Kolašinac završio sezonu – propušta SP

Srpski reprezentativac i najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, odlučio je da završi sezonu zbog problema sa povredom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Za SP u London do sada je normu ispunilo osmoro srpskih atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Lazar Anić (skok udalj), Mihail Dudaš (desetoboj), Amela Terzić (1.500m), Teodora Simović i Olivera Jevtić (maraton), Milan Ristić (110m prepone) i Dragana Tomašević (disk).

Kolašinac ima problema od EP u dvorani ove godine koje je održano u Beogradu, zbog čega je imao operaciju.

On je još prošle godine ostvario normu za nastup na Svetskom prvenstvu, ali nije uspeo da je ponovi ove godine, proteklog vikenda je u Novom Pazaru bacio 19,45 metara što ga nije zadovoljilo, pa je odlučio da napravi pauzu.

"Iako sam osoba koja nikada ne odustaje, ovog puta odustajanje je možda najpametnija odluka. U dogovoru sa savezom i medicinskim timom naše reprezentacije odlučio sam da ovu sezonu završim i da se posvetim svom potpunom oporavku od operacije i ostalih manjih povreda koje me sprečavaju da treniram punim kapacitetom. Iako imam normu za Svetsko prvenstvo u Londonu, ne zelim da na istom učestvujem jer nisam spreman za finale i neki visok plasman kao sto sam bio na predhodnom 2015.god kada sam bio medju najboljih 8. Hvala Atletskom savezu Srbije i mojim sponzorima na podrsci i razumevanju i svima vama koji ste uz mene. Nece proći puno, a mi ćemo opet zajedno osvajati medalje. Mojim kolegama iz reprezentacije zelim puno uspeha u Londonu"”, rekao je osvajač zlatne medalje iz Geteborga 2013.godine.

Rok za ostvarenje norme je 23. jul, dok je SP u Londonu na programu 4-13. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.