Mari preko Dimitrova do četvrtfinala

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Grigorom Dimitrovom sa 6:4, 6:7, 6:3, 7:5.

ĐN |
Komentari 32

U poslednjem meču dana viđen je veoma kvalitetan tenis, ali je Mari u najbitnijim trenucima odigrao bolje i zasluženo slavio.

On će u narednoj rundi igrati protiv domaćeg heroja Nika Kirjosa, koji je posle drame i pet setova eliminisao Andreasa Sepija.

Obojica tenisera imala su slab procenat drugog servisa (nijedan preko 40%), ali su zato razmene udaraca sa osnovne linije bile izuzetne.

Dimitrov je krenuo silovito – poveo je sa 3:0 u prvom setu iskoristivši već prvu priliku. Međutim, Britanac se vratio sredinom seta, a onda u devetom gemu još jednom oduzeo servis Bugarinu za vođstvo u setovima.

Posle razmene brejkova Endi je u šaci imao drugi set – poveo je sa 6:5 i imao priliku da svojim servisom ode na 2-0. Međutim, tada je Dimitrov odigrao najbolji tenis, napravio brejk iz treće šanse, a onda bio bolji u taj brejku.

Mari je u sledećem setu bio ponovo bolji u finišu, da bi nam četvrti doneo pravu dramu. Grigor je vodio sa 3:0, došao do 5:3 i servirao za izjednačenje u setovima, kada je potpuno stao. Britanac je vezao četiri gema i obezbedio duel sa Kirjosom posle više od tri i po sata.

Mari je upisao 42 vinera i 35 grešaka, dok je taj odnos kod Dimitrova bio 46:51.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu