Cibulkova zaustavila dvostruku šampionku

Dominika Cibulkova, prošlogodišnja vicešampionka, savladala je Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:3 u četvrtom kolu Australijan opena.

SO |
Komentari 12

Uglavnom smo gledali neizvesne gemove i izuzetno kvalitetan tenis – ukupno su upisale 76 vinera, Slovakinja 44, a Azarenka 32 (obe su imale po 29 neiznuđenih grešaka).

Ono što je presudilo jeste odlučnost Cibulkove u momentima kada se meč lomio, naročito u trećem setu – Azarenka se malo povukla, a Slovakinja je nastavila da napada i da pogađa.

Dominika je svaki osvojeni poen propratila uzvikom ’pome’, što na slovačkom znači ’hajde’, dok je Azarenka bila nekarakteristično tiha u završnici i nešto se slabije kretala.

Kao i u prva dva seta, Viktorija je povela sa 2:0 i u trećem, ali je Cibulkova osvojila pet od narednih šest gemova i sasvim zasluženo se plasirala dalje.

“Sećanja od prošle godine navrnula su mi u glavu. Morala sam da verujem u sebe, a kada je to slučaj, onda igram dobro. Forhend me je dobro služio u prvom setu, ona je podigla nivo igre u drugom setu i znala sam da moram da budem još bolja u odlučujućem setu. Sjajan meč“, rekla je Cibulkova posle trijumfa nad dvostrukom šampionkom.

Slovakinja, koja nije napravila mnogo zapaženih rezultata posle prošlogodišnjeg finala, izgleda da igra tenis karijere kada dođe u Melburn, a sledeći izazov biće jednako veliki – Serena Vilijams ili Garbinje Mugurusa.

Ipak, ni Azarenka neće biti nezadovoljna, odigrala je veoma dobar meč, a i u prethodnom delu turnira pokazala je da je na pravom putu da se vrati u vrh posle odsustva zbog povrede.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu