BG maraton: Srbi dominirali – trčale deke, mame...

Jubilarni 30. Beogradski maraton protekao je u znaku srpskih atletičara i jednog Kenijca.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Beogradski maraton ove godine je promenio svoju trasu, posle tri decenije, pa su učesnici imali priliku da trče preko Mosta na Adi.

Legendarna srpske atletike Olivera Jevtić slavila je u ženskoj konkurenciji u vremenu od dva časa i 38 minuta i 59 sekundi, čime je po treći put u karijeri slavila u glavnom gradu Srbije.

I, drugo i treće mesto osvojile su Srpkinje – Teodora Simović (2:41,45) i Nataša Ćulafić (3:02,40).

StarSport
StarSport

"Presrećna sam što sam posle toliko godina pobedila, treći put u karijeri, bilo je teško. Teodora Simović se sjajno držala, terala me na bolji rezultat. Hvala publici, sve vreme me je bodrila", rekla je Jevtić.

S druge strane, u muškoj konkurenciji trijumfovao je kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam, dok je drugo mesto zauzeo naš Darko Živanović.

StarSport
StarSport

Pobednici polumaratonske trke su Makedonac Dario Ivanovski i Crnogorka Slađana Perunović, odbranivši titulu od prošle godine.

Drugo i treće mesto zauzeli su srpski takmičari Velimir Bojović (1:10:40) i Marko Ranković (1:11:56).

Veran Matić uspešno je završio polumaraton
Veran Matić uspešno je završio polumaraton

U polumaratonskoj trci učestvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i nekadasnji vaterpolista, trenutno predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je postavio novi lični rekord.

"Valjda su vremenski uslovi bili dobri, pa sam oborio lični rekord sa 1:41. Bilo je lepo i prijatno, mada mi se čini da je staza teža zbog Mosta na Adi. Ne znam da li rezultat važi zvanično zbog uspona, ali meni važi, to je najvažnije", rekao je Šapić.

StarSport
StarSport

Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčalo je oko 20.000 ljudi.

Bilo je učesnika i u devetoj deceniji života, kao i mama s bebama u kolicima, a maraton su uveličali i Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka u tekvondou, i njen trener Dragan Jović.

B92
B92

.

StarSport
StarSport

.

StarSport
StarSport

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.