Srbija osvojila 20 medalja na Balkanskom prvenstvu

Srpski atletičari tokom vikenda osvojili su 20 medalja na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Poslednjeg dana u nedelju su stigli do sedam odličja, četiri zlata, jedno srebro i dve bronze, što je Srbiju dovelo do drugog mesta na zbirnoj listi, iza Rumunije sa 23 medalje.

Sanja Ristović u sedmoboju je zauzela treće mesto sa ukupno 4.518 bodova. a potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1.500 metara, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih.

Teodora Simović bila je treća u trci na 5.000m sa rezultatom 17:46,92. Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara.

Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7.225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević je za tri centimetara izmaklo prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6,48 metara zauzela drugu poziciju.

Na kraju takmičenja, mušta štafeta 4x400 metara osvojila je zlato, pošto je u trku zavrpila za tri minuta i 15, 92 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.