Bolt: Fudbal od 2018, pamtim Erlov gol Hrvatskoj

Legendarni sprinter kaže da će svoju fudbalsku karijeru započeti sledeće godine i da već ima nekoliko opcija, objavljeno je na sajtu FIFA.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty images
Getty images

Najbolji sprinter svih vremena pregršt zlatnih medalja sa Olimpijskih igara i nakon letošnjeg oproštaja od atletike možda se posveti fudbalu.

Odavno je obelodanio da je navijač Mančester Junajteda, a već je i trenirao sa nekim klubovima. Danas ima 31 godinu i u fudbalu bi se već obreo kao veteran.

Za dan kada se Jamajka kvalifikovala na Mundijal u Francuskoj 1998. godine kaže da je bio proglašen nacionalnim praznikom, ali da još pamti i neke detalje sa tih utakmica.

"Sećam se i prvog gola sa tog Mundijala, Robi Erl glavom protiv Hrvatske. Onda u poslednjoj utakmici Teodor Vitmor daje dva gola protiv Japana", rekao je Bolt za sajt FIFA.

Na pitanje hoće li se nakon penzije u atletici naći u fudbalu, Bolt kaže da bi voleo da zaigra odmah.

"Da, voleo bih da igram fudbal sada kad sam se penzionisao na stazi. Pričao sam o tome u intervjuima i mnogo klubova se raspitivalo. Nažalost, imao sam povredu u avgustu i nisam od tada mogao da treniram. Nadam se da ću moći da igram u 2018. godini", kaže Bolt.

Najbolji igrač je po njegovom mišljenju Kristijano Ronaldo u izboru između Mesija, Nejmara i Ronalda, a najbolji golman je bez dileme Điđi Bufon.

Fudbal je do sada igrao tokom zime na Jamajci i te aktivnosti se nisu dopadale njegovim trenerima, ali su ga tokom rekreacije povrede zaobilazile. Sada možda sa trake samo pređe na travu kada povreda zaceli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.