Bibić: Medalja menja moj sportski život

Elzan Bibić rekao je da će bronzana medalja osvojena u trci juniora na Evropskom kros prvenstvu u Tilburgu mnogo uticati na njegovu dalju karijeru.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Bibić je najavio da će naredne godine najviše pažnje posvetiti pripremama za Evropsko prvenstvo za mladje seniore, koje je na programu 11-14. jula u švedskom Jevleu.

"Zadovoljan sam kako sam trčao, krunisao sam juniorski staž na prekrasan način. Ova medalja prilično menja moj sportski život. Ubrzo krećem da se spremam za trke 'pod krovom' jer od 1. do 3. marta sledi Evropsko prvenstvo u dvorani za seniore u Glazgovu, gde očekujem borbu za visok plasman", rekao je Bibić novinarima u Novom Pazaru.

Trener Rifat Zilkić naveo je da je Bibić medaljom iz Tilburga krunisao vrhunske ovosezonske rezultate u disciplinama 1.500, 3.000 i 5.000 metara.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

"Iako je imao dobre pozicije, medalja će dodatno popraviti njegov status u Atletskom savezu Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, gradu i ostalim institucijama koje prate njegove rezultate. Postavio je nekoliko državnih i balkanskih rekorda za juniore. Šestostruki je prvak Balkana, gde je pobedio u svim juniorskim i seniorskim trkama", podsetio je Zilkić.

Atletski stručnjak čiji su takmičari osvojili 24 evropske i svetske medalje u mladjim kategorijama, ocenio je da je Bibić ozbiljan kandidat za mladog sportistu godine u Srbiji i za najboljeg atletičara.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog vrhunskog ostvarenja novopazarskih atletičara.

"Velike zasluge sigurno pripadaju njegovom treneru Zilkiću i selektoru reprezentacije Edinu Zukoviću. Još veće zadovoljstvo je što vrhunski rezultati više ne predstavljaju iznenadjenje za sportsku javnost, atletičari su nas navikli na ovakve uspehe. Nastojaćemo da i u budućnosti podržavamo atletsku priču u Novom Pazaru", kazao je Mehmedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.