Dan I: Tipujte sa B92!

Kao što smo i obećali, svakog dana Australijan opena između 12 i 13 časova, na ovom mestu moći ćete da pronađete prognoze za mečeve koje nas očekuju.

Komentari 38

Nadamo se zajedničkom lepom druženju, a možda i novcu koji bi nas zajedno odveo u kafanu na još lepše druženje.

Evo za početak:

Marija Šarapova – Petra Martić

Ruskinja je jedna od onih koja će pobediti 6:0, 6:0 ako može, neće puštati gas nijednog trenutka. Zato je protiv slabijih protivnica od sebe sigurna opklada u ranoj fazi GS turnira, plus je u Brizbejnu delovala odlično. Sa druge strane, Petra nije tip igračice koju Šarapova ne voli, nije prebrza i ne vraća ’nemoguće’ loptice. Trenutni rang joj je 183. mesto, a u jedinom dosadašnjem meču sa Šarapovom uzela je pet gemova – 2011. u Majamiju bilo je 6:3, 6:2 za Ruskinju.

Predlog: Sumnjam da će Petra uspeti da osvoji više od pet gemova, uprkos tome što poseduje solidan servis. Minus gemovi prvi set i minus gemovi ukupno.

Jirgen Melcer – Viktor Estrelja Burgos

Veteran iz Austrije nekada je bio osmi teniser sveta, ali ga je povreda ramena udaljila na sedam meseci sa terena i vratio se u aprilu prošle godine. Trenutno je van Top 100, ali ostvario je tri pobede u kvalifikacijama i žreb mu je bio naklonjen. Estrelja Burgos, koji je sa 34 godinu dana stariji od Melcera, pobrao je simpatije plasmanom u treće kolo US opena, ali i dalje najčešće igra čelendžere i autsajder je u predstojećem meču.

Predlog: Sa tri meča iza sebe, i uz potrebno bi iskustvo, Melcer bi trebalo da dobije ovaj meč. Kec na Austrijanca.

Ostalo: Ima još finih mečeva u ponudi – 203 cm visoki Keni de Skjeper mogao bi sa Rosolom da uđe u ’plus prvi set’, dobra je i kvota na pobedu Žoaa Souse nad domaćom nadom Džordanom Tompsonom, baš kao i na trijumf Žeremija Šardija nad Bornom Ćorićem.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Grigor Dimitrov – Dastin Braun

Bugarski teniser jedan je od favorita iz senke i od njega se očekuje da stigne daleko na prvom Gren slemu. Protiv Dastina Brauna pobeda ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, ali bi 90. igrač planete pre svega servisom mogao da mu oteža posao. Braun je poznat po svom zanimljivom rasta stilu, ali kada mu krene može pobediti svakoga, što je u Haleu osetio Rafael Nadal.

Predlog: Mislim da Braun može parirati Dimitrovu u prvom setu i prognoziram da ćemo u uvodnom delu igre videti 10 i više gemova.

Rafael Nadal – Mihail Južni

Treći teniser sveta na svaki turnir dolazi kao konkurent za titulu, čak i kada je iza njega višemesečna pauza. Južni, koji celu karijeru igra promenljivo, pokušaće da iskoristi dugo odsustvo Nadala sa ATP tura. To me je navelo da se kod ovog para odlučim za malo rizičniji potez, tako da sam potpuno spreman na kritiku, do koje, nadam se, neće doći.

Predlog: Mihail Južni osvaja jedan set protiv Nadala.

Ostalo: Osim spomenutih mečeva možemo izdvojiti još nekoliko interesantnih parova – u duelu Markosa Bagdatisa i Teimuraza Gabašvilija očekuje se veliki broj gemova, dok je solidna kvota na trijumf Marinka Matoševića nad Aleksanderom Kudrjavcevim.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

P.S. Pošaljite nam svoje predloge za prvi dan Ozi opena, a pohvale na račun sopstvenog umeća na priznajemo bez fotografije tiketa :)