Ivana: Posebno srećna zbog povratka rivalke

Najbolja srpska sportistkinja Ivana Španović rekla je da je zadovoljna trijumfom na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
EPA/VEGARD WIVESTAD GROTT
EPA/VEGARD WIVESTAD GROTT

Španovićeva je trijumfovala u prestonici Francuske, a za to joj je bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90 metara.

Međutim, Ivana je pokazala koliko je velika kao osoba jer je bila zadovoljnija činjenicom da se Francuskinja Eloiz Lesur vratila na stazu posle pauze zbog povrede.

“Radujem se novoj pobedi, ali posebno sam se obradovala sto se Eloiz vratila se na stazu posle povrede. Jedva sam čekala da je zagrlim na stazi I poželim što brži povratak na nivo rezultata koji smo navikli od nje”, rekla je Španovićeva.

Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija Balta (6,75), dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleta skokom od 6,28 zauzela pretposlednje mesto.

Taktiku za nastup na stadionu ’Stad d’Frans’ u Parizu trener Obradović odredio je već posle mitinga u Lozani, a to je da Ivana izvede samo jedan ispravan skok.

“U Pariz nismo došli da jurimo bodove, jer je trijumfom u Lozani Ivana već obezbedila pobedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo jedan kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previse I da što spremnija dočeka finale Dijamantske Lige u Cirihu”, istakao je Obradović.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju je tako nastavila fantastičan niz i učvrstila se na prvom mestu sa pet pobeda i ukupno 56 poena, drugoplasirana Britni Ris ima 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.