Amela Terzić pobedila u Rumuniji

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić pobedila je u disciplini 1.500 metara na Međunarodnom prvenstvu Rumunije u Piteštiju.

MN|Izvor: B92
Podeli

Ova 22-godišnja Novopazarka ostvarila je rezultat od četiri minuta, 10 sekundi i 18 stotinki, što je njeno najbolje vreme ove sezone.

Amela će se u nedelju takmičiti na 800 metara , na kvalifikacijama Kupa Beograda.

“Nisam se nadala da ću ići ovako dobro, ali jako sam srećna i zadovoljna zbog toga. U narednom periodu očekuje me dosta mitinga i pokušaću da u jakoj konkurenciji ispunim kriterijum za učešće na Olimpijskim igrama, sledeće godine u Rio de Žaneiru", rekla je Terzićeva.

Planirano je da 22-godišnja reprezentativka Srbije nastupi na mitinzima u Salcburgu (27. maj), Zenici (3. jun), Regensburgu (5. juna), Londonu (14. juna) i Solentuni (25. juna), dok je 20. i 21. juna očekuje Ekipno prvenstvo Evrope u Staroj Zagori.

"Čekamo na odgovor iz Regenzburga, kao i na vizu za London. U Salcburgu ću trčati 3.000 metara, u Londonu je milja (1.609 metara), dok je na ostalim mitinzima na programu 1.500 metara", kazala je Terzićeva.

Olimpijska norma na 1.500 metara iznosi 4:06 minuta, a lični rekord Terzićeve iz 2013. godine glasi 4:05,69 minuta.

Trener Rifat Zilkić rekao je da je Terzićeva trijumfovala u jakoj konkurenciji i da je spremna da ispuni normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine.

"Dobila je trku u svom prepoznatljivom stilu, pored svetski kvalitetnih takmičarki iz Rumunije. U ovom trenutku spremna je za mnogo bolji rezultat, pa verujem da uskoro može obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu", rekao je Zilkić Radiju Sto plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.