Dan II: Aktuelni "minus" gemovi

Prvi dan Australijan opena doneo je nekoliko neočekivanih rezultata, čime je potvrđeno da nije lako prognozirati teniske mečeve.

Komentari 39

Međutim, i pored nekoliko grešaka (pre svega Nikolinih), nismo dozvolili da nam opadne samopouzdanje, pa smo spremili nova četiri para.

Da vidimo šta je danas najbolje u ponudi:

Petra Kvitova – Rišel Hogenkamp

Čehinja je odlično počela sezonu – polufinale u Šenženu i titula u Sidneju. Nekadašnji polufinalistkinja iz Melburna u poslednje dve godine dobila je samo jedan meč na Australijan openu, tako da je sada motivisana da ostvari zapažen rezultat i sigurno se neće opuštati. Sa druge strane, 22-godišnja Holanđanka trenutno je 138. na svetu i biće joj ovo prvi meč u glavnom žrebu nekog od Gren slem turnira.

Predlog: Računam na ozbiljan pristup Kvitove i stoga Hogenkamp ne bi trebalo da osvoji više od četiri-pet gemova. Minus gemovi prvi set i minus ceo meč.

Miloš Raonić – Ilja Marčenko

Momak rođen u Podgorici odigrao je fantastično u Brizbejnu, dao je neke smele izjave pred početak turnira i zato će od samog start želeti svima da pokaže da “misli ozbiljno“. Ukrajinac nema nijedno oružje kojim može da naškodi Raoniću i teško je očekivati neki veći otpor.

Predlog: Raonić će želeti što kraće da bude na terenu. Minus gemovi.

Ostalo: Đokovića vredi pokušati u igri minus gemovi prvi set, verujem u pobedu Aleksandre Krunić nad Loren Dejvis, kao i u trijumf Viktorije Azarenke nad Sloun Stivens, a Garbinje Mugurusa i Marina Eraković mogle bi da uđu u plus.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Posle lošeg prvog dana sada je red na „vađenje“, što bi rekli kladioničarskim rečnikom. Rizični parovi prve noći nisu proši, ali se nadam da ćemo kod novih imati malo više sreće.

Serena Vilijams – Alison Van Ujtvank

Prva favoritkinja na turniru učiniće sve kako bi izbegla prošlogodišnji scenario u kom je ispala u četvrtom kolu od naše Ane Ivanović. Serena u pohod na 19. Gren slem kreće od Holanđanke Van Ujtvank, 106. na WTA listi, kojoj je drugo kolo Vimbldona najbolji rezultat. Očekuje se da Amerikanka krene silovito, ali joj i pored toga dajemo 'fore' jedan set i verujemo da će zablistati u drugom.

Predlog: U drugom setu će biti 9 i manje gemova.

Fabio Fonjini – Alehandro Gonsales

Fabio Fonjini jedan je od onih tenisera na koje je teško tipovati zbog nepredvidivog temperamenta i čestih promena raspoloženja. Ipak, ove godine odigrao je samo jedan meč, odmoran je stigao u Melburn i očekuje se da u prvom kolu pobedi Kolumbijca Alehandra Gonsalesa. Momak iz Medeljina najbolji plasman imao je u junu kada je bio 70, ali je tokom godine ispao iz prvih 100. Italijan brani četvrto kolo i moraće da pobedi ukoliko želi da ostane u Top 20.

Predlog: Kec na Fonjinija.

Ostalo: U italijanskom derbiju između Flavije Penete i Kamile Đorđi očekujem veliki broj gemova, kao i u meču Sergeja Stahovskog i Dušana Lajovića. Takođe, Donald Jang trebalo bi da pobedi Tima Pueca iz Nemačke.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)