Španovićeva: Zbog ove daske sam se povredila

Srpska atletičarka Ivana Španović ljuta je jer je zbog daske za odraz u Lozani, morala da se povuče posle prve serije na mitingu Dijamantske lige u Londonu.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

U prestonici Ujedinjenog Kraljevstva iz prve je skočila 6,88 metara što je bilo dovoljno za drugo mesto.

Stopalo ju je bolelo, pa je odlučila da posle prve serije ne skače više. Razlog za bol u stopalu je visoka daska za odraz u Lozani pre tri dana kada je Španović pobedila.

Srpska atletičarka je već posle prve serije u Lozani doživela peh, a na istu dasku su se žalile i druge atletičarke. Ona je tada propustila petu seriju, pa je u Londonu bilo pitanje hoće li uopšte učestvovati.

Skakala je, ali je bol ovog puta bio jači.

"Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka I odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je doktor Đurović koji će odrediti terapiju I odmah posle neophodnih tretmana nastavićemo sa pripremama za svetsko prvenstvo koje ćemo odraditi u Slovačkoj", rekao je trener Goran Obradović.

Na društvenoj mreži Instagram postavila je fotografiju daske iz Lozane i napisala da je daska iz Lozane razlog što je povređena.

"Ova daska u Lozani je razlog što sam povređena. Previsoka je u odnosu na ostale daske za odraz. Zato sam i morala da se povučem danas u Londonu. Ljuta sam jer su ovakve stvari neprihvatljive. Jeste da sam se plasirala u finale, ali ovo je obično sr**e!" napisala je Ivana na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.