Dragutin Topić ima naslednicu – svetsku rekorderku VIDEO

Proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić i njegova ćerka Angelina, svetska rekorderka u skoku u vis u svojoj generaciji, bili su gosti emisije "150 minuta".

MTIzvor: B92
Podeli

Angelina (15) je najbolji svetski rezultat postavila nedavno u Beogradu.

"Prošla nedelje na takmičenju održanom na Vojnoj akademiji sam skočila državni rekord od 180 centimetara i tako postavila najbolji rezultat u svetu za moje godište", rekla je Angelina Topić.

Ona priznaje da su joj roditelji uzori.

"Kad sam bila mala gledala sam roditelje i želela sam da postignem nešto, da budem na nekom nivou na kom su oni bili. Od kada sam počela da treniram, videlo se da sam nešto nasledila od njih. Oni su me uvek podržavali i zbog njih sam došla ovde gde sam sad", dodala je ona.

O sjajnom rezultatu govorio je i njen otac, čuveni Dragutin Topić.

"U njenom slučaju stvarno nije bilo mnogo zahtevno. Ona se rodila Bogom danim talentom. Ima sve ono što treba da ima skakač u vis. To je jedna tehnička disciplina koju čovek mora da oseti. Moja pretpostavka je da ovo neće predstavljati neko opterećenje. Ona je razumna devojka i shvata važnost treninga, nekih budućih odricanja... Ono što mi je jako drago, napravila je prelomnu tačku. To se desilo nešto ranije, zimus na prvom nastupu za reprezentaciju Srbije. Otišla je kao devojčica, a vratila mi se kao devojka", rekao je Dragutin Topić.

Angelina je dobra i u ostalim disciplinama.

"Ona je i u skoku u dalj u svojoj generaciji druga na svetu, skočila je 5,82. I u višeboju je prvak Srbije. Sa njom radim obazrivo i trening nije usko specijalizovan. Ona najveći potencijal ima za disciplinu troskok. To je mamina disciplina, ona je državna rekorderka u toj disciplini", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.