poleti u visine i da pomisli da je dovoljno da se sa plaže pojavi na turniru i da će svi protivnici da skinu gaće! A Srbija je tu gde jeste upravo zahvaljujuci vama kojima teže pada sto neko kritikuje Novaka nego što nas svi ponižavaju od vlasti do "normalnog" sveta kojem toliko težimo.
    (Jelena, 19. januar 2017 23:48)

    # Link komentara

  9. Objavljujte komentare!
    (Beobrad, 19. januar 2017 23:22)

    # Link komentara

  10. Smješno kako neki pljuju po Noletu, on je samo čovjek koji igrao prvenstveno za sebe, bojim se da nije polu već šta nebiste tako. Budite malo zahvalniji
    (Iskreno, 19. januar 2017 23:01)

    # Link komentara

  11. Au covece dokle vise o Nolu?Ispao je,kraj.
    (Patrik, 19. januar 2017 22:58)

    # Link komentara

  12. Nolo plen
    (?, 19. januar 2017 22:43)

    # Link komentara

  13. Secate li se kako ste se rugali Nadalu, Rodzeru kad im se ovo desavalo. Krstenica ne prasta.. Godina proizvodnje. Pogledajte broj osvojenih slemova svim velikim igracima nakon 28,29 godine. Eto vam odgovor.
    (karma, 19. januar 2017 22:42)

    # Link komentara

  14. "Na Svetog Savu je prvi put pokorio AO i krenuo stazom šampiona, noseći drveni krst oko vrata i veru u ono što jeste i što može biti!"

    Finale 2008. se igralo 27. januara... Ups.
    (#GoldenShowers, 19. januar 2017 22:40)

    # Link komentara

  15. @Delije Cikago
    Zivis u gradu sa najvecom stopom kriminala u Americi, kao i milioni ljudi. Kakav ti je to uspeh u zivotu? Seo u avion i dosao negde, bravo. Ja evo 11 godina zivim u Los Angelesu, jel to znaci da sam nesto uspesniji od tebe?
    (BB, 19. januar 2017 22:23)

    # Link komentara

  16. Ajde Đokisti, dosta je tuge, ostao je u igri Viktor!?
    (novica, 19. januar 2017 22:23)

    # Link komentara

  17. Od tuge i iznenadjenja, ceo dan ne mogu da se sastavim i ne znam sta da napisem, osim, glavu gore Novace, tenis sigurno nisi zaboravio da igras!
    (Beobrad, 19. januar 2017 22:09)

    # Link komentara

  18. Nije kod njega problem u motivu ili krstu ili kamenu oko vrata već u tome što se ne može piti prvi teniser sveta a piti samo sokiće.
    (Zlaja, 19. januar 2017 22:07)

    # Link komentara

  19. Zašto bi neko lagao samog sebe da Novak nije najbolji teniser svih vremena - kada jeste! Zašto? Jel se mastersi ne računaju? Tu možda ne igraju isti igrači kao na grand slams? Novak Đoković jeste najbolji svetski teniser ikada!
    (Saša, 19. januar 2017 22:07)

    # Link komentara

  20. Svaka čast na tekstu!
    Hvala Novaku na svim divnim momentima koje nam je priređivao (a bilo ih je bezbroj). To ne treba nikad zaboraviti. Ovo što se sada dešava je nešto sasvim normalno i rekla bih, očekivano.
    I on je čovek i prirodno je da ima uspone i padove u životu, kao i svi mi uostalom. Za sve nas pod suncem važe isti prirodni zakoni. Život se nastavlja a on samo neka je zdrav pa će neminovno doći i taj momenat kada će opet pobeđivati i osvajati titule. Možda neće biti uskoro i ne na pređašnji način i zato treba biti strpljiv.
    Samo polako a u međuvremenu hajde da svi budemo makar neutralni ako već neko ima problem da ga podrži u ovom padu. Budimo ljudi.
    (Dragana, 19. januar 2017 21:59)

    # Link komentara

  21. @Petar
    To pokazuje koliko ste neozbiljni i ti i taj investitor. Zamisli, covek nece da zapocne sastanak dok se ne zavrsi teniski mec! I posle jos sedi tako nervozan, kao dete neko. Jadni oni koji zavise od vasih sastanaka i poslovnih odluka.
    (., 19. januar 2017 21:35)

    # Link komentara

  22. Uopste se prelomni momenat nije dogodio pocetkom cetvrtog seta. Ako je bilo prelomnih momenata onda je to propustena set lopta u 1 setu ili, s druge strane, propustene dve vezane set lopte Istomina u drugom setu. Da je istomin onako lako dobio 2 set, ne bi mec trajao 5 sati. E sad, mene zanima, kako to da je Istomin mogao da se oporavi od onakvog gubitka 2 seta, a mentalna gromada tako pukne posle jednog promasaju u 4 setu? Kakva je to mentalna gromada?
    (., 19. januar 2017 21:33)

    # Link komentara

  23. ..vidjelo se opet da je publika navijala za Istomina...a i Nole je to primijetio sigurno,ne vole ga i točka!!
    (Olujnjak-Jose "Pepe" Imaz Ruiz, 19. januar 2017 21:12)

    # Link komentara

  24. @Svi su oženjeni, i živimo u Čikagu za razliku od tebe, toliko si efemeran i maliciozan da me te je žao, svako dobro...
    (Delije Čikago, 19. januar 2017 21:07)

    # Link komentara

  25. Patimo!Tesko nam je!Ovi "negativni" komentari su u stvari to!Mi toliko strastno navijamo i pratimo ga a njega nije briga,to mu je samo posao!Zaradio milione i ode da se zabavlja...
    (Nivea, 19. januar 2017 20:56)

    # Link komentara

  26. Odlazim danas na sastanak sa bitnim investitorom. Ulazim kod njega u kancelariju a on na live score prati rezultat. Kaze, nece da pocnemo sastanak dok se ne zavrsi. Igrao se poslednji gem. Novak gubi i on 15 min posle toga nije u stanju da krene sa sastankom. Ja kao profesionalan, a u sebi se zderem. I onda uvidim sta u stvari Novak predstavlja ovoj zemlji. Petar@

    Hahahahahahahahahah, bitnom, dakle bogatom investitoru je bitno sta radi neki tamo Djokovic i svoje poslove odlaze zbog njegovog rezultata?! Decko, imas vrlo bujnu mastu, sedi 1. Kao vrata!
    (Mikii, 19. januar 2017 20:47)

    # Link komentara

  27. Izvinjavam se unapred na duzini teksta.Meni se cini da je najvaznije drzavno pitanje-da se niko nikad ne usudi na napise nista za Novaka sto nije puki hvalospev i velicanje.Bez preterivanja,Srbinu mozes smanjiti platu,ponizavati ga na razne nacine,nazivati ga neradnikom,samo mu Noleta ne dirajte,pa svaka izjava onog Vilandera ima vise komentara nego nesto od zivotnog znacaja za ovu zemlju i narod u njoj.Takodje navescu primer poslednje Olimpijade,sportisti koji su bili autsajderi i bez sansi za medalju smo posle njihovih poraza stoprocentno napljuvali,lako je naci komentare bas na ovom portalu,neke poput Jevticeve i Karakasevica smo gotovo vredjali i nikom nista.A Novak kao apsolutni favorit ne za medalju vec za zlato je posle ekspresnog poraza lose komentarisan od 5-10 odsto ljudi,ostali su mu dali podrsku i pljuvali "hejtere".A povrh svega na tu Olimpijadu smo Novaka ispratili kao Boga,samo je o njemu pisano,ostale smo gotovo ignorisali.I na kraju je opet on,iako jedini kome nije zameren kiks,jedini doziveo da ga svi brane,od novinara sa milion pateticnih tekstova pa do vodje licno.Da ne govorim o stvarima zbog kojih ostali budu najstrasnije napljuvani(medijsko eksponiranje,neigranje za reprezentaciju,hvalospevi vodji)njemu to bukvalno bude plus.Covek je postao srpska sveta krava zbog famoznog ispravljanja slike o Srbima u svetu(sto je budalastina,premali smo mi za bilo kakvu sliku i imidz.)Ljudi,okrenite se malo sebi,Novak ima stotine miliona razloga da ga boli uvo za sve.
    (dadan, 19. januar 2017 20:41)

    # Link komentara

  28. kazes Pepe a?
    (Vojkan, 19. januar 2017 20:38)

    # Link komentara

  29. Podrška, razumevanje, saosećajnost. To je tako malo od nas a veliko za našeg Novaka. Hvala mu što me je godinama radovao. Želim mu samo zdravlja, on će se za ostalo pobrinuti sam. Da parafraziram "Budimo ljudi, iako smo Srbi....."
    (Žalosna sova, 19. januar 2017 20:36)

    # Link komentara

  30. Svaka cast Nidzo na ovom komentaru. Nemam sta reci, svaka ti je na svom mestu, ali pozelimo nasem Novaku da sto pre preboli ovaj poraz, i da se ponovo vrati jos jaci, iz inata.Pazite sta vam kazem, to ce se desiti sigurno.To je sport, nemoze uvijek imati svoj dan, a to je upravo iskoristio ovaj rus oberucke, i na tom mu podvigu cestitam.Sretno Nole, glavu gore, i vracaj Bekera pod hitno.
    (Dragan, 19. januar 2017 20:34)

    # Link komentara

  31. Smesan je, nije u stanju da pobedi 117 na svetu, dokazao je da je samo prosecan teniser, nista vise.
    (@, 19. januar 2017 20:09)

    # Link komentara

  32. Odlazim danas na sastanak sa bitnim investitorom. Ulazim kod njega u kancelariju a on na live score prati rezultat. Kaze, nece da pocnemo sastanak dok se ne zavrsi. Igrao se poslednji gem. Novak gubi i on 15 min posle toga nije u stanju da krene sa sastankom. Ja kao profesionalan, a u sebi se zderem. I onda uvidim sta u stvari Novak predstavlja ovoj zemlji.

    Naucimo konacno da su porazi sastavni deo sporta, a da se iz njega mnogo brze uci nego iz pobeda, iako za jednog sampiona je svaki poraz bolan.

    Sto bi rekao Rocky:

    “Life's not about how hard of a hit you can give... it's about how many you can take, and still keep moving forward.”

    Idemo dalje Nole!
    (Petar, 19. januar 2017 20:05)

    # Link komentara

  33. Pomalo patetican tekst.
    Da li neko pomisli na to da i Djokovic stari, da nema vise onoliko svezine kao ranije, a ni motiva kao ranije? I to je sasvim normalno. Sta ste ocekivali, da ce da pobedjuje vecno? Usao je u 30. godinu, vec 5 godina igra na vrhunskom nivou, 5 godina je najbolji na svetu, i logicno je da ce jednom i to da se zavrsi. Ne treba od toga praviti tragediju.
    Ja mislim da je ovde glavni problem to sto su ljudi zacrtali da Novak mora (za njih) da obori sve rekorde i tako im ispuni zelje.
    Ali mozda je njemu svega preko glave, i to je u redu, treba ga pustiti da zivi svoj zivot i odlucuje kako zeli.
    A najgori su mi oni koji blate Jelenu. Ona je sa njim od pocetka i kada je pobedjivao bila je super, a sada kada gubi je ona kriva za njegove odluke. Glupost.
    On je punoletan i sam snosi odgovornost za svoje odluke.
    Do sada je uradio mnogo i to treba postovati.
    (Zuti karton, 19. januar 2017 19:54)

    # Link komentara

  34. Koje to nestvarne masinerije stoje iza Nadala i Federera?
    Federer potice iz normalne porodice, nije bio nikakav bogatas, niko nije nesto narocito ulagao u njega osim roditelja, od kredita su mu roditelji finansirali tenis.
    Nadal takodje, srednja klasa, od drzave nista, trenirao ispred kuce, otac srusio garazu da bi napravio teren.
    Imaju sponzore i zaradjuju ogroman novac, kao i Djokovic.
    Dakle, koje to masinerije stoje iza njih? A da ne stoje iza njega?
    (@, 19. januar 2017 19:53)

    # Link komentara

  35. Uvek uz NOVAKA, ma neka gubi sledece 2 godine, nikada necu zaboraviti koliko mi je radosti donosio zadnjih 10 godina a i vise , LJUDINO uvek uz tebe
    (NOLE CARE, 19. januar 2017 19:50)

    # Link komentara

  36. @Delije Čikago
    Ajde da pogadjam, ti i tvoje kolege nemate neko narocito obrazovanje, radite neki nestalan, mozda fizicki posao, vecina nije ozenjena, nema devojku, slobodno vreme provodite u kafanama, diskutujete o sportu i trazite idole.
    Imas 40 godina a obozavas coveka koji ne zna da ti uopste postojis i koji te sutra na ulici ne bi pozdravio?
    (@, 19. januar 2017 19:48)

    # Link komentara

  37. Ma namirisali krv i sada svi igraju svoj najbolji tenis, a prije su im se gace tresle.
    (Reisova, 19. januar 2017 19:48)

    # Link komentara

  38. Smeni gurua i vrati Bekera i bices ponovo broj jedan ovako....
    Taj lik je trener za igrace oko 300-og mesta!
    Odluka je na tebi, a i ako ostane ovako svaka čast za sve uradjeno i to je to, ali bezveze je da ne probas da se vratis na prvo mesto jer imas to u sebi, ali ne sa tim likom na klupi.
    (dejandddddd, 19. januar 2017 19:46)

    # Link komentara

  39. @Znači Haoos (čisto onako komentar
    Znaci najblaza kritika Novaka je veci zlocin od najgore uvrede za Anu,samo zato sto je Novak to sto jeste u tenisu,e zato je nas narod tu gde jeste,onoga ko je uslovno receno iznad nas tapsemo po ramenu i zelimo njegovo drustvo,onoga ispod sutiramo dok lezi na zemlji,pa zar tako ne funkcionise hierarhija u firmama,privredi..,
    (kojot, 19. januar 2017 19:44)

    # Link komentara

  40. Sjajan članak!
    (Maja, 19. januar 2017 19:42)

    # Link komentara

  41. Samo naprijed Novace
    (roki, 19. januar 2017 19:36)

    # Link komentara

  42. Novak NIJE najbolji srpski sportista svih vremena,jednostavno ne moze biti isped Jasne i Monike,mozda i nekog vaterpoliste,ali za vecinu ljudi sport nije postojao pre 2007-me,pa tako nema boljih fudbalera od Mesija i Ronalda,kosarkasa od Lebrona i Karija a tenisera od "trojke"
    (veseli, 19. januar 2017 19:36)

    # Link komentara

  43. Novak je idol svim normalnim ljudima, ne samo zbog rezultata, već zbog čistote kakve se retko viđa, Ja ga sa 40 godina i moji prijatelji sličnih godina prosto obožavamo, ta ljubav ne može da se opiše, jednostavno to je jače od nas, pozdrav za sve dobre ljude, Delije Čikago...
    (Delije Čikago, 19. januar 2017 19:31)

    # Link komentara

  44. Zaista bravo za tekst!! Tako je, svaka je reč na mestu. Pozdrav i podrška za Novaka. Pozdrav i za novinara.
    (Galeb south, 19. januar 2017 19:29)

    # Link komentara

  45. Ljudi Nole živi isti život već 10 i kusur godina...kao na traci se smenjuju Australija, bliski istok, USA, Evropa....sve je postalo rutina.
    Meni samo nije jasno zašto ne putuje porodica sa njime da budu zajedno?
    (Aleksandar, 19. januar 2017 19:27)

    # Link komentara

  46. Nadam se da grešim ali dečko više nema toliku želju za osvajanjem kao ranije. Naosvajao se dosta, nek' potpiše sad još neki milionski ugovor sa sponzorom, bilo kojim, da uzme još koju kintu i posveti se porodici, sasvim ga razumem. Momak je pojam u svetu sporta, kako po rezultatima tako i po inteligenciji, kulturi i da ne nabrajam dalje. Za mene je on najveći sportista sa Balkana.
    (Duja, 19. januar 2017 19:19)

    # Link komentara

  47. Koji vam je? Pa ne igra mu se. Otaljava posao. Nema više za šta da grize. Potcenjuje protivnike koji jedva čekaju da mu uzmu skalp. Uzeo lovu, stigla porodica, dete... Ko da igra sad mečeve po belom svetu? Teško naći motiv.
    (Galaktus, 19. januar 2017 19:18)

    # Link komentara

  48. Uh što je kult ličnosti prisutan kod Srba!!
    (Eldin, 19. januar 2017 19:16)

    # Link komentara

  49. Tako je, konačno jedan dobar članak sa B92.
    (Liverpool Fan, 19. januar 2017 19:15)

    # Link komentara

  50. Do pre 8 godina 99% vas nije ni gledalo tenis dok se nije pojavio Nole. Kao ni Hrvati skijanje dok se nisu pojavili Kostelići. I onda je ovaj čovek sve vreme zadovoljavao našu glad za pravdom pa makar postignutom i na teniskom terenu ako već ne u haškom tribunalu. I navukli ste se na njegove pobede kao heroinski zavisnici. E sad kad više nema dopa nastupa kriza, bes, traženje krivca. Tako to obično ide. Pređite na Španovićku. Second best thing.
    (nedostizni, 19. januar 2017 19:11)

    # Link komentara

  51. Veliki gubitak za Noleta odlazak Bekera.Umesto sto bi slusao njegove savete,on slusa savete Nadalovog agenta,Pepe Imaza..
    (Brat Raona, 19. januar 2017 19:08)

    # Link komentara

  52. Kakav je ovde skup pacenika i strucnjaka... Voleli ga ili ne ali je napravio rezultat koji se nece skoro napraviti...
    (Baba Vanga, 19. januar 2017 19:06)

    # Link komentara

  53. srpska posla!treba coveka dati podrsku,i ovako su svi protiv njega!
    (antirom, 19. januar 2017 19:06)

    # Link komentara

  54. Ovde se 95 % ljudi nije bavilo sportom a analiziraju probleme jednog od najboljih tenisera. Jeste li bili na terenu pa da znate nesto o tom oecaju? Vecina nije pa zato i lupeta ovde svasta. Covek je vrhunski sportista i ima pravo na poraze i poraz je normalna stvar. Ocigledno je da se mnogi ljudi lece ovde!!!
    (Mile, 19. januar 2017 19:04)

    # Link komentara

  55. Posle kiše dođe sunce, uz tebe smo Nole živeo!
    (jova, 19. januar 2017 19:04)

    # Link komentara

  56. Čekaće i Srbija i svet ovakvog Šampiona još dugo dugo vremena! Ali, Džordan, Maradona, Đoković. To je ta klasa.
    (Saša, 19. januar 2017 19:02)

    # Link komentara

  57. Dobar je text izuzev ovog dela:
    "Od trenutka kada se probio u top 10 pratilo ga je neizbežno poređenje sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom – ljudi koji predstavljaju žive legende ovog sporta, u koje je uloženo mnogo više i iza kojih stoje nestvarne mašinerije."

    Dokle više sa tim glupostima? Nestvarne mašinerije? Rafa i Rodžer su kao i Novak deca iz skromnih porodica i sve su što su postigli mogu da zahvale upravo odricanju i žrtvama tih porodica, a ponajviše sebi i velikom radu i upornosti.
    (Nestvarna glupost, 19. januar 2017 19:01)

    # Link komentara

  58. NOLE JE NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA!!!!
    (sinisa, 19. januar 2017 18:57)

    # Link komentara

  59. Pravi navijač je onaj koji je uz svog miljenika i onda kada njemu ne ide najbolje.
    U to ime, ja stajem uz Novaka.
    Nole, oporavi se od ovog poraza i vrati se još jači!
    (nolemanijakinja, 19. januar 2017 18:56)

    # Link komentara

  60. Slava i hvala mu, a sad idemo dalje, kosarka i vaterpolo su nam ostali.....
    (Danac, 19. januar 2017 18:56)

    # Link komentara

  61. porez bre da plati!
    (njao, 19. januar 2017 18:55)

    # Link komentara

  62. Strašno koliko frustriranog sveta ima!!!
    (Ivan Vasiljevic, 19. januar 2017 18:55)

    # Link komentara

  63. Jok, ajde da mu titramo. Ako mu nije smetalo da ga dizemo u nebesa kada je drao sve redom neka sada malo istrpi kritiku. Uostalom sto se dize drama kao da je smak sveta - ljudi po ovoj cici zimi padaju kao snoplje i niko se ne potresa, prestanite ljudi vise da u Novaku trazite svoj alter ego i tacka.
    (Serbissimo, 19. januar 2017 18:54)

    # Link komentara

  64. Puno nas je Nole razmazio . Naša očekivanja su pretjerana . Nemože on uvijek pobjedjivati . Ne nije ovo kraj Novaka . Ima u njemu još energije zapamtite to . Bit će još onog pogleda velikim očoma kada ubija protivnika .Ali smanjimo naše apetite ! Očekivati dominaciju proteklih godina je ne realno .Do kraja karijere ako uzme koji grem slem ili masters zar nije dosta ???? !!! Ako bude zdrav vjerujem da če motivacija doći . Prognoziram još 5 godina vrhnskog tenisa . Svi velikani su gubili od autsajdera to je normalno u jednoj karijeri . Zato smanjimo naše apetite i kritike .Budimo pravi navijači . Volimo te Nollleee napred uz tebe smo i hvala za sve do sada .
    (boki, 19. januar 2017 18:51)

    # Link komentara

  65. ...podneo i pokazao snagu osvajajuci pehare koje je njima posvecivao. Nisu oni bolji i jaci od Novaka( mislim na konkurenciju) samo su gladniji. Divim se Federeru koji ima cetvoro dece a i dalje je gladan trofeja. Novak zna bolje od svih nas sta ga muči i samo je na njemu da to reši. Pustimo savetnike sa foruma mada verujem da su mnogi od njih u pravu. Ne moze niko istovariti sleper cementa jedući salatu. Pa svi znamo sta sve pojede onaj plivac Felps. Novak je poznat, pritom i bogat a kao takav je idealan za mnoge parazite koji mu se prilepe. Beker mu je neophodan zbog discipline a Cetojevic mu je takodje mnogo pomogao. Nije se smeo njih odreci. Ja mu zelim iz sve snage da se vrati tamo gde bi mogao i trebao da bude. Poz.
    (fenomen, 19. januar 2017 18:50)

    # Link komentara

  66. Ostavite ga vise na miru, te ova hrana, te ona hrana...gledajte vase dvoriste i uradite povodom toga nesto...izgubio je pa ja izgubio, pa sta?? Osvojice jos mnogooo turnira, zivi bili pa videli!
    (Nikola, 19. januar 2017 18:49)

    # Link komentara

  67. Najbolja konstatacija je bila svojevremeno na BBC: Novak je, pored nesumjiivog doprinosa tenisu, ipak doveo fudbalske navijace na tribine teniskih terena...
    (Logika, 19. januar 2017 18:49)

    # Link komentara

  68. Napred Nole samo napred Nole ! Glavu gore legendo , idemo dalje .
    (Betonligor, 19. januar 2017 18:43)

    # Link komentara

  69. sada ce tu Pepe da baci vradzbinu za velike pare i da ga ubedi da je to vanzemaljac narucio.
    (dr.kadzija, 19. januar 2017 18:42)

    # Link komentara

  70. Jednoga dana napisace Novak knjigu"Kako mi nisu dali da budem najbolji na svetu"...
    (Aleksandar I, 19. januar 2017 18:41)

    # Link komentara

  71. nicija nije trajala vecno! to je to od.naseg noleta! uradio je I previse do sad tako da....
    (dr.mr, 19. januar 2017 18:41)

    # Link komentara

  72. Koliko clanaka o Noletu danas. Da su vaterpolisti osvojili svetsko prvenstvo, verovatno bi objavili jedan mali clancic u desnom donjem uglu...
    (milosh, 19. januar 2017 18:40)

    # Link komentara

  73. Ma covjek se osusio ko grana. Ko zna sta se desava u njegovoj glavi.
    (B, 19. januar 2017 18:37)

    # Link komentara

  74. svi igraju protiv njega sa željom da mu skinu skalp...rizikuju više i to je ta razlika...i nekad nekoga us..e ta strategija, a ovaj sledeće kolo ispada jer je postigao za njega veliki uspeh
    (Belianđeo, 19. januar 2017 18:27)

    # Link komentara

  75. Strasno mi je drago sto ga je odrao Istomin. Ne toliko zbog Djokovica (iako ni njega ne volim nesto narocito), nego zbog ove gomile razularenih "navijaca", nolomanijska.
    (Klapoje, 19. januar 2017 18:26)

    # Link komentara

  76. da je ispo u prvom kolu jos bi stigo na voz za mitrovicu.
    (let 3, 19. januar 2017 18:18)

    # Link komentara

  77. Kme kme kmeeeee
    (?, 19. januar 2017 18:18)

    # Link komentara

  78. Sta je Nolo slem? - Izgubiti u cetiri slema vezano. Rekord.
    (Klobucilo, 19. januar 2017 18:17)

    # Link komentara

  79. Vi ga ureknete sa neprestanim hvalisanjem!
    (Fedex, 19. januar 2017 18:15)

    # Link komentara

  80. hajde da organizujemo jedan skup velikih razmera na terazijamakao podrsku noletu . Nek administrator predlozi redakciji.
    (krki, 19. januar 2017 18:12)

    # Link komentara

  81. Ma,... Mnogo mi je žao, ali Novaka, jednostavno, volim. Razlog za toliku naklonost ne treba objašnjavati. Želim mu svu sreću.
    (budva, 19. januar 2017 18:11)

    # Link komentara

  82. Istomine, srpski sine, ljubim te u reket!
    (Loša, 19. januar 2017 18:10)

    # Link komentara

  83. Jesi sampion,ali Federeru ni do kolena.Otpustanjem Bekera vezao si sebi omcu oko vrata.
    (roben, 19. januar 2017 18:09)

    # Link komentara

  84. Ma, dajte, molim vas: KO ga lovi?
    (Jednorog68, 19. januar 2017 18:06)

    # Link komentara

  85. Kriv je onaj baksuz Vilander. Kad god je pohvalio Djokovica on je izgubio naredni mec. Tezak maler i baksuz.
    (Bex, 19. januar 2017 17:57)

    # Link komentara

  86. Ponos Srbije.
    (No 1, 19. januar 2017 17:57)

    # Link komentara

  87. djole i da sada odes u penziju niko nista ne moze da ti prigovori... Dao si nam i previse ! Svaka cast
    (papatevan, 19. januar 2017 17:55)

    # Link komentara

  88. Novak je pokazao da je veliki šampion i kad izgubi. I porazi su sastavni deo sporta, verujem da će se vratiti i osvojiti još neki grend slem do kraja karijere. Ljudi zaboravljaju koliko je Novak napravio uspeha, ne znam da li uopšte razumeju šta Novak znači u tenisu, osvojio je sve grend slemove, to je u tenisu kao kad neka fudbalska reprezentacija osvoji mondijal. Danas će malo tugovati, a već od sutra počinje da razmišlja o sledećem turniru. Novak je veliki šampion i verujem u njega.
    (dunster bora, 19. januar 2017 17:51)

    # Link komentara

  89. Gde su bili ovakvi tekstovi podrške novinara, medija, kada je Ana Ivanović posle osvajanja broja 1 i Rolan Garosa upala u krizu? Imala je najgori tretman u javnosti od svih naših sportista, moje pitanje je ZAŠTO. Doprineli ste svojim stavom prema još uvek mladoj, krhkoj,emotivnoj devojci da se još više slomi pod pritiskom ostanka na vrhu svojim pisanjima 'opet razočarala', 'Ana nokautirana', 'Ana po starom', '108.na svetu počistila Anu'.... Gde su bile ovakve reči, podrška, za nju? Zašto njemu sva podrška kad je teško, a njoj ste, nakon što se sama saplela, vi podmetnuli i svoju nogu, dragi mediji?
    (WTA, 19. januar 2017 15:35)

    Zato što je Novak, Novak, jedan od najvećih ikada u tenisu i naš bez konkurencije najbolji sportista svih vremena, zar to nije dovoljno?
    (Znači Haoos (čisto onako komentar), 19. januar 2017 17:51)

    # Link komentara

  90. Ноле нема опуштања!!!! После кише иде сунце
    (Анализа, 19. januar 2017 17:51)

    # Link komentara

  91. @Aleksandar; jedan od retkih smislenih komentara!!! Ovde covek da poludi od raznih teorija i saveta! Hvala ti Aleksandre sto Nole ima i normalne ljude za navijace!!! Ima nas jos!!!
    (Jocagomboca, 19. januar 2017 17:50)

    # Link komentara

  92. Ja mu ne zameram ali mi je samo krivo zašto u 30-oj godini da izgubi motiv i glad za pobedama! Razumeo bih da ima 20 gs titula i da nema za čim više da juri a ovako iako je postigao i previše smatram da će se kada okonča karijeru i sam pitati da li je i koliko mogao da je nastavio fokusirano da odigra još par godina! Sportska karijera ne traje dugo a njega je Bog pogledao što se tiče povreda i fizičkih predispozicija da traje dugo što će on verovatno olako odbaciti sa ovakvim stavom! Brzo će njemu dosaditi penzija i poželeće da još igra i da ga se "plaše" ali će tada biti kasno!
    (Džoni, 19. januar 2017 17:49)

    # Link komentara

  93. Vratice se.
    (Ja, 19. januar 2017 17:49)

    # Link komentara

  94. Lako je igrati agresivno kad nemas sta da izgubis. To je problem svih onih koji treba da "brane" titule. Da bi se s tim izborio, trebaju ti ozbiljan sistem i taktika. Pa ni to nekad nije dovoljno.
    (Ana, 19. januar 2017 17:48)

    # Link komentara

  95. Djuricu, tebi placaju put u Australiju da nam ovo pises :) ? To si mogao i od kuce uz tv.
    (Marko, 19. januar 2017 17:47)

    # Link komentara

  96. Niko njega ne lovi I treba da ga kritikuju.Bilo bi dobro da procita I ove komentare jer to su komentari koji bi trebalo da ga urazume a ne da ostane indifirentan.Ovaj Uzbekistanac 117 teniser na svetu je samim tim sto je pobedio bivseg br.1 postigao dovoljno da sutra moze da izgubi I sa 3:0.Ali ti Djokovicu ovakvom igrom gazis po svemu sto si do sada uradio.Ako ti je muka od tenisa I kritike ti onda batali reket I lopticu idi na Havaje povedi porodicu I uzivaj!!!
    (IV.X.MCMXLV, 19. januar 2017 17:47)

    # Link komentara

  97. A sto bismo mi njega stedeli? Tipsa je meni car, ali nisam iracionalan u odnosu na njega. Sto je Djokovic nesto specijalno?
    (Tuta, 19. januar 2017 17:43)

    # Link komentara

  98. @Ivan
    Bravo za komentar, reko si sve što treba!
    (dux, 19. januar 2017 17:40)

    # Link komentara

  99. Hvala ti Nole za sve što si učinio da budemo srećni i ponosni što si naš. Znam sigurno da ćeš opet da budeš najbolji. Ovo je samo predah i ništa strašno, to se dešava u sportu. Uvek ćemo te voleti i verovati u tebe. Samo neka ti dragi Bog dade zdravlje i svu sreću ovog sveta.
    (stiven k., 19. januar 2017 17:38)

    # Link komentara

  100. Ako imaš psih. krizu, nedostatak motivacije, volje, stres obrati se pravom profesionalcu psihoterapeutu a ne ove New age gluposti, lifestyle, gurui.
    (Skorojevici, 19. januar 2017 17:38)

    # Link komentara

  101. Jadni Nole...samo pre mesec dana je kupio dva nova apartmana u sred Njujorka (svaki kosta oko 5.4 miliona dolara), a ljudi sa 100 evra u dzepu ga zale, kritikuju, obozavaju i slicno.
    U Svajcarskoj ljudi ne znaju da li Rodzer uopste vise igra...gledaju ljudi svoje zivote, a sirotinja u Srbiji se ubi zbog Novaka...!!??
    (zoran, 19. januar 2017 17:35)

    # Link komentara

  102. Novakova igra je u poslednje vreme SMOOTHIE pa prospi.
    (Lyon Boy, 19. januar 2017 17:34)

    # Link komentara

  103. Kada covek koji je do pre par meseci bio apsolutni vladar teniskih terena i koji je imao duplo vise ATP poena od onda drugoplasiranog tenisera u svetu, uz to istovremeno nosilac sve cetiri GS titule izjavi kako svi napreduju i nista on tu ne moze da ucini onda je jasno da je dosao kraj i da Novak ne zeli vise da se bavi tenisom. Sta je razlog tome ocigledno nema nameru da otkrije ali se bojim da se nesto ozbiljno dogodilo sa njim i njegovim okruzenjem. U njegovom timu vec dugo nema njegovih najblizih, ostali su jos samo najuporniji. Kao da Novak pokusava da iskusi ono kroz sta je prosao i njegov i nas sunarodnik Nikola Tesla. Novak je ne tako davno izjavio da je opcinjen Teslom i krenuo je njegovim stopama, od sjaja do apsolutne usamljenosti i zaborava. All za razliku od Nikole Tesle on ima sina Stefana, zar zaista zeli da sinu prica kako se povukao kad je mogao najvise da pruzi? Odgovor samo on zna. Za mene ostaje samo tuga da se jedan takav raskosni talenat urusava brzinom svetlosti. I nije ovo privremeni problem ovo je fundamentalna i ireverzibilna promena.
    (Bata Stojkovic, 19. januar 2017 17:34)

    # Link komentara

  104. Život je satkan od uspeha i neuspeha. Nije ovo ništa strašno, ima Nole još da igra.
    (almeida, 19. januar 2017 17:34)

    # Link komentara

  105. "Ja nikoga ne lovim.Samo kazem da je Novak gotov.Postao je mekan i slab.Ne jede,nema snage u udarcima i to traje jos od proslog AOoena.Silazna putanja je neminovna.Zao mi je samo sto nikada vise nece uzeti GS
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 19. januar 2017 15:54)"

    Repliciram na ovaj komentar, ali skoro svaki drugi je slican.

    Jeste, Nole vam je omeksao, nije vise predator i to vama, koji ste vrlo cvrsti komentatori, spremni da hrabro opljujete i najbolje, to strasno smeta. Vasi zivoti posle Novakovog "pada" vise nemaju smisla. Pa, kako cete sada objasniti svrhu svog postojanja? Do sada ste bili Srbi, sunarodnici Novaka Djokovica, najboljeg tenisera na svetu ... a sta ste sada? Jeste li razmislili da nesto pametno uradite u svojim zivotima, pa da umesto Novakovog sunarodnika budete i ljudi?
    (Goran, 19. januar 2017 17:33)

    # Link komentara

  106. Ljudi stavite sebe u situaciju da ste ostvarili tri puta vise nego sto ste planirali u zivotu, nece dusa vise, decko je lepo rekao... Istrosio se, trazi snagu da pokusa da napadne to sto cela nacija zeli od njega, a sa druge strane ima porodicu i sto miliona razloga da do kraja zivota bude posvecen porodici, napravi jos petoro dece i uziva npr u pecanju. Sve sto sam pre desetak godina zeleo od malog Noleta je jedan GS, on mi je pruzio mnogo vise od toga, hvala mu!!!
    (Jo, 19. januar 2017 17:30)

    # Link komentara

  107. Ajde ti dokazi glupom srbinu da je tenis sport koji igraju milioni ljudi na svetu i da samo jedan moze biti najbolji.A Novak i kad je bio najbolji pljivali su ga, sad kad je drugi, vodi se cela hajka.Novace, kapa dole za sve ucinjeno do sada.
    (Dalibor, 19. januar 2017 17:30)

    # Link komentara

  108. Istom se pojavio Istomin...
    (Brzi, 19. januar 2017 17:29)

    # Link komentara

  109. Uvjek najbolji, i ne moras vise nikada pobjediti i dalje ces biti moj i idol svoh Srba. Ne daj se brate Nole
    (RATKO, 19. januar 2017 17:25)

    # Link komentara

  110. Nije problem u porazu već u ravnodušnosti i onoj usiljenoj razmeni ljubavi sa publikom posle mečeva. Onaj španac je katastrofa.
    (Igor, 19. januar 2017 17:24)

    # Link komentara

  111. Idi ti u penziju... Nole je zaista napravio nesto neverovatno u tenisu! Ali od stare slave se ne zivi... nemoj se brukati
    (Zigu bigule, 19. januar 2017 17:19)

    # Link komentara

  112. Meni je samo žao što nam je ličilo da je tako blizu da postane najbolji ikada. Ovako izgleda da će se zaustaviti negde na sredini liste najboljih 10 svih vremena. Malo li je.
    (Bogda, 19. januar 2017 17:18)

    # Link komentara

  113. I think that this is the beginning of the end of his career.
    (Alex, 19. januar 2017 17:15)

    # Link komentara

  114. Ovo je sport.U sportu se gubi i dobija,ko to ne shvata,ne bi trebalo ni da gleda,a kamoli da se bavi sportom.Ja sa divim trojici najboljih,Mari jos treba da se dokazuje,gde uopste i pronalaze motiv da toliko truda ulazu.
    (Milan Nis, 19. januar 2017 17:14)

    # Link komentara

  115. Nikola, lepa analiza, ali.... Novak je završio karijeru, kao i Nadal, pa i Federer, ipsk treba znati kada je kraj, inače će čoslužiti kao džak za trening.
    (Maks, 19. januar 2017 17:13)

    # Link komentara

  116. Pratim Novaka od njegove 16-te i navijam za njega od uvek iz sve snage. Tek kada on, Rafa i Rodzer stvarno napuste tenis, shvaticemo da ovo jeste bila zlatna era. Dolazi doba patuljaka.
    (rabo, 19. januar 2017 17:12)

    # Link komentara

  117. Sve je to jedna lepa predstava, pet godina juri sve trofeje, a onda posle Rolan Garosa otkrio Kastanedu, ko smo, sta smo, smisao zivota, daj nam Sunca, nije sve u tenisu... a sve to da bi trapavko skupio neku nedelju na broju jedan i jos poneki Gren slem.
    (dinar, 19. januar 2017 17:12)

    # Link komentara

  118. svaka cast na Noletovom dostignucu ali ne mozemo da ocekujemo da je prvi na listi 10 godina...smesno
    (mare ns, 19. januar 2017 17:12)

    # Link komentara

  119. I posle svakog njegovog poraza sledi neki ovakav patetican tekst koji nas poziva da ne kritikujemo savrsenog, da ga podrzavamo, iako on i jutros lepo rece da ga zabole sta misle njegovi navijaci i oni koji ne navijaju za njega. Normalno da ce svi da mu smeju, ponizava ga ko stigne, 117 na svetu ga oducio od tenisa!
    (?, 19. januar 2017 17:10)

    # Link komentara

  120. Ma samo neka je on nasao dusevni mir i ljubav za sve nas, pa makar mu ostala samo glava na ramenima. Boze kakav sunovrat, i sta sve covek moze sebi da dozvoli. Ali ipak, ako te to cini srecnim, ma neka si ti srecan, sreca je poenta zivota, i nju zelim svakome pa i tebi Novace.
    (Knez, 19. januar 2017 17:09)

    # Link komentara

  121. Ma sve je to tačno, ali on nije fer prema svojim navijačima jer je neiskren i prevrtljiv. Nije on ni blizu Rodžeru i Rafi. Stani bre pred mikrofon i ne filozofiraj. Ma i sponzore nerviraš sigurno.
    (Maja, 19. januar 2017 17:02)

    # Link komentara

  122. Žao mi je što je Nole završio takmičenje. Vidi se da nešto sa njim nije kako treba, ali na tome će ipak morati sma da radi. Nikola, mislim da ste morali da se posvetite ovoj analizi jer je ovo definitivno veliki poraz. Vidi ste da ste zbrzali i otaljali, a to nije smelo da se desi.
    (Smor, 19. januar 2017 17:00)

    # Link komentara

  123. Svaka čast na tekstu Nikola!
    (Iznogud, 19. januar 2017 17:00)

    # Link komentara

  124. Podrška majstoru!
    (Bole, 19. januar 2017 17:00)

    # Link komentara

  125. A sta bi trebali da radimo?? Da kazemo..ajde Nole samo nastavi ovako da igras?? Narod jednostavno zeli da ga digne na noge, da se opasulji. a to ponekad mora i ostrom kritikom. Znaci staviti mu ogledalo pred lice. A to je da se mani spanca i vegetarijanstva. Nista tu lose nema.
    (goran, 19. januar 2017 17:00)

    # Link komentara

  126. Kraljevski tekst. Bravo Nikola!
    (Aleksandar, 19. januar 2017 16:59)

    # Link komentara

  127. A sta je sporno u ovom porazu, botovi? Je l' Djokovic odigrao lose? Nije. Je l' protivnik odigrao sjajno? Jeste. Da li Djokovicu ne odgovaraju igraci sa jakim servisom koji ne prezaju od agresivne igre i napada? Ne odgovaraju. Wawrinka je to pokazao i dokazao dosta puta. Nije kao da je izgubio od Lajovica. Istomin nije rdjav igrac, poseduje sve udarce, danas su se oni fino slozili i Djokovic nije imao sanse. A vi placite. Dovidjenja.
    (Mikii, 19. januar 2017 16:58)

    # Link komentara

  128. samo se vi tesite.
    (Sandzak, 19. januar 2017 16:53)

    # Link komentara

  129. Dobar tekst, konačno.
    (Mrki, 19. januar 2017 16:52)

    # Link komentara

  130. Koja je razlika izmedju babe sa svadbe i Noleta?
    Baba na svadbi jede meso,i odigra makar 3 kola.
    (Dag Kristi, 19. januar 2017 16:51)

    # Link komentara

  131. Da li ste svi vi svesni da je vrhunski sport biznis u kome se vrti ogromna kolicina para?! Nema tu srece, dobrih i losih dana i ostalih gluposti. Novak je imao svoje vreme "nepobedivosti"(citaj dozvoljenog dopinga) i to vreme je sada isteklo. Pre njega je prosao rok trajanja Federeru, Nadalu...i oni su svi sada obicni ljudi koji migu i da pobede i da izgube. Sad je nastupilo vreme kada je Marej najbolji (citaj dopingovan), sutra ce doci neki novi klinac i tako redom.I suvise su oni placeni da bi se neko tamo ko placa kockao svojim novcem da li oni imaju dobar ili los dan, da li su u ritmu ili ne...Pomirite se da je Novaku istekao rok trajanja, da je to za njega posao i da je on jedan dobar teniser( kakvih ima najmanje desetak) i da nije cudo niti nepobediv.
    (Nale, 19. januar 2017 16:49)

    # Link komentara

  132. Zasto se ljutimo na Novaka kada gubi ili se histericno radujemo kada pobedjuje. Veliki je pritisak sa svih stana . Treba to izdrzati . Mislim da bi Novak trebao da napravi pauzu , da se odmori i sabere sam sa sobom . Dragi Novace sve ce doci na svoje mesto a najvaznije je da si zdrav da mozes taj pritisak da izdrzis . Zelim ti puno srece .
    (Jasminka, 19. januar 2017 16:47)

    # Link komentara

  133. glavu gore
    (bobetko, 19. januar 2017 16:46)

    # Link komentara

  134. Gde su vam ovi tekstovi za ostale tenisere? Ovo je lepo!!!
    (Brano, 19. januar 2017 16:45)

    # Link komentara

  135. ...vuk na ovcu svoje pravo ima, ko tiranin na slaba covjeka...
    (doberman, 19. januar 2017 16:45)

    # Link komentara

  136. Novak je srpski vitez odlikovan ordenom Karadjordjeve Zvezde. I to odlikovanje je zasluzio od srpskog naroda kao savremeni vitez u megadanima u svetskim teniskim arenama u pravom smislu te reci. I proslavio je u njima i Srbiju i gradjane Srbije. Tako da hejteri ako ikada budu imali cast da ga licno vide imaju obavezu da ga pozdrave u stavu mirno kako to dolikuje u susretu sa takvim junacima. Nisu valjda gradjani Srbije nezahvalniji od Britanaca koji itekako postuju Mareja i zvanje sera koje mu je dodeljeno kao zaslugu za briranski sport i pored niza razocarenja koje im je doneo bas u megdanima sa Novakom.
    (DAVOR, 19. januar 2017 16:45)

    # Link komentara

  137. mnogi su zbog njega pratili tenis ..za mene je Novak najbolji i hvala mu za sve..
    (Dorijan Grej, 19. januar 2017 16:42)

    # Link komentara

  138. Pepea napolje uz tima, po mogućstvu da angažuje i Samprasa kao trenera uz Vajdu. I da pojede nešto konkretno. Uspeh je tu.
    (Onix, 19. januar 2017 16:41)

    # Link komentara

  139. Penzija!
    (Madjo, 19. januar 2017 16:40)

    # Link komentara

  140. (Srdjan, 19. januar 2017 15:40)

    tata djovak, si ti? ahahahah
    (dostojevski, 19. januar 2017 16:40)

    # Link komentara

  141. Za mene je broj 1 zauvek!!!
    (micky 016, 19. januar 2017 15:57)

    hahahaah, baci pogled na listu ahahahah
    (dostojevski, 19. januar 2017 16:39)

    # Link komentara

  142. Ja' dokona svijeta!
    (Haler, 19. januar 2017 16:39)

    # Link komentara

  143. Ma ljudi... cemu fama...setimo se i Nadala i Mareja iz perioda kriza i poraza. Novakova superiornost nije ni mogla da traje zauvek. A sa druge strane... svesno je odlucio da manje trenira i igra manje turnira... ovo je cena tih odluka. Nema nikakve misterije.
    (Donn, 19. januar 2017 16:38)

    # Link komentara

  144. Čitam komentare i slažem se sa svima o napisanom oko ishrane, kilaže motivacije i ostalog. Jedino bih voleo da osvoji Sinsinati i da zaokruži sve što je uradio u tenisu i da se posveti nekim drugim stvarima u životu jer nije sve u tenisu.
    (petar-pfc, 19. januar 2017 16:37)

    # Link komentara

  145. @DrMr
    Ali Djokovic ni nije vegan, svi se uhvatili za tu dezinformaciju prate jedni druge slepo u komentarima...
    (L23, 19. januar 2017 16:37)

    # Link komentara

  146. Sve se vraćam na B92 i čitam komentare očekujući neko objašnjene...
    Ajde da je izgubio od Verdaska u Dohi, ne bi me čudio ovaj poraz.
    A on ne samo da je pobedio, spasao 5 meč lopti, nego je posle razbio i Mareja, umalo u 2 seta, i pokazao želju, borbenost i glad!
    Onda prvi meč na AO pa opet Verdasko. Međutim nikad bolja igra Novaka.
    A onda Istomin, 2 kolo???
    Ne razumem stvarno, kako god da saberem dva i dva ispadne pet!
    Nema logike uopšte. Tako bezvoljna igra, bezidejnost u odlučujećem setu. Uopšte borba u prvom setu od 80 i kusur minuta po velikom suncu?
    Taj njegov ironičan smešak na svaku grešku ili viner protivnika?
    Kao da mu je Jelena dan pre meča poručila da pod hitno mora da se vrati kući?! E tako je odigrao?!

    Ništa nije nagoveštavalo ovakvo izdanje Novaka. Bilo je pitanje da li baš može da odbrani titulu, to je ok. ALi nekako do 1/2 finala i finala se očekivalo da manje više rutinski dođe i odradi posao.
    Zar ne postoji ni jedan naš domaći novinar koji može da izbori eksluzivni intervju sa Novakom, onako u 4 oka, kod njega recimo, pa da proba da iskopa neko novo saznanje. Možda bi mu se Novak i otvorio, možda mu je i potrebno da se ispovedi i objasni prave probleme.
    Nema niko herca ni volje da to uradi?
    (???, 19. januar 2017 16:36)

    # Link komentara

  147. E mij novace djokovici sta bi od onakvog tenisera da gubis od 117 igraca mislim nruka ...
    (zeljko, 19. januar 2017 16:35)

    # Link komentara

  148. Djoka brate uzmi Rodika da te nauci da serviras! Toliko od mene.
    (Svemogući teniser, 19. januar 2017 16:33)

    # Link komentara

  149. Ne lovimo mi Novaka.

    On lovi samog sebe.

    Ovo su naši, možda nespretni i pogrešno intonirani pokušaji da mu pomognemo.

    (a ima i mrzitelja, srećom ne previše)
    (Regular, 19. januar 2017 16:30)

    # Link komentara

  150. potpisujem svaku reč. Nole glava gore. Puna podrška.
    (danijel, 19. januar 2017 16:30)

    # Link komentara

  151. Novak je sam najavio svoj pad, izjavom da mu tenis nije prioritet. Ostalo je istorija.
    (pribil, 19. januar 2017 16:28)

    # Link komentara

  152. novace, uzmi rodika za trenera!
    (ras, 19. januar 2017 16:28)

    # Link komentara

  153. Idu mi na zivce ovi ulizivacki tekstovi.Svaki sportista je bio nekad bio kritikovan u nekom trenutku sto je i normalno, ovo patetisanje smara.
    (okt, 19. januar 2017 16:28)

    # Link komentara

  154. meni zao...….. nema u njemu reakcije, a i kad je ima nekako.....usiljena, izvestacena, odglumljena
    (precizno, 19. januar 2017 16:27)

    # Link komentara

  155. Promenite podatak na Vikipediji , nema 75 kg , odakle mu???
    (xy, 19. januar 2017 16:27)

    # Link komentara

  156. Na Bogojavljenje mu se javio Bog da ga kazni porazom zato što je prošle godine krst oko vrata zamenio kamenom, i to kroz protivnika pravoslavca.
    (mnogo simbolično, 19. januar 2017 16:25)

    # Link komentara

  157. Ma ulovio je njega imaz u svoje gluparije.
    (Hrvat, 19. januar 2017 16:25)

    # Link komentara

  158. Ja bih licno voleo da ima mnogo bolji drugi deo sezone nego prvi. Obicno je obrnuto kod njega. Treba da uzme RG pa da ima svaki po dva puta a posle toga nek se fokusira na Vimbldone i US Opene. Da li je br. 1 ili 10 je najmanje bitno.
    (Amerikanac, 19. januar 2017 16:25)

    # Link komentara

  159. @(dezurni filozof, 19. januar 2017 15:55)

    A koji si pa ti moj da nekom odredjujes kada i u cemu ce dati 1, 20, 50 ili 100 posto sebe nevezano da li je u pitanju tenis, porodica, ishrana, sirenje mira i sl. ?
    (Toto-ko-tunjo-nadr'ani-Kant, 19. januar 2017 16:24)

    # Link komentara

  160. midrange@

    kad se oženiš kazće ti se samo.
    (krotke dok se ne udari šara i dodje dete, 19. januar 2017 16:23)

    # Link komentara

  161. Новак је изгубио. Губили су и други. Сећам се пораза Сампраса и Агасија. Тенис ми је омиљени спорт од детињства и право је уживање да наша мала земља има толико тениских асова у задњих 25 година. Почев од Бобе, преко Монике, Јелене Докић па до асова даљапнице. Имали смо 2 девојке на 1. месту, неколико топ 20 играча, број 1 у дубловима и наравно Новака.
    Једини разлог за овако стрствене критике видим у клађењу. Људи се кладе, Новак изгуби и то је то. Охладите се мало.
    (Кривокапић, 19. januar 2017 16:22)

    # Link komentara

  162. Treba da jede slaninu
    (djura, 19. januar 2017 16:22)

    # Link komentara

  163. Kada su Federer i Nadal padali vi ste izigravali lovce, pricali o penziji, dopingu, vamos tamos itd, sada nema potrebe da se pravite pametni i izigravate postenjacine. On pada naglo i nema mu spasa.
    (?, 19. januar 2017 16:20)

    # Link komentara

  164. Nije predavanje impulsu ako Navratilova pre ovog turnira izjavi da sa takvom mrsavoscu Novak NE moze da izdrzi bilo koji duzi mec. Onaj ko gleda da nadje neki drugi izgovor mu ne zeli dobro.
    (fakat, 19. januar 2017 16:13)

    # Link komentara

  165. Kao sto rece jedan od "cenjenih komentatora" ovde, srz-biti-sustine je u postovanju drvenog krsta... Zemljo, otvori se, al' pomiluj one koji se nikada sportom bavili nisu...
    (suboticki mornar, 19. januar 2017 16:12)

    # Link komentara

  166. Gde nestade ono tamos vamos kada je Novak setao protivnika s jedne na drugu stranu i kada je crtao po terenu. Sad se loptica ubacuje tamo gde je mreza najniza a to je sredina
    (Onaj ko tenis ne prati, 19. januar 2017 16:09)

    # Link komentara

  167. Bravo Nikola Djukicu, sve si lepo objasnio. !
    (borislav, 19. januar 2017 16:07)

    # Link komentara

  168. (Ivan, 19. januar 2017 15:42)
    I tebe Bog neka cuva...Bravo!
    (anica, 19. januar 2017 16:06)

    # Link komentara

  169. Iluzorno je pravdati ga.Zasto to radite?
    (tanja, 19. januar 2017 16:00)

    # Link komentara

  170. Vratice se Nole jos jaci,cvrsci i bolji nego sto je ikad bio.Zato je bio ,ostao i bice sampion kakav se rijetko rađa.
    (Darko, 19. januar 2017 15:59)

    # Link komentara

  171. Svaka čast za tekst. Odlično napisano... Tako kao što je Nole jak u porazu i mi treba da smo uz njega i kad gubi! Koliko put nas je samo razveselio sa pobedama, da nikad više ne pobedi, ne bi mu smeli zameriti. A osvajat će on još mnogo turnira!
    (Igor, 19. januar 2017 15:59)

    # Link komentara

  172. Problem sa ovim uporedjivanjem sa Federerom i Nadalom i njihovom borbom za povratkom je to da njihovi problemi sasvim drugacije prirode od Noletovog. Nadalu su svi strucnjaci prognozirali probleme sa povredama jos pre 6-7 god zbog njgovog brutalnog stila igre kao i treninga gde trenira kao da igra mec i to mu se odrazilo na telo. Federer jednostavno stigle godine nema snage u zavrsnici Grend slemova ,zbog 3 seta da isprati igrace koji igraju u dugim razmenama i mnogo se oslanja na servis da skrati mec, pa ako on ne funkcionise onda ide jos teze. To su pre svega razumljivi padovi i donekle ocekivani Djokovicev pad je mentalni, od mentalne gromade i onog prepoznatljivog fokusiranog pogleda dosao je na to da se buni cim protivnik pogodi 2 linije zaredom, a i da se ne lazemo broj kilograma ne deluje najbolje. Ovo sve se meni cini na jedan vrlo jednostavan razlog, a to je nedostatak motivacije sto je donekle beker u izjavi i potvrdio. E to je razlog da mislimo da se nece boriti kao Federer i Nadal da se vrati u staru formu, jer njemu do borb vise nije.
    (xm, 19. januar 2017 15:58)

    # Link komentara

  173. Problem sa ovim uporedjivanjem sa Federerom i Nadalom i njihovom borbom za povratkom je to da njihovi problemi sasvim drugacije prirode od Noletovog. Nadalu su svi strucnjaci prognozirali probleme sa povredama jos pre 6-7 god zbog njgovog brutalnog stila igre kao i treninga gde trenira kao da igra mec i to mu se odrazilo na telo. Federer jednostavno stigle godine nema snage u zavrsnici Grend slemova ,zbog 3 seta da isprati igrace koji igraju u dugim razmenama i mnogo se oslanja na servis da skrati mec, pa ako on ne funkcionise onda ide jos teze. To su pre svega razumljivi padovi i donekle ocekivani Djokovicev pad je mentalni, od mentalne gromade i onog prepoznatljivog fokusiranog pogleda dosao je na to da se buni cim protivnik pogodi 2 linije zaredom, a i da se ne lazemo broj kilograma ne deluje najbolje. Ovo sve se meni cini na jedan vrlo jednostavan razlog, a to je nedostatak motivacije sto je donekle beker u izjavi i potvrdio. E to je razlog da mislimo da se nece boriti kao Federer i Nadal da se vrati u staru formu, jer njemu do borb vise nije.
    (xm, 19. januar 2017 15:58)

    # Link komentara

  174. Za mene je broj 1 zauvek!!!
    (micky 016, 19. januar 2017 15:57)

    # Link komentara

  175. Kao neko ko je pratio tenis pre Novaka a pratiće ga i posle reći ću samo : Saglasan
    (Milan, 19. januar 2017 15:57)

    # Link komentara

  176. hvala za tekst. istomisljenik sam
    (vesna, 19. januar 2017 15:57)

    # Link komentara

  177. Ja zaista ne razumem kako se mi Srbi lako zanosimo i jos brze razocaravamo. Pa sta ako je Novak izgubio i vise nije najbolji? Ispada da je njegov zivot i karijera vazniji hiljadama Srbama, nego sami njihovi zivoti. Mozete da se ne slazete sa njegovim izborima, odlukama i prioritetima, ali morate da ih prihvatite, to je njegov zivot, ne nas. Hvala ti za sve uspjehe do sad. Bojim se da nikada vise nece biti onaj stari Novak sa zarom u ocima i gkadju za trofejima. Da li mu je onaj Spanac utuvio u glavu da je unutrasnja harnonija najvaznija pa je sad Nole apatican, ne znam, ali nadam se da to nije razlog losih igara.
    (milan, 19. januar 2017 15:56)

    # Link komentara

  178. Moje misljenje je to da mu ljudi ne zameraju sto je izgubio vec one mediokretske izjave tipa vazno je ucestvovati a ne pobediti, kao sto znamo da za jednog vrhunskog sportistu rezultat je veoma bitan a ne ucestvovanje.

    Zatim one njuejdz gluposti sirimo ljubav i mir u svetu sa sve novotarskim ishranama i na kraju rejalitijem.

    Ukoliko ne daje maksimum na terenu i rezultat mu nije bitan onda se postavlja filozovsko pitanje sta ce u sportu. Bolje je onda da okaci reket o klin i bude sa sinom i zenom to bi bilo racionalno razmisljanje a ne ovako da gubi vreme i ucestvuje u stvarima keje mu nisu preterano bitno.
    (dezurni filozof, 19. januar 2017 15:55)

    # Link komentara

  179. Pad je za svakoga neminovan ali No2e je puko na olimpijadi i od tada kao da je odučen od tenisa. Neshvatljivo.
    (braca, 19. januar 2017 15:55)

    # Link komentara

  180. Moj Nole ne zelim da te bacaju kao krtole
    (Dragan, 19. januar 2017 15:55)

    # Link komentara

  181. "Postao je lovina drugih, nemojmo ga i mi loviti"

    Lep naslov, i tacan. Od njega ionako nikada vise nece biti lovca. Od RG 2016 pa do kraja karijere bice samo jos lovina drugih i nista drugo.
    (Raymond, 19. januar 2017 15:55)

    # Link komentara

  182. Ja nikoga ne lovim.Samo kazem da je Novak gotov.Postao je mekan i slab.Ne jede,nema snage u udarcima i to traje jos od proslog AOoena.Silazna putanja je neminovna.Zao mi je samo sto nikada vise nece uzeti GS
    (Dragan, 19. januar 2017 15:54)

    # Link komentara

  183. boris beker je rekao da nole treba da trenira vise ,da pepe ima manje ucesca u novakovoj pripremi.Novak se zahvalio Bekeru i sad puca i sta je tu lose sto ostavljamo komentare, protiv noletovog gurua,njegove igre ,servisa koji je sporiji od kerberovog itd.mozda i on procita i pocne da razmislja svojom glavom a ne tudjom.napred nole
    (navijac iz fotelju, 19. januar 2017 15:54)

    # Link komentara

  184. Podrska najvecem sportisti Srbije ikada!
    (Steff, 19. januar 2017 15:54)

    # Link komentara

  185. Meni je zao, neizmjerno. Cijeli dan ne mogu da se oporavim od soka. Ali najzalosnija stvar jeste to sto izgleda da je meni teze nego njemu. Nazalost.
    (mladen.ba, 19. januar 2017 15:54)

    # Link komentara

  186. ZLATNA ERA!
    (mile, 19. januar 2017 15:54)

    # Link komentara

  187. I da se sad povuce.i nista ne osvoji.nas najbolji.zauvek.toliko
    (Czv, 19. januar 2017 15:53)

    # Link komentara

  188. dobar naslov ,iako nisam teniski entuzijast (kosarka je moja jedina strast kad je sport u pitanju), moram da primetim da Djokovic nije ni prvi ni poslednji sportista kome.se ovo desava. Specificnost je medjutim sto ima originalnu sudbinu kada je tenis kao sport u pitanju ,tj. ovo sto se njemu kao najboljem teniseru desava ,te razloge nijedan drugi teniser (u njegovoj poziciji dakle kao najboljem u tome cime se bavi) ne moze da navede kao razlog za pad. U drugim sportovima ,sto timskim ,sto individualnim mnogo je takvih prica. Ko prati kosarku zna kako je prosao npr Entoan Voker ,jer put do.pakla je uvek poplocan dobrim namerama. Trebalo bi uvek da se seti da ne duguje nikom nista I da je sve sam stvorio ,ako zeli da batali nacin na koji je tenis.do sad posmatrao to je u redu,ako zeli da nastavi zesce I to je super. Samo nek izbaci parazite I lazne prijatelje iz zivota ,kako.god da se odluci. Aj pa sve najbolje Nole,ziv bio hvala za sve do sad od prosecnog Srbina (nezainteresovanog za tenis).
    (anti-reklamozder, 19. januar 2017 15:53)

    # Link komentara

  189. Anonimnost na internetu omogucava raznim frustriranim ljudima da izbace misljenje u javnu sferu. Nista novo. Samo sto ovde mogu da izbace misljenje za koje i sami znaju da je nebulozno i da ga grcevito brane. Novak je odigrao ocajan mec, ogroman broj neiznudjenih greski, ali je takodje igrao dobro kada je trebalo, u drugom i trecem setu. Licno sam mislio da je resena stvar kad je bilo 2:1, onda je prenos prekinut i vratili su na 3:0 nije mi bilo jasno sta se dogodilo. Nakon toga je imao prilike, izgradi 3 poena pa pokloni 2 a 1 uzme Istomin. Ovaj poraz govori o jednom losem danu, o gubitku ritma ali i o necemu mnogo znacajnijem. Govori o tome da Novak igra lep tenis, da dize formu polako ali da nema motivaciju. Fizicki je i dalje izuzetan, igrao je 4ipo sata i delovao je sveze, malo koji teniser to moze. Sada, jedino da radi na snazi i motivaciji. Pustite idiotarije o Imazu, Maji Volk i ostalima, pa to ne bi dozvolili ni Vajda ni Vemic ni roditelji a posebno ne sam Novak. Kakva sekta kakve gluposti, covek trazi nacin da se nosi sa stresom, neko od vas idu u kafanu neki biju zenu neki pikaju fucu i kladzu, nista od toga nije dobro ali se tako nosite sa stresom, sta je problem sa jogom i meditacijom, i nemojte pricati da to drugi ne rade, Nole nije mogao da preuzme tudji sablon rada, on je morao sve sam ispocetka da radi da bi uspeo. I uspeo je. I jos ce on biti na vrhu. Nezgodan mec, motivisan protivnik i jako los ritam Novakov. Bice to sve dobro.
    (Aleksandar, 19. januar 2017 15:52)

    # Link komentara

  190. A sve je krenulo onog dana kad je odlucio krst zameniti ametistom.Znam da ce mnogi da opletu po meni.Medjutim,Novaku uvek treba nesto u sta ce da veruje.Danas ga gledamo kako siri ljubav,grli granje i sekvoje,jede semenke i filozofira.A samo se vratite u 2012 i kako mnogi rekose u najvece finale ikad kad je AO u pitanju.Pred kraj meca ne ispusta krst iz ruku,osenjuje se krsto i trazi od Boga "jos malo"! Nimalo beznacajno.A on,nosilac ordena sv.Sve prvog reda,veliki dobrotvor,i ponajprije covek se odrece toga i zameni krst kamencicem koji "donosi dobru energiju"Uz gurua Pepea fon Imasa vidimo sta mu je sve to donelo.I car Konstantin je u snu imao vidjenje kad je dobio odgovor pred bitku gde mu je receno :"OVIM POBEDJUJ"! Misleci se bas na krst!PS.Jos nije pronadjen covek koji je digao ruku na sebe a da je imao krst oko vrata.Sve najbolje svima.
    (Theos, 19. januar 2017 15:52)

    # Link komentara

  191. То је чистс дволичност и ствари треба назвати правим именом. Од када се посветио јоги,вега исхрани променили су му се и приоритети. Тенис му није више у фокусу и зато је постао лузер. Поштеније је да остаби тенис и посвети се порпдици него овако да се БРУКА.
    (ИГИ, 19. januar 2017 15:51)

    # Link komentara

  192. NOLE MI TE VOLIMO!!!
    Verujemo u naslov "Povratak Dzokera" kad tad !!!!
    (Kkn, 19. januar 2017 15:51)

    # Link komentara

  193. Potpisujem!Njemu je sada najteže!!!
    (Vera, 19. januar 2017 15:51)

    # Link komentara

  194. Bravo za tekst. Takvi smo mi, kada pobedjuje obožavamo ga, kada gubi ismevamo ga. Eh taj izdajnički mentalitet...
    (Zaostao, 19. januar 2017 15:50)

    # Link komentara

  195. Autoru teksta svaka čast za poslednja dva pasusa.
    (Nan Tu Ket, 19. januar 2017 15:50)

    # Link komentara

  196. Lep tekst, nekako mi je sad kakše? valjda?
    (smrtnik, 19. januar 2017 15:50)

    # Link komentara

  197. Zanimljiva je jedna stvar,ljudi masovno kroz komentare provlace njegovu ženu kao neki problem i kako ga kvari i unistava a zaboravljaju da je ona bila tu od početka.Od prvog Novakovog meča,Jelena je bila na tribina uz njega i u najdominantnijoj sezoni (2011.) i tad je imala isti pristup prema hrani,ljubavi itd..Ali sad odjednom kad Novak pruza slabiji nivo tenisa ljudi je napadaju kao da je juče došla u njegov zivot.I treba da vas je sramota zbog toga!
    Da i ja sam protiv Španca Pepea,i ja sam protiv raskidanja saradnje sa Borisom ali nemojte biti vandali i blatiti clanove porodice..Novače od mene uvek imas podrsku,sjajan si čovek i predstavljas Srbiju na način kako dolikuje.Nisam neko ko te dize u ikone ali imam ogromno postovanje za rad,trud i posvecenost koju imas prema sportu i zivot koji vodis van njega.Što se tiče rezultata,doci ce i oni opet.Svi smo mi od krvi i mesa,nismo roboti programirani da samo pobedjujemo..Podrska!
    (MidRange, 19. januar 2017 15:50)

    # Link komentara

  198. Odlicno vidjenje.
    (Cale, 19. januar 2017 15:49)

    # Link komentara

  199. Bio prvi ili ne ja volim te!
    (djenka sa parkinga, 19. januar 2017 15:49)

    # Link komentara

  200. Vratiće se Novak!Ima onih koji sumnjaju(kao i onih koji ga mrze samo zato što je zvezdaš)
    ali Novak je borac i neće odustati ,na radost svih normalnih ljudi u ovoj zemlji!
    (Crvena Zvezda 1913, 19. januar 2017 15:49)

    # Link komentara

  201. OK, necemo! Bravo Novace, svaka cast, samo tako nastavi da igras!
    (?, 19. januar 2017 15:48)

    # Link komentara

  202. Novaka danas NIJE POBEDIO Instomin, nego je Novak IZGUBIO mec
    (goran NS, 19. januar 2017 15:48)

    # Link komentara

  203. "Lako je prepustiti se impulsu i "stati u odbranu" ili "u napad", a verovatno je najbolje izabrati da se ne uradi ništa od toga. "

    Prelepo receno. Toliko mudrosti i podrske sazeto u samo jednoj recenici. Svaka cast.
    (Nikola, 19. januar 2017 15:48)

    # Link komentara

  204. Bravo za tekst Nikola... ovo je dokaz svim "hejterima" koje najveci srpski sportista. Poraz, Bože moj i dalje Novak ima godina da pretekne Rodžera po broj GS-a
    (Šešelj, 19. januar 2017 15:47)

    # Link komentara

  205. Problem kod Noleta su sada drasticne oscilacije iz dana u dan...Vise ne mozemo da se pouzdamo da ce u kontinuitetu igrati na najvecem nivou...Prvo sa Verdaskom jedva izvuce pobjedu i sapsi 5 set lopti,a onda dobije trenutno svog najveceg rivala Mareja fenomenalnom igrom...Sada opet toplo hladno.
    (sinisa, 19. januar 2017 15:47)

    # Link komentara

  206. Glavu gore Novace Volimo te puno ti si najbolji i to svi znaju ali si samo covek.Zelim ti sve najbolje ima jos tri GS do kraja godine Vimbldon je mesto gde mozes napredovati a i druga polovina godine.
    (Zex, 19. januar 2017 15:47)

    # Link komentara

  207. Odličan tekst Nikola.

    Problem je što je neki ljudi u velikom razočarenju traže izlaz u pljuvanju i nipodaštavanju, dok je drugima patetika i neka plačljiva podrška jedini način da ublaže bol.
    Mentalitet našeg naroda je da ide iz krajnosti u krajnost, bilo da je reč o politici, sportu, poslu, porodici.
    Novak je definitivno za nas više od sportiste/tenisera.
    On je taj san koji sanjamo spavajući u prašnjavom krevetu umorni od borbe i nadanja. On je taj simbol pravde za nas prema zlom belom svetu koji nas je decenijama zatrpavao u mulj sve dublje i dublje.
    Njegove pobede su naše više nego njegove, jer tada ne pobeđuje samo neki tamo teniser, već pobeđuje ta neka 'PravdA' koje smo večito žedni i gladni. Mi smo nacija koja je opstala i nastradala zbog tog ponosa u nama koji ne umire.
    Zato su njegovi porazi više od običnih sportskih poraza.
    Oni su ''buđenje'' u realnost koja nam preseca grudi i vraća u nesvesnu depresiju i uzaludnu borbu za opstanak.
    On je svega toga svestan, zbog tog tereta je i poklekao mnogo puta, ali ga je to mnogo puta i nosilo u najtežim trenucima i davalo mu vetar u leđa. Ali vreme ide, neumoljivo. On ima 30 god. Ima porodicu,
    ima neke nove snove i ciljeve. On nije više onaj mališan sa kačketom koji ima samo jedan san, da bude broj 1.
    On je taj san ispunio i najzad je odrastao u smrtnika koji nije savršen i koji može čak da izgubi i u 2 kolu GS.
    (Simić, 19. januar 2017 15:47)

    # Link komentara

  208. Djokovic je legenda,ali... Ne treba sad graditi kult licnosti,po sistemu vlasti u Srbiji... Nije Djokovic klinac,on dobro zna sta radi.. Izabarao je drustvo kakvo je izabrao,trenira ili ne trenira koliko hoce...Rezultat nikad ne laze! Ako ovako nastavi,a cini mi se da nema nameru da menja "misticnog lika"i nedovede neko novo lice,velikana tenisa u svoj tim ,tesko da ce se probuditi zar u njemu... STeta jer bio je u takvom naletu ,da je mogao jos 4-5 GS uzeti u 2 godine,a onda sa stilom u penziju... I jos nesto.Balkance vrednuju samo dok traju,ne bih voleo da to Novak sazna na tezi naci.. Moglo bi se desiti da pocnu da ga osporavaju... Zapadni svet uglavnom ceni zapadne sportiste i od njih prave ikone
    (satelit, 19. januar 2017 15:46)

    # Link komentara

  209. Svaka cast Djuka, trgnuo si me clankom.
    (Ajvanho, 19. januar 2017 15:46)

    # Link komentara

  210. N ajbolji čovek u sportu i tenisu
    O bičan , odmeren , obrazovan
    V aspitan , veličanstven , vernik
    A sketa i atleta ,
    K ulturan , karakteran , komičar...

    TO JE ON !

    PODRSKA ZA NAJVECEG ZIVOG SRBINA !
    (POP, 19. januar 2017 15:46)

    # Link komentara

  211. Pisem ovo bez ikakve namere da pljujem
    Novaka ali nikako ne mogu da se pomirim
    sa cinenicom da je toliko (pre)mrsav.
    On je od 2011. do sad smrsao desetak kilograma,
    a to sport na njegovom nivou ne trpi, prosto,
    nije on zaboravio da igra tenis, vec nema snage
    za tolike napore. Tako da...

    P.S.
    Novace, ko Boga te molim, mazni neki biftek bar
    jednom nedeljno, dobi bar pet kilograma i opet
    ces da haras turom, u to sam siguran.
    (Cole, 19. januar 2017 15:45)

    # Link komentara

  212. Jel ovaj poslednji pasus savetuje da ne ostavljamo komentare? Ali ja od toga zivim.
    (Mare, 19. januar 2017 15:45)

    # Link komentara

  213. Podržavamo ga kad pobeđuje, kritikujemo kad gubi. Normalno.
    Ili možda ne treba da komentarišemo uopšte?
    (Mile, 19. januar 2017 15:45)

    # Link komentara

  214. Apsolutno neocikivan poraz Novaka, ali meni se ipak cini da se Novak polako vraca i da ce opet biti onaj stari. Ocito se radilo o samo jedno losem danu, nazalost bas na GS turniru. Al' eto, desilo se i Nadalu i Federeru i drugima. I dalje mislim da Novak ima lepu sansu da osvoi jos nekoliko GS naslova i stigne, pa i prestigne Rogera i postane GOAT. Znam da danas to ne izgleda tako, ali Novak ce vas sve opet razuveriti!

    Idemoooo!!!
    (EM, 19. januar 2017 15:44)

    # Link komentara

  215. bravo za tekst. novak ocigledno ima ozbiljnih problema sa ljudima iz svoje okoline: ocem (mislim da je on izvor svih problema), bracom, zenom, raznim prilepcima... nije u stanju da se fokusira na tenis. to je i sam eksplicitno rekao. zasto mi da ga gazimo dok je u blatu? treba da ga podrzimo i pomognemo da se iscupa, ako moze.
    (zagor, 19. januar 2017 15:44)

    # Link komentara

  216. prso je
    (aca, 19. januar 2017 15:43)

    # Link komentara

  217. Na Svetog Savu je prvi put pokorio AO i krenuo stazom šampiona, noseći drveni krst oko vrata i veru u ono što jeste i što može biti! Kad je krenuo drugim putem, bežanje od stvarnosti uz pomoć meditacije i gurua, skinuo krst i stavio kamen, od tog trenutka je počeo pad. Danas je veliki dan, Bogojavljenje, danas mu je stavljeno do znanja da se vrati svojoj veri i poreklu, da batali gurue i da se vrati srpskoj tradiciji, onome što on jeste! Nisam neki veliki vernik, ne mrzim druge nacije, njihove veroispovesti, seksualna opredeljenja, ali mislim da za ono što je on do skoro radio treba velika vera, rad, trud i poštovanje onoga što stvarno jesi, jer jedino tako može da se uspe. Novače, želim ti puno sreće, ja sam danas baš tužan zbog tebe, ne moraš više nikada da budeš prvi, ali bar budi ono što si bio! Živi život, ali čuvaj i sebe i svoju porodicu od belosvetskih hohštaplera i prevaranata, kad ne znaš kako slušaj prvo svoje roditelje, pa onda sve ostale, oni su ti najbliži, najiskusniji i najodaniji! Živ bio i nadam se ponovo vratio na stare staze!
    (Ivan, 19. januar 2017 15:42)

    # Link komentara

  218. Al meni je zanimljivo da zezam vegane.:)
    (DrMr, 19. januar 2017 15:42)

    # Link komentara

  219. ... apsolutno pravi tekst ... sa merom ... svaka cast Noletu za sve one radosti koje nam je nesebicno podario ...
    (Raca Milosavljevic, 19. januar 2017 15:41)

    # Link komentara

  220. Sve ovo stoji, ali mislim da je vecina nas jednostavno zacudjena. Mnogi smo se poistovetili sa Novakovim uspehom, pa neki i pisemo svasta pogresno. Kazem zacudjeni, jer je Novak napravio velike promene u nacinu zivota u periodu dok je dominirao. Jednostavno je, i imamo pravo da se pitamo. Bio je na putu da postane najveci svih vremena, promenio je nacin na koji se stara o svom telu koje mu je bilo sve i svedoci smo sta se desava. Mnogi strucnjaci su predvidjali da ce dominirati jos nekoliko godina ukoliko ga zaobidju povrede i na kraju Novak samovoljno oslabi svoje telo. Zacudjeni smo.
    (Srdjan, 19. januar 2017 15:40)

    # Link komentara

  221. Nikola, pokusavas da racionalno obrazlozis i objasnis siutaciju, ali ne ide brate, nije to-to. Postoji drugi razlog, a da li cemo ga ikada saznati, videcemo.
    (paja, 19. januar 2017 15:40)

    # Link komentara

  222. Je l plačete nolomani?
    (Jan, 19. januar 2017 15:40)

    # Link komentara

  223. nek ide sad na menhetn, i nek uziva u novom stanu i nek bira u kom, jer ih je kupio dva
    (Mare, 19. januar 2017 15:39)

    # Link komentara

  224. Potpisujem!Njemu je sada najteže!!!
    (Vera, 19. januar 2017 15:38)

    # Link komentara

  225. bice najbolji svih vremena , sad krece inat !!!
    (srki, 19. januar 2017 15:38)

    # Link komentara

  226. I onda ce ovaj isti Istomin sledece kolo da osvoji maksimalno 10 gemova, kao i Stahovski i ostala braca koja se naloze samo protiv top10 igraca.
    (..., 19. januar 2017 15:38)

    # Link komentara

  227. svi uspesi su licno njegovi,kao i ovaj danasnji poraz..
    nema razloga za negativne komentare,on je nas i juce i danas i sutra
    (wolf, 19. januar 2017 15:37)

    # Link komentara

  228. Tekst je na mestu. Stvar je sto se iz aviona vidi da Novak manje trenira i da nije nista novo uneo u svoju igru. Sistematski rad po kome je bio karakteristican sa svojim timom jednostavno je nestao. Svi sve razumemo ali nam je svima nejasna situacija. Jel se Novak igra tenisa ili igra tenis?
    (zlatiborac, 19. januar 2017 15:37)

    # Link komentara

  229. Odlično Nikola!
    (ŽIVADIN(O), 19. januar 2017 15:36)

    # Link komentara

  230. Gde su bili ovakvi tekstovi podrške novinara, medija, kada je Ana Ivanović posle osvajanja broja 1 i Rolan Garosa upala u krizu? Imala je najgori tretman u javnosti od svih naših sportista, moje pitanje je ZAŠTO. Doprineli ste svojim stavom prema još uvek mladoj, krhkoj,emotivnoj devojci da se još više slomi pod pritiskom ostanka na vrhu svojim pisanjima 'opet razočarala', 'Ana nokautirana', 'Ana po starom', '108.na svetu počistila Anu'.... Gde su bile ovakve reči, podrška, za nju? Zašto njemu sva podrška kad je teško, a njoj ste, nakon što se sama saplela, vi podmetnuli i svoju nogu, dragi mediji?
    (WTA, 19. januar 2017 15:35)

    # Link komentara

  231. Ko hoće da se kladi da će ovaj Kazahstan da ispadne u sledećem kolu
    (realno, 19. januar 2017 15:34)

    # Link komentara

  232. Sinoć Real Madrid izgubio od Selte iz Viga, danas Novak gubi od Denisa..velike pare su u igri, ništa više nije pravo iznenađenje! Neko sve dobro diriguje.
    (Vlada, Hrvojin komšija iz Zemuna, 19. januar 2017 15:34)

    # Link komentara

  233. Kada bi svaki srbin bio 10% uspesan kao Nolo,gde bi nam kraj bio...
    (DOKTOR, 19. januar 2017 15:33)

    # Link komentara

  234. neka odmori godinu ovu pa ispocetka.
    (odessa, 19. januar 2017 15:33)

    # Link komentara

  235. NOLE TI SI JEDNOSTAVNO NAJVECI!!!!
    (dejan, 19. januar 2017 15:28)

    # Link komentara