Kruševac domaćin polumaratona i Državnog prvenstva na 10km

U Kruševcu će se u nedelju održati četvrti polumaraton, koji ove godine nosi naziv Kruševački generali polumaraton, kao i Državno prvenstvo na 10 kilometara.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Jason O'Brien/Getty Images
Photo by Jason O'Brien/Getty Images

Organizator je Atletsko rekreativni klub "Maratonac", a pokrovitelj Grad Kruševac uz podršku lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

Prema podacima Atletsko-rekreativnog kluba "Maratonac" za polumaratonsku i trku na 10 kilometara stiglo je više od 930 prijava iz sedam zemalja, medju kojima su Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Nemačka, SAD i Srbija.

"Ovo je rekordan broj učesnika u odnosu na ranije godine, a za promociju Kruševca kao grada sporta posebno je značajno održavanje Državnog prvenstva na 10 kilometara u organizaciji Atletskog saveza Srbije",
rekao je predsednik ARK "Maratonac" Seniša Gašić.

Polumaraton počinje sutra u 12.00, a kao volonteri i ove godine su angažovani predstavnici Crvenog krsta, izvidjači te učenici iz Medicinske i Prve tehničke škole, saobraćajni smer.

Osim pomenutih takmičarskih trka na Kruševačkom Generali polumaratonu biće organizovane i revijalne trke: trka zadovoljstva na pet kilometara i trka pod nazivom "Dečji osmeh" na kojoj se očekuje oko 400 predškolaca Predškolske ustanove "Nata Veljković" kao i dece koja su prvi i drugi razred osnovnih škola. Najmladji će trčati od Trga kosovskih junaka do Pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.