Petoro Srba u reprezentaciji Balkana

Srpski atletičar Lazar Anić rekao je da je počastvovan što je pozvan u reprezentaciju Balkana i da se nada da će sezonu završiti pobedom.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty Images
Getty Images

Petoro srpskih atletičara nastupiće za reprezentaciju Balkana na takmičenju "DecaNation" 9. septembra u Francuskoj, posle nastupa na izbornom takmičenju 15. i 16. jula u Novom Pazaru.

Lazar Anić učestvovaće u takmičenju u skoku u dalj, Amela Terzić trčaće na 2.000 metara, Milana Tirnanić na 100, a Dragana Tomašević u bacanju diska, do će Branko Pauković bacati koplje.

"Velika je čast biti u reprezentaciji Balkana i deo ovog jedinstvenog takmičenja. Uz dobro vreme i atmosferu nadam se osvajanju maksimalnih osam bodova za svoju ekipu i da ću sezonu završiti onako kako sam je i počeo, pobedom", rekao je Anić.

Na programu će biti ukupno deset disciplina, trke na 100, 200 i 800 metara, troskok, bacanje diska i skok u vis.

Atletičari će se takmičiti i u trci na 400 metara, zatim na 110 prepone, u bacanju koplja, kao i u trci na 2.000 metara.

"Glavni deo sezone za mene je završen, zato na ovo takmičenje idem rasterećeno sa ciljem da osvojim što više bodova. Očekujem dobru trku, a potrudiću se da i rezultat bude što bolji", rekla je Amela Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.