Rafa: Agresivnijom igrom do pobede

Treći teniser sveta Rafael Nadal pobedio je posle teškog prvog seta Kevina Andersona sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:4), u četvrtom kolu Australijan Opena.

Komentari 9

Španski teniser istakao je da je meč prelomila njegova promena pozicije prilikom prijema servisa i odluka da zaigra agresivnije.

"Kada sam izmenio poziciju prilikom primanja servisa sve je krenulo nabolje. Prvo sam bio preblizu osnovnoj linji, pošto je Anderson uzimao previše poena servisom, ušao sam više u teren i to je potpuno promenilo tok meča“, rekao je Nadal.

Koliko je ova promena taktike bila važna vidi se iz podatka da je Nadal pre osvajanja ključnog brejka u prvom setu osvojio samo jedan poen na servis svog protivnika.

Pre meča smo razgovarali o taktici i, iako je lakše transformisati igru od agresivnije ka defanzivnijoj odlučili smo da počnem meč tako što ću stajati bliže osnovnoj liniji. Pošto to nije upalilo ušao sam više u teren i naterao ga da pomisli da poene može da osvoji samo vinerima“, istakao je Nadal.

Španac je takođe naglasio da je Kevin Anderson imao više šansi u prvom setu, ali da je generalno zadovoljan svojim izdanjem.

On je imao više šansi od mene u prvom setu, ali igrao sam bolje nego prethodnih dana. Bolje sam se kretao, forhend me je bolje služio. Pobedio sam 15. igrača sveta bez izgubljenog seta. Bilo bi arogantno reći da nisam zadovoljan svojom igrom. Popravio sam igru, ali je pobeda na kraju najbitnija“, zaključio je Nadal.

Nekadašnji svetski broj jedan i osvajač Australijan Opena iz 2009. godine u četvrtfinalu će igrati sa Tomašom Berdihom koji je Nadala nazvao jednim od najboljih tenisera ikada.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu