Terzić i Džakovac na Olimpijadi za mlade

Atletičari Novog Pazara Amra Terzić i Amel Džakovac učestvovaće sledeće sedmice na Olimpijskim danima mladih Evrope (EYOF) u mađarskom Đeru.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Youtube screenshot/ Rtv Novi Pazar
Youtube screenshot/ Rtv Novi Pazar

Trener Ermin Ziljkić ocenio je da to dvoje reprezentativaca Srbije spremno dočekuje predstojeće takmičenje.

"Zbog zgusnutog kalendara nismo uspeli u potpunosti da sprovedemo sve što je planirano, ali dobro smo radili tokom poslednje dve sedmice na Kopaoniku. Trenirali smo sa Amelom Terzić i Teodorom Simović, koje se spremaju za Svetsko prvenstvo u Londonu, a poslužilo nas je i vreme", rekao je Ziljkić.

Amra Terzić će u Djeru trčati na 1.500 i 3.000 metara, dok Džakovca očekuje deonica od 3.000 metara.

"Sutra putujemo, a zatim ćemo do početka atletskih takmičenja na EYOF imati još tri dana, taman da još malo izbrusimo formu. Očekujemo startne liste da bi se upoznali sa konkurencijom, onda će biti jasnije šta možemo da očekujemo", naveo je Ziljkić.

Atletičari iz Novog Pazara osvojili su do sada sedam medalja na EYOF, a sa poslednjeg takmičenja u gruzijskom Tbilisiju Elzan Bibić je pre dve godine doneo zlato na 3.000 i srebro na 1.500 metara.

Azra Nurković (Eminović) ostvarila je identičan učinak u italijanskom Linjanu 2005, Amela Terzić bila je prva na 3.000 i treća na dvostruko kraćoj deonici u Tampereu 2009, dok je Teodora Simović u tom finskom gradu zauzela drugo mesto na 2.000 metara stipl.

"Radi se o najelitnijoj manifestaciji u Evropi u tom uzrastu, koja se tretira kao kontinentalni šampionat za kadete. Naši atletičari imaće težak zadatak da ponove ranije rezultate. Podsetiću i da je Bibić u Tbilisiju nosio zastavu Srbije na zatvaranju, kao naš najuspešniji reprezentativac", kazao je Ziljkić.

EYOF u Đeru počinje 23, a završava se 29. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.