Dan VIII: Novak u minusu, Keiju derbi

Prilikom klađenja nekada pogodite, nekada ne, ali se retko kada desi da promašite termin.

Komentari 22

To je uspeo da uradi Nikola koji je juče postavio jedan par dubla, a tek noćas shvatio da oni ne igraju.

Ali, pokušaće da se izvadi na onu narodnu „Ko radi, taj i greši“ i mogućnost da za novi termin imate par viška.

Nedelja je bila loš dan za sve koji su nas ispratili – jedan pogođen od četiri predloga je premalo, pa pogledajte šta smo spremili da se iskupimo:

Novak Đoković – Žil Miler

Prvi teniser sveta svestan je da turnir ulazi u drugu nedelju i želeće da doda gas. Protiv Verdaska Novak nije blistao, ali je slavio u tri seta. Miler je do sada savladao Bautista-Aguta i Iznera, odservirao je čak 80 asova na turniru. Ipak, sada igra sa čovekom koji poseduje najbolji ritern na svetu, a i vreme je da Luksemburžaninu malo padne nivo igre.

Predlog: Minus gemovi.

Kei Nišikori – David Ferer

Čini se da je Japanac igra sve bolji kako turnir odmiče i ovo bi mogao da bude prvi meč u kojem će mu igra izgledati do kraja ’ispolirana’, bez prevelikih padova. Sa druge strane, Ferer je skloniji oscilacijama nego što je bio ranije, a Nišikori će te padove umeti da kazni.

Predlog: Pobeda Nišikorija u hendikepu, sa 3:1 i li 3:0 u setovima.

Ostalo: Očekujem pobedu Radvanjske nad Venus Vilijams, kao i da Azarenka izbaci vicešampionku Cibulkovu.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Felisijano Lopes – Miloš Raonić

Pre dva dana uspeli smo da ’uhvatimo’ Lopesa protiv Jiržija Janoviča, pa mi se i ovoga puta čini kao dobar predlog. Miloš Raonić poznat je po svom servisu, ali ni Španac ne zaostaje mnogo u tom segmentu igre. Ponovo možemo očekivati nekoliko taj brejkova.

Predlog: U prvom setu će biti 10 i više gemova.

Medison Kiz – Medison Brengl

Medison Brengl sanja teniski san na ovogodišnjem Australijan openu, posebno kada se u obzir uzme činjenica da je njen nastup bio neizvestan zbog tumora. Brengl je do sada pobedila Andreu Petković, Irinu Falkoni i Koko Vandevege, ali sada ide na imenjakinju Kiz. Po mišljenju mnogih najtalentovanija američka teniserka izbacila je Kvitovu u trećoj rundi, a veliku pomoć ima od Lindzi Devenport koja je trenira. Uz bolji plasman na WTA listi, to je čini favoritkinjom u ovom duelu.

Predlog: Kec na Medison Kiz.

Ostalo: Čini mi se da bi Serena Vilijams posle nekoliko slabijih mečava mogla da dobije u dva seta, iako igra sa nezgodnom Mugurusom, dok bi mnogo gemova mogli da vidimo u meču Venus Vilijams i Agnješke Radvanjske.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)